Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
jak będę miał chęci to poszukam w RB/ FAQ tego kawałku.
Ale ja bym dwa razy nie pozwolił obniżyć M swoim WL
Ale ja bym dwa razy nie pozwolił obniżyć M swoim WL
Hmmm jeżeli arcymag 4 lvl zna 4 czary oraz ma srebną różdzke czyli zna 5 czarów a wiezmiemy go z domeny światła no i weźmiemy drugiego małego maga na lvl2 i on też zna 2 czary także z jednej domeny jest 6 czarów to oni w sumie mają 7 więc jak magowie nie mogą znać tych samych czarów ???KayolPixel pisze: c)prócz signature spells, magowie nie mogą znać tych samych czarów. Jeżeli zdublujesz czar to ten czarodziej który drugi raz wylosował ten sam czar może zamienić go na inny którego nie zna.
Jak to rozwiązać ? inna domene trzeba brać ? a jak tych magów z światła jest trzech ?
Czemu to takie poplątane ?
Zerówki się mogą powtarzać więc się nic nie marnuje.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Będę za niedługo grał z Krasnoludami i takie pytanko: Czy nasi Wl (oczywiście jak dojdą) to dadzą sobie z nimi radę? Martwi mnie ich ciężki pancerz i niektóre runy. Czy słusznie się obawiam czy też raczej powinienem dać sobie z nimi radę?
PS:Czy runy da się ściągać Zniszczeniem Vaula?
PS:Czy runy da się ściągać Zniszczeniem Vaula?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
Vaul ściąga wszystkie runy z danego przedmiotu. Z maszyn nie możesz usuwać run. Polecam lory light/heaven. Birona na wl i już jesteś przy nich;) Choć dobrze poprowadzony smok też daje rade przeciw df, choć niestety już nie dają runy z flemingiem na działo
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Jak smok bez ogromnego ryzyka da radę na dwarfy?
Gracie rozpami "uniwersalnymi" czy też się sajdujecie?
Jak to drugie i chcesz poczarować to BoH obowiązkowo (nawet jesli to Euro). Jak nie chcesz czarować to BSB+Noble generał stykną reszte w WL. 3 pełne oddziały i zmiatasz dwarfy.
Gracie rozpami "uniwersalnymi" czy też się sajdujecie?
Jak to drugie i chcesz poczarować to BoH obowiązkowo (nawet jesli to Euro). Jak nie chcesz czarować to BSB+Noble generał stykną reszte w WL. 3 pełne oddziały i zmiatasz dwarfy.
Smok dawał mi radę jak kolega miał na dziale i katapie rune z płonącymi atakami, a w poprzedniej mecie gdy było jeszcze mało kowbojów, to krasnale dosyć często tej runy używali;) ale tak jak pisze, to było w poprzednim sezonie.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Wszystko popsuły te dwa ogólnodostępne i tanie przedmioty dajace warda na ogień
Nie maAzurix pisze:skąd Dragonhelm to ma?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
No własnie. Mi też się zdaje, że dragonhelm nie daje smoczkowi warda, tylko nasze zbroje są tak wyjątkowe
a wiec twierdzisz ze jezeli naloze zbroje dajaca 4+ warda to mam warda ja i smok? fajnie, szkoda ze to niemozliwe. Warda na ogien daje tylko i wylacznie dragon armor i jest to wyraznie przy nim napisane, przy innych tego typu przedmiotach nie ma tego zapiskuSemi pisze:ward pochodzacy ze zbroji przechodzi na mounta, czyli Dragon Armour i Dragon Helm chronia smoczki, nie wiem jak jest z talizmanem...?
@Wendigo
z nowym AB bedzie wielka niewiadoma az do naprawde pozadnych skanow, wiec trodno teraz o spekulacje.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.