Dark Elves 2400 ETC

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Arik
Wałkarz

Re: Dark Elves 2400 ETC

Post autor: Arik »

panterq pisze:Page 102 – Null Talisman.
Change the second sentence to “Models may carry multiple
Null Talismans,and their effects are cumulative.”

30 sekund szukania.
Ależ oczywiście, ze ten fragment czytałem, tyle że dotyczy on możliwości stackowania kolejnych Null talismanów, a nie uzyskania dzięki nim dowolnej wartości MR. Stąd moje wątpliwości, bo chyba po coś w Rulebooku jest napisane (1-3).

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Jest model, który teoretycznie może mieć dowolna liczbę MR. A co do widownię, to nie szukajcie - uwierzcie na słowo tym co tak grają.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

A mógłbyś po Polsku? :wink: :mrgreen:
WojtuśŚ pisze:Jest model, który teoretycznie może mieć dowolna liczbę MR.
Zasadniczo w RB jak wół stoi, jaką może mieć wartość MR. Jeśli jakiś FaQ do RB lub konkretnego AB nie zdjął tego, nie można tego ruszyć.
WojtuśŚ pisze:A co do widownię, to nie szukajcie - uwierzcie na słowo tym co tak grają.
Wziąłeś pod uwagę, o Mędrcze, że mogą się mylić?
Let the River of Blood flow...

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Arik pisze: Ależ oczywiście, ze ten fragment czytałem, tyle że dotyczy on możliwości stackowania kolejnych Null talismanów, a nie uzyskania dzięki nim dowolnej wartości MR. Stąd moje wątpliwości, bo chyba po coś w Rulebooku jest napisane (1-3).
Zasady z armybooka są ważniejsze od zasad z rulebooka. To że większość armii nie ma możliwości zrobienia sobie bohatera z np. magic resist 6 nie znaczy, że DE też tego nie mogą.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

No ale przecież przytoczony fragment oznacza, że możesz mieć 3 nulle i MR 3, więc nie widzę sprzeczności. Nie ma zapisu, że "can even exceed the maximum amount of 3" czy coś w tym stylu.
Release the Przemcio!

panterq
Masakrator

Gdzie w armybooku jest napisane, że możesz mieć maks 3 null talismany? Jest napisane, że możesz mieć dowolną ilość i że ich efekty się kumulują - gdyby mag lord miał limit 150 punktów na przedmioty to mógłby nieść nawet 10, tyle że to nie miałoby sensu. Jak chcesz dalsze przykłady że możesz mieć więcej niż MR3 jeśli armybook na to pozwala - orki mają sztandar dający losowy MR - od 1 do 6.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

panterq pisze:Gdzie w armybooku jest napisane, że możesz mieć maks 3 null talismany? Jest napisane, że możesz mieć dowolną ilość i że ich efekty się kumulują - gdyby mag lord miał limit 150 punktów na przedmioty to mógłby nieść nawet 10, tyle że to nie miałoby sensu. Jak chcesz dalsze przykłady że możesz mieć więcej niż MR3 jeśli armybook na to pozwala - orki mają sztandar dający losowy MR - od 1 do 6.

Tzn ja się nie kłóciłem, bo mi to ryba w sumie jak jest. Orkowy sztandar mnie w 100% przekonał do Twojej racji ^^
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Jest pewna rzecz, o której chyba zapomnieliście... W RB, przy zasadzie MR stoi taki ładny nawiasik: (1-3)...

panterq
Masakrator

panterq pisze: Zasady z armybooka są ważniejsze od zasad z rulebooka.
Wyraźniej się chyba nie da.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Hmm. W sumie sam bym się przychylał do opcji Oposa, chociaż wiem, że gra się inaczej. Zasada mr jest od 1-3. Nie stoi to w sprzeczności z zapisem przedmiotu w de, można brać kilka i efekty się kumulują, ale nigdzie nie jest napisane chyba, że mogą przekroczyć magiczne 3 (w przeciwieństwie do jasnego zapisu w orkowym sztandarze). Możesz i kupić 5 talizmanów, ale mr powinien być max 3, zgodnie z zasadami... Aczkolwiek, powtarzam, jestem świadom, że nikogo nie przekonam i i tak gra się inaczej ;)

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

No i właśnie tego ostatniego nie rozumiem... Czemu sędziowie to dopuszczają? :-k

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

panterq pisze:
panterq pisze: Zasady z armybooka są ważniejsze od zasad z rulebooka.
Wyraźniej się chyba nie da.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Dominik piszesz jakbyś czytał Orczego RB. Nie ma tam napisane, że możesz przekroczyć ową magiczną wartość mr 3 Po prostu masz mr k6 i tyle. Serio nie wiem o czym jest dyskusja. To jak o wiatrach magii Lohosta...
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

ODPOWIEDZ