8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Re: 8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi

Post autor: Macias »

Nawet jeśli to usunęli to nie ma to znaczenia, bo nigdzie w RB nie jest napisane, że 1 na rzucie to wound zawsze oblewa.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Pytanie: Jak się tyczy sytuacja bohatera wsadzonego na Daemonic Mountie ?

1) Ponieważ jest to MC, bohater w tym przypadku ma T 5 i W 3.
2) oba modele są traktowane jako oddzielne, czyli bohater (T4, W2) i wierzchowiec (T5 i W3)
3) inaczej (jak?)

Proszę o uzasadnienie swojej odpowiedzi lub skierowanie do odpowiedniej strony w RB/AB/FAQ-u.
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Opcja 1- jest twardzielem. Jest to w podręczniku i erracie (w podręczniku jest że MC mount daje swojego T a w erracie że dodatkowo W. Albo na odwrót)
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

JaSzczuras
Chuck Norris

Post autor: JaSzczuras »

2 pytania:

1. Czy od czaru glean magic tzeentcha ( ten co kradnie czary i obniża levele magom) przysługe look sir i czy można targetować maga w oddziale, w opisie czaru nie ma zapisu, że można jak to ma miejsce np. przy zerówce z deatha.

2. Czy Allure of Slaanesh powoduje, że każdy model musi zdawać osobno test Ld aby zaatakować posiadacza giftu czy rzucamy za całę oddziały na raz? W opisie jest "any opponent"?

Awatar użytkownika
Pedrodilgur
Chuck Norris

Post autor: Pedrodilgur »

2 pytania:

1. Czy od czaru glean magic tzeentcha ( ten co kradnie czary i obniża levele magom) przysługe look sir i czy można targetować maga w oddziale, w opisie czaru nie ma zapisu, że można jak to ma miejsce np. przy zerówce z deatha.

2. Czy Allure of Slaanesh powoduje, że każdy model musi zdawać osobno test Ld aby zaatakować posiadacza giftu czy rzucamy za całę oddziały na raz? W opisie jest "any opponent"?
1.Wydaje mi się że nie ma looouta, ale nie jestem pewien.
2.Raz za każdy oddział lub charactera.

Kofta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kofta »

Witam! Który mark najbardziej się opłaca dla DP?

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Nurgla zdaniem większości,kieruj takie pytania gdzie indziej są tematy od tego :wink:
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Nie ma lookouta.

IMO testuje każdy przeciwnik, który próbuje go bić (a propo Allure)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

oczywiście, że każdy przeciwnik testuje Allure...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Poza tym, DP nie ma marków, tylko jest "deamon of...". Drobnostka, ale tak jest.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

JaSzczuras
Chuck Norris

Przemcio pisze:oczywiście, że każdy przeciwnik testuje Allure...
Ok każdy przeciwnik ale czy każdy pojedynczy model mogący wypłacić w DP ataki czy każdy oddział??
Absurdalana sytuacja kiedy pojedynczo to walcząc z hordą w zasięgu BSB tych rzutów mogłoby być aż za dużo, ale nie ma w opisie tego gifta, że oddział czy charakter.

Awatar użytkownika
Evazan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Evazan »

Czy demon prince tzeentcha ma bonus za marka - o 1 lepszy ward i dodatkowy bonus za byciem demonem tzeentcha prxerzuty jedynek i +1 do chanella?

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

nie DP tęczy ma przerzut gał na Warda i gał na channel nie ma +1 WS
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

JaSzczuras pisze:
Ok każdy przeciwnik ale czy każdy pojedynczy model mogący wypłacić w DP ataki czy każdy oddział??
Absurdalana sytuacja kiedy pojedynczo to walcząc z hordą w zasięgu BSB tych rzutów mogłoby być aż za dużo, ale nie ma w opisie tego gifta, że oddział czy charakter.
Oponent sugeruje, że każdy model, który chce w niego bić testuje, a nie oddział.
Release the Przemcio!

JaSzczuras
Chuck Norris

trikk pisze:
JaSzczuras pisze:
Oponent sugeruje, że każdy model, który chce w niego bić testuje, a nie oddział.
Czyli przy hordzie wychodzi 15 modeli mogących zaatakować i 15 testów jak z BSB to może być nawet 30 :D
Chyba jednak coś nie tak.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

czy poniższy czarodziej kumuluje dodawanie +1 to channeling attempts w wyniku piętna tęczy i familiara :?: :?: :?:

Chaos Sorcerer of Tzeentch
Mark of Tzeentch; Lore of Tzeentch;
Chaos Familiar

Awatar użytkownika
Rogal700
Chuck Norris

Post autor: Rogal700 »

Piętno tęczy daje re-roll 1 na chanela a nie +1 do niego.
WoCH W.19/R.9/P.7
Razem:35

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Jest sklep z figurkami gdzie można kupić podstawki 4x4?Uszło by gdy bym bestie z rydwanu przerobił na trolle/Spawny?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

Rogal700 pisze:Piętno tęczy daje re-roll 1 na chanela a nie +1 do niego.
musiałem źle przeczytać :-k :-k :-k
dzięki

Awatar użytkownika
Marchmoff
Plewa

Post autor: Marchmoff »

Robert.P pisze:Jest sklep z figurkami gdzie można kupić podstawki 4x4?Uszło by gdy bym bestie z rydwanu przerobił na trolle/Spawny?
Na trolle to nie wiem, ale spawny to IMO może być wszystko. Spawn to mutant chaosu. Coś nie wyszło i powstał spawn... Nogi węża, głowa ryby, skrzydła szczura i masz spawna :)

ODPOWIEDZ