Pytania ogólne v 2.0

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Re: Pytania ogólne v 2.0

Post autor: FAZIK »

Jak zadziała hit z Warp Lightning Cannona o sile "Missfire" czyli przy odbiciu?
Normalnie działo ma S10 i trafia tylko w ten punkt. Tu mamy małą templatkę bez siły.
Zawsze ignorowałem takie strzały, ale co się stanie jeśli trafi w bohatera mającego Charmed Shield albo podobne? Czy taki przedmiot ochroni go przed tym mimo wszystko hitem, który nic nie może mu zrobić?
Life's a game with save and load features disabled.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

nie ma w ogóle hitow jak pamiętam, ty chyba skavenami grasz :)

1 miss to tabelka
2 miss to brak hitow
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

pytanie o walkę wręcz z Ogrowym działem... na który WS biję? Ogra czy Gnoba? Rozlosowuje? Prośba o poparcie cytatem lub stroną.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
joyninho
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: joyninho »

Czy Banner of Rage dla WoCH, który daje frenzy dla całego unitu, daje ten frenzy dla mountów i knightow czy dla samych jeźdźców?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

To jeden model bijesz na najwyzsza. Cytat jest tu zbedny ale w booku jest to napisane

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

joyninho pisze:Czy Banner of Rage dla WoCH, który daje frenzy dla całego unitu, daje ten frenzy dla mountów i knightow czy dla samych jeźdźców?
Banner of Rage nie daje frenzy. Nie pozwala stracić frenzy/pozwala odzyskać frenzy.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Durin pisze:To jeden model bijesz na najwyzsza. Cytat jest tu zbedny ale w booku jest to napisane
w podręczniku znalazłem tylko:

str 86:
Kiedy przeciwnik rzuca na trafienie, używa się WW załogi, tak jak w kawalerii.
natomiast tutaj mamy dwie różne wartości WW

Można podeprzeć się 'testem współczynników", jednak rzuty na trafienie to nie są testy współczynników (wg booka test współczynnika to rzut k6 i wynik niższy bądź równy oznacza zdanie tego testu), więc ta zasada nie działa w tym wypadku.

Chyba, że coś przeoczyłem... zamiast cytatu wystarczy mi nr strony.

//eng booka mam w domu, w ręku mam jedynie PL
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

misha pisze:nie ma w ogóle hitow jak pamiętam, ty chyba skavenami grasz :)

1 miss to tabelka
2 miss to brak hitow
Gram ;) ale jak pisałem zawsze ignorowałem jak się okazuje dobrze bo teraz przeczytałem w podręczniku że żadnych hitów nie ma. Tak to już jest jak coś wpada człowiekowi do głowy i zaczyna kombinować :P.
It's the Skaven way!

Awatar użytkownika
joyninho
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: joyninho »

Czy charriot WoCH z Mark of Khorne ma frenzy także dla mountów czy tylko dla samego crew? :)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

wydaje mi się, że jak masz pytania początkującego do konkretnej armii tu WoCH to jest odpowiedni dział tej armii i tam bardzo szybko uzyskasz informacje ktorych potrzebujesz

http://forum.wfb-pol.org/viewforum.php?f=146

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Na turnieju była taka sytuacja:

jest combat, wszyscy się stykają podstawkami, nie ma challang'ów: czy bohaterowie moga na końcu rundy CC zmienić pozycję w jednostce tak, żeby nie wychodzić z combatu ale stykać się z innym modelem?

misha
Wielki Nieczysty Spamer

tak, możesz.
Ostatnie zdanie w opisie Combat Reform -> Reforming from Victory
mały RB str 55

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Jeśli jednostka ucieknie za stół to jednostki w 6" muszą wykonać test paniki ze względu na to że jednostka została rozbita (RB 18 i 62).
Pytanie brzmi od którego miejsca mierzy się te 6"?
Czy dostawiamy jednostkę do brzegu stołu i od niej (najprostsza metoda, ale najdalej sięga panika zgodnie z diagramem na 62RB) czy od całej długości krawędzi przez którą uciekła na szerokość uciekającej jednostki? Czy może jeszcze inaczej?

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

z tego co pamietam to przy ucieczce za krawedz stolu pobliskie sojusznicze jednostki nie zdaja testu paniki.
na stronach 62 i 63 masz wypisane cztery przyklady kiedy zdaje sie test paniki.

ucieczka za krawedz to nie wybicie jednostki do zera.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jednostka uciekajaca za stol jest unzna za sniczona. Za zniszczenie jednostki jest panika

jest mierzona od miejsca gdzie uciekajaca jednostka sie stykala z krawedzia stolu, czyli od miejsca gdzie oddzial zostal zniszczony.

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Morsereg pisze:z tego co pamietam to przy ucieczce za krawedz stolu pobliskie sojusznicze jednostki nie zdaja testu paniki.
na stronach 62 i 63 masz wypisane cztery przyklady kiedy zdaje sie test paniki.

ucieczka za krawedz to nie wybicie jednostki do zera.
Na 18RB wyraźnie napisano że "counts as destroyed" a panikę zdaję się jeśli (63RB) "unit is destroyed for any reason" i "or indeed any other occurrence". Czyli jednostki panikują, tyle że nie napisano czy to krawędź stołu jest ważna czy jednostka, która się o tą krawędź rozbija. Stąd moje pytanie.
Jako że liczy się krawędź to wystarczy trzymać jednostki dalej niż 6" od niej i nie ma problemu.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

FAZIK pisze: Na 18RB wyraźnie napisano że "counts as destroyed" a panikę zdaję się jeśli (63RB) "unit is destroyed for any reason" i "or indeed any other occurrence". Czyli jednostki panikują, tyle że nie napisano czy to krawędź stołu jest ważna czy jednostka, która się o tą krawędź rozbija. Stąd moje pytanie.
Jako że liczy się krawędź to wystarczy trzymać jednostki dalej niż 6" od niej i nie ma problemu.
Jednostka.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Na siatkę rzuca się za każdy czat, czy za oddział (maga)? Myślałem, ze zostanie to rozwiązanew nowym głosowaniu, ale pytanie chyba tego nie dotyczy.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

jak w koncu zostalo ustalone z tymi podstawkami pod orły ? Orły HE maja 40x40 czy 50x50 ? czy moge sobie uzywac obu ?
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Czy czarodziej uzywajac atrybutu z domeny Shadow moze uciec z walki?
Obrazek

Zablokowany