Ależ oczywiście, ze ten fragment czytałem, tyle że dotyczy on możliwości stackowania kolejnych Null talismanów, a nie uzyskania dzięki nim dowolnej wartości MR. Stąd moje wątpliwości, bo chyba po coś w Rulebooku jest napisane (1-3).panterq pisze:Page 102 – Null Talisman.
Change the second sentence to “Models may carry multiple
Null Talismans,and their effects are cumulative.”
30 sekund szukania.
Dark Elves 2400 ETC
Re: Dark Elves 2400 ETC
Jest model, który teoretycznie może mieć dowolna liczbę MR. A co do widownię, to nie szukajcie - uwierzcie na słowo tym co tak grają.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
A mógłbyś po Polsku?
Zasadniczo w RB jak wół stoi, jaką może mieć wartość MR. Jeśli jakiś FaQ do RB lub konkretnego AB nie zdjął tego, nie można tego ruszyć.WojtuśŚ pisze:Jest model, który teoretycznie może mieć dowolna liczbę MR.
Wziąłeś pod uwagę, o Mędrcze, że mogą się mylić?WojtuśŚ pisze:A co do widownię, to nie szukajcie - uwierzcie na słowo tym co tak grają.
Let the River of Blood flow...
Zasady z armybooka są ważniejsze od zasad z rulebooka. To że większość armii nie ma możliwości zrobienia sobie bohatera z np. magic resist 6 nie znaczy, że DE też tego nie mogą.Arik pisze: Ależ oczywiście, ze ten fragment czytałem, tyle że dotyczy on możliwości stackowania kolejnych Null talismanów, a nie uzyskania dzięki nim dowolnej wartości MR. Stąd moje wątpliwości, bo chyba po coś w Rulebooku jest napisane (1-3).
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Gdzie w armybooku jest napisane, że możesz mieć maks 3 null talismany? Jest napisane, że możesz mieć dowolną ilość i że ich efekty się kumulują - gdyby mag lord miał limit 150 punktów na przedmioty to mógłby nieść nawet 10, tyle że to nie miałoby sensu. Jak chcesz dalsze przykłady że możesz mieć więcej niż MR3 jeśli armybook na to pozwala - orki mają sztandar dający losowy MR - od 1 do 6.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
panterq pisze:Gdzie w armybooku jest napisane, że możesz mieć maks 3 null talismany? Jest napisane, że możesz mieć dowolną ilość i że ich efekty się kumulują - gdyby mag lord miał limit 150 punktów na przedmioty to mógłby nieść nawet 10, tyle że to nie miałoby sensu. Jak chcesz dalsze przykłady że możesz mieć więcej niż MR3 jeśli armybook na to pozwala - orki mają sztandar dający losowy MR - od 1 do 6.
Tzn ja się nie kłóciłem, bo mi to ryba w sumie jak jest. Orkowy sztandar mnie w 100% przekonał do Twojej racji ^^
Release the Przemcio!
Wyraźniej się chyba nie da.panterq pisze: Zasady z armybooka są ważniejsze od zasad z rulebooka.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Hmm. W sumie sam bym się przychylał do opcji Oposa, chociaż wiem, że gra się inaczej. Zasada mr jest od 1-3. Nie stoi to w sprzeczności z zapisem przedmiotu w de, można brać kilka i efekty się kumulują, ale nigdzie nie jest napisane chyba, że mogą przekroczyć magiczne 3 (w przeciwieństwie do jasnego zapisu w orkowym sztandarze). Możesz i kupić 5 talizmanów, ale mr powinien być max 3, zgodnie z zasadami... Aczkolwiek, powtarzam, jestem świadom, że nikogo nie przekonam i i tak gra się inaczej
panterq pisze:Wyraźniej się chyba nie da.panterq pisze: Zasady z armybooka są ważniejsze od zasad z rulebooka.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Dominik piszesz jakbyś czytał Orczego RB. Nie ma tam napisane, że możesz przekroczyć ową magiczną wartość mr 3 Po prostu masz mr k6 i tyle. Serio nie wiem o czym jest dyskusja. To jak o wiatrach magii Lohosta...
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?