8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi
Moderator: JarekK
Re: 8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi
Nawet jeśli to usunęli to nie ma to znaczenia, bo nigdzie w RB nie jest napisane, że 1 na rzucie to wound zawsze oblewa.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
- SaperHeart
- Piłkarz
Pytanie: Jak się tyczy sytuacja bohatera wsadzonego na Daemonic Mountie ?
1) Ponieważ jest to MC, bohater w tym przypadku ma T 5 i W 3.
2) oba modele są traktowane jako oddzielne, czyli bohater (T4, W2) i wierzchowiec (T5 i W3)
3) inaczej (jak?)
Proszę o uzasadnienie swojej odpowiedzi lub skierowanie do odpowiedniej strony w RB/AB/FAQ-u.
1) Ponieważ jest to MC, bohater w tym przypadku ma T 5 i W 3.
2) oba modele są traktowane jako oddzielne, czyli bohater (T4, W2) i wierzchowiec (T5 i W3)
3) inaczej (jak?)
Proszę o uzasadnienie swojej odpowiedzi lub skierowanie do odpowiedniej strony w RB/AB/FAQ-u.
Opcja 1- jest twardzielem. Jest to w podręczniku i erracie (w podręczniku jest że MC mount daje swojego T a w erracie że dodatkowo W. Albo na odwrót)
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
-
- Chuck Norris
2 pytania:
1. Czy od czaru glean magic tzeentcha ( ten co kradnie czary i obniża levele magom) przysługe look sir i czy można targetować maga w oddziale, w opisie czaru nie ma zapisu, że można jak to ma miejsce np. przy zerówce z deatha.
2. Czy Allure of Slaanesh powoduje, że każdy model musi zdawać osobno test Ld aby zaatakować posiadacza giftu czy rzucamy za całę oddziały na raz? W opisie jest "any opponent"?
1. Czy od czaru glean magic tzeentcha ( ten co kradnie czary i obniża levele magom) przysługe look sir i czy można targetować maga w oddziale, w opisie czaru nie ma zapisu, że można jak to ma miejsce np. przy zerówce z deatha.
2. Czy Allure of Slaanesh powoduje, że każdy model musi zdawać osobno test Ld aby zaatakować posiadacza giftu czy rzucamy za całę oddziały na raz? W opisie jest "any opponent"?
- Pedrodilgur
- Chuck Norris
1.Wydaje mi się że nie ma looouta, ale nie jestem pewien.2 pytania:
2.Raz za każdy oddział lub charactera.
Nurgla zdaniem większości,kieruj takie pytania gdzie indziej są tematy od tego 

"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

- Infernal Puppet
- Masakrator
Poza tym, DP nie ma marków, tylko jest "deamon of...". Drobnostka, ale tak jest.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

-
- Chuck Norris
Ok każdy przeciwnik ale czy każdy pojedynczy model mogący wypłacić w DP ataki czy każdy oddział??Przemcio pisze:oczywiście, że każdy przeciwnik testuje Allure...
Absurdalana sytuacja kiedy pojedynczo to walcząc z hordą w zasięgu BSB tych rzutów mogłoby być aż za dużo, ale nie ma w opisie tego gifta, że oddział czy charakter.
Oponent sugeruje, że każdy model, który chce w niego bić testuje, a nie oddział.JaSzczuras pisze:Ok każdy przeciwnik ale czy każdy pojedynczy model mogący wypłacić w DP ataki czy każdy oddział??Przemcio pisze:oczywiście, że każdy przeciwnik testuje Allure...
Absurdalana sytuacja kiedy pojedynczo to walcząc z hordą w zasięgu BSB tych rzutów mogłoby być aż za dużo, ale nie ma w opisie tego gifta, że oddział czy charakter.
Release the Przemcio!
-
- Chuck Norris
Czyli przy hordzie wychodzi 15 modeli mogących zaatakować i 15 testów jak z BSB to może być nawet 30trikk pisze:Oponent sugeruje, że każdy model, który chce w niego bić testuje, a nie oddział.JaSzczuras pisze:Ok każdy przeciwnik ale czy każdy pojedynczy model mogący wypłacić w DP ataki czy każdy oddział??Przemcio pisze:oczywiście, że każdy przeciwnik testuje Allure...

Chyba jednak coś nie tak.
- rudobrody79
- Falubaz
czy poniższy czarodziej kumuluje dodawanie +1 to channeling attempts w wyniku piętna tęczy i familiara
Chaos Sorcerer of Tzeentch
Mark of Tzeentch; Lore of Tzeentch;
Chaos Familiar

Chaos Sorcerer of Tzeentch
Mark of Tzeentch; Lore of Tzeentch;
Chaos Familiar
Jest sklep z figurkami gdzie można kupić podstawki 4x4?Uszło by gdy bym bestie z rydwanu przerobił na trolle/Spawny?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.

- rudobrody79
- Falubaz
musiałem źle przeczytaćRogal700 pisze:Piętno tęczy daje re-roll 1 na chanela a nie +1 do niego.

dzięki
Na trolle to nie wiem, ale spawny to IMO może być wszystko. Spawn to mutant chaosu. Coś nie wyszło i powstał spawn... Nogi węża, głowa ryby, skrzydła szczura i masz spawnaRobert.P pisze:Jest sklep z figurkami gdzie można kupić podstawki 4x4?Uszło by gdy bym bestie z rydwanu przerobił na trolle/Spawny?