Rozkminy nowy book (2013)

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Rozkminy nowy book (2013)

Post autor: Khuman »

drogi Morogo

Pan Calafiorix nabija się, ponieważ to " ten sam model " z inną górą, czyli de fa kto throne może robić za skullcanno jak i na odwrót

też go testuję w sensie skullcanno, na dwie bitwy zginął 2 razy raz w 2 turze z misfire, i w 6 turze w ten sam sposób dając Marysiowi 11 / 9 :P

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

ja 3 albo 4 bitwy z rzędu, wysadzałem sobie działo w 1 turze ;)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

wczoraj grałem z imperium, miał jedno działo i tanka, tank się wysadził a działo nic nie zrobiło, za to skullcannon zadał, 1 ranę na demisiu, i 2 rany na cannonie potem dobiłem go HoT'em na dysku, ale z ifki a nie w CC :lol2:

po za dyskowcem, nie mam innych demonów po za Khornowymi, i jestem zadowolony, z bitew, co prawda dopiero 3 rozegrane, ale patrząc na rozpiski z którymi grałem, a to co jest teoretycznie " lepsze " to wyniki były by bardzo podobne albo gorsze

największy test rozpiski jutro na DMŚ :D

postaram napisać jakiś mały raport jak coś :)

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

To nie strzelajcie z tego!
To nawet bez armaty by się opłacało wystawiać :wink:

Wczoraj w pierwszej turze strzeliłem, misfire nie strzela 2 tury, to pojechałem do combatu i rozjechałem dwa :wink:
Zdecydowanie number one w dochu.

Khumek, fajnie że grasz monobogiem. Kibicuje :)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Cauliflower pisze:Khumek, fajnie że grasz monobogiem. Kibicuje :)
A HoT to Herald of T'Khorne ?? :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Herald On Throne :wink:

:P
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Herald of Thor
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Khuman ma coś takiego. ;)
Robi mono - rozpiskę, jest pięknie, czytasz np. mono Slaanesha, czytasz, czytasz , napawasz się że fajny klimat i ktoś tym gra i dup, i na końcu działo Khorne'a. :mrgreen:
Ja wiem, że masochizm ma swoje granice, ale jednak challenge is challenge i jak mono to niech jest rzeczywiście mono. To moje zdanie z offu, bo w końcu każdy gra jak uważa. :)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Herald of Tyr, z nordyckich bogów go lubię najbardziej :)

Khorn ma kuźnię w której robi różne cuda ( jaggery, skullcannony ), a HoT z metalem świetnie wpisuje się w kowala Khorna, wiem że to nagięcie, ale +2 do dispela to jednak +2, a nie nic, niestety realia WFB, bo w 40K nie używam żadnych innych jednostek po za Khornowymi, a wygrywam bitewki i turnieje ( na nowej ed. jeszcze nie grałem turnieju ), świat w którym powinny wygrywać rozpiski turbo strzelecki i psycherskie, a można grać bez problemu rozpiskami tylko do CC

to troszkę irytuje w WFB że bez magii ani rusz, bo bez " maga " nie masz anty magii :roll: MR to nie wszystko

zrobiłem HoT'owi latający tron, i będę na DMŚ jak pewnie wielu z was i zapraszam na tą imprezę kto jeszcze się nie zdecydował :D

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

KrzysiekW pisze:Khuman ma coś takiego. ;)
Robi mono - rozpiskę, jest pięknie, czytasz np. mono Slaanesha, czytasz, czytasz , napawasz się że fajny klimat i ktoś tym gra i dup, i na końcu działo Khorne'a. :mrgreen:
Działo było we fluffie dawno temu już.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Jacku... Do mnie te słowa? :mrgreen: Toć ja od zawsze bronię fluffowego uzasadnienia dla posiadania przez Khorna parku maszyn. Chodzi mi o wpychanie do "mono rozpiske" jakichś zgoła nie-mono rzeczy. :)

Khuman, Khorne jest hardcorem i Ty też bądź, pierdzenie o kuźniach i metalu jest dla pokrętnych sługusów boga-o-trzech-twarzach. :P

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

KrzysiekW pisze:Khuman, Khorne jest hardcorem i Ty też bądź, pierdzenie o kuźniach i metalu jest dla pokrętnych sługusów boga-o-trzech-twarzach. :P
to naleciałości z młodości, gdyby nie to że krasie bez strzelania nic nie robiły, przynajmniej kiedy zaczynałem 4ed., to bym nimi grał, a tak wypadło na Khorna :twisted:

zawsze obie rasy się podobały, tylko że krasie to chlejusy i zaniedbują rzemiosło CC, po za sleyerami, a Khorn kiedyś miał sporo anty-magii, a teraz nie słusznie mu to ucinają :roll:

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Wszyscy jak jeden równo dają do rozpy furie czińcza, a furie nurgla? -1 do hita i 4 siły wydaje się syte, zwłaszcza na przeciwników z 3ws
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Chodzi o greatera - z racji zasad warto mieć furie o tym samym marku co generał.

Furie Nurgla bardzo dają radę, zwłaszcza jak wzbudzą strach. :)
Khuman pisze: a Khorn kiedyś miał sporo anty-magii, a teraz nie słusznie mu to ucinają :roll:
Tu się zgadzam, nowe zasady MR to trochę mało jak na głównego hejtera magii w wfb. :)

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

KrzysiekW pisze:Chodzi mi o wpychanie do "mono rozpiske" jakichś zgoła nie-mono rzeczy. :)
Zagrałem cztery bitwy mono rozpiską, a najbliższą ligę krakowską (Euro) będę rozgrywał czymś takim. Mam nadzieję, że jesteś zadowolony :)

1 Lord of Change, 4lvl, Lore of Tzeentch, Exalted Gift, Lesser Gift @ 570.0 Pts
1 Herald of Tzeentch, BSB, 2lvl, Metal @ 150.0 Pts
1 Herald of Tzeentch, 2lvl, Metal, Greater Locus of Change, Greater Gift @ 210.0 Pts
31 Pink Horrors of Tzeentch, FCG, Banner of Eternal Flame @ 443.0 Pts
10 Pink Horrors of Tzeentch, Mus, Champ @ 163.0 Pts
3 Screamers of Tzeentch @ 120.0 Pts
3 Screamers of Tzeentch @ 120.0 Pts
3 Flamers of Tzeench, Champ @ 130.0 Pts
1 Burning Chariot of Tzeentch, Blue Horror Crew @ 170.0 Pts
1 Soul Grinder of Tzeentch, Daemonbane Claw; Baleful Torrent @ 320.0 Pts

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Nie. Oddziały pinków nie są całkowicie podzielne przez 9. :P

A poważniej to tak, bardzo mi się podoba, cieszy oko że nawet wziąłeś flamery. :) Nad czymś podobnym sam kminiłem, tylko właśnie grindera mi brakuje.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

KrzysiekW pisze:Nie. Oddziały pinków nie są całkowicie podzielne przez 9. :P
A poważniej to tak, bardzo mi się podoba, cieszy oko że nawet wziąłeś flamery. :)
Za flamery podziękuj ograniczeniom lataczy w zasadach Euro. Co więcej mądre głowy rozkminiły, że
Hover nie liczy się do limitów, a latający rydwan, który nie może maszerować już tak :D

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Mądre głowy miały jakiś ciężki uraz do demonów, może dalej im zostało że "wiedzą lepiej".
Ja od dłuższego czasu jestem na bakier z metą, ale nie lepiej oddział pinków? Np. żeby dostać jakiś użyteczny czar (np. treason), o channnelingach nie wspominając.
Dal mnie zasada warpflame mocno ogranicza użyteczność strzelania/czarów, zwłaszcza jak nie masz magii shadow/nurgle/death gdzie jest jakaś szansa na zmniejszenie T.

W temacie treasona to dziś po raz pierwszy miałem go w bitwie i bardzo fajnie działa (wyjaśniło się jak to jest z końmi?.. ;) ).
A przy pisaniu zasad działa Khorna to Matt chyba rzeczywiście coś wziął na entuzjazm. :)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Jeśli ten czar Zdrada Tzeentcha działa jak w Warriorach Chaosu (było u nich uściślane nawet), to Liderki od Koni i innych Mountów się nie bierze. Jest napisane w Rule Booku, że ich liderka Nigdy nie jest używana póki jeździec żyje, chyba że byłoby napisane inaczej. Musiało by być w opisie czaru bezpośrednio napisane np. "...including mounts leadership." :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

A tu się nie zgadzam po prostu anglicy myślą troszkę inaczej niż nasza LS i jeśli im napiszą najniższa w unicie to mounty też się liczą... w każdym razie czekam na FAQ w tej kwesti...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

ODPOWIEDZ