Galeria Krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Galeria Krasnoludów
Tutaj macie lepsze fotki chłopaki
Klocuś czyli co narazie maźnięte :
Chłopaki od piwa :
Klocuś czyli co narazie maźnięte :
Chłopaki od piwa :
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
czerwony na zdjęciu wygląda na różowy, ale o tym już gdzieś było...
wyglądają spoko na tym zdjęciu i w sumie z tej odległości będzie się je oglądało
duży klocek planujesz ?
lewy górny róg - dwa krasnale - co autor miał na myśli ? w sensie to jakaś rzeźba/filler ?
wyglądają spoko na tym zdjęciu i w sumie z tej odległości będzie się je oglądało
duży klocek planujesz ?
lewy górny róg - dwa krasnale - co autor miał na myśli ? w sensie to jakaś rzeźba/filler ?
Dla mnie to czerwień.Thorkild pisze:czerwony na zdjęciu wygląda na różowy, ale o tym już gdzieś było...
duży klocek planujesz ?
30-35 ludzika
filler na którym jest pomnik pijanych kraśków
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ekstra - podstawki koniecznie
podstawki jak podstawki, ja to ciekaw jestem jak oni "w kupie" wyglądają
jak pomnik to może na jakimś murku, piedestale no podwyższeniu w każdym razie... taka sugestia nieśmiałaFuxiorr pisze: Dla mnie to czerwień.
30-35 ludzika
Jest na kamieniu nie zrobioną podstawką. Jak zrobię to wkleję samą fotęThorkild pisze:podstawki jak podstawki, ja to ciekaw jestem jak oni "w kupie" wyglądają
jak pomnik to może na jakimś murku, piedestale no podwyższeniu w każdym razie... taka sugestia nieśmiałaFuxiorr pisze: Dla mnie to czerwień.
30-35 ludzika
Ja mam 15 imperiali i 9 norsmernów... ale do imperiali brakuje mi 10 mych ulubionych wzorków [ razem jest 11 ale już jednego ]dzikki pisze:W kupie zdjęcie cyknę jak będzie pełna liczba. Doszło jeszcze 2 więc mam 31 ;] Zrobionych na chwilę obecną 8 robi się 9 z Ostlandu.
najbardzej w oczy rzuca się ta nakrętka z napisem "uznawany za najlepszy"
a teraz na temat, dobre tempo masz z malowaniem, jedyne co można poprawić to dać jakieś rozjaśnienie na brodę, wygląda na jeden kolor tylko, zauważyłem u siebie, że efekt mam podobny na zdjęciach, mimo cieniowania i rozjaśniania co widać gołym okiem ale na zdjęciach już niekoniecznie, zacząłem robić większe kontrasty i krasnoludy na tym zyskały.
a teraz na temat, dobre tempo masz z malowaniem, jedyne co można poprawić to dać jakieś rozjaśnienie na brodę, wygląda na jeden kolor tylko, zauważyłem u siebie, że efekt mam podobny na zdjęciach, mimo cieniowania i rozjaśniania co widać gołym okiem ale na zdjęciach już niekoniecznie, zacząłem robić większe kontrasty i krasnoludy na tym zyskały.
Miałem podobne wrażenie jak zrobiłem to zdjęcie. Może później wrzucę efekty podbijania rudego żółtym i ciemniejszym pomarańczem oraz brązem.
Ej no krasnoludy - uznawane za najlepsze ;] Nie znasz się i tyle.
Ej no krasnoludy - uznawane za najlepsze ;] Nie znasz się i tyle.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
oddawaj flame cannona !
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Thorkild niestety dużo kraśków i by nie powielać zbytnio kolorystyki to co na tarczy znajdzie się na stroju innego. Co do run i malunków - jak poćwiczę to coś porobię - szkoda by mi było nabazgrać okrutnie.
Vraith - tutaj to jak z Bretończykami - każdy rycerz w innej barwie.
Vraith - tutaj to jak z Bretończykami - każdy rycerz w innej barwie.
Doskonale wiem o czym piszesz, moje pierwsze próby tatuaży na slayerach masz ładnie pomalowanego figsa, chcesz dodać wisienkę na tort a tu zonk i kilka godzin malowania jak psu w d...dzikki pisze:Thorkild niestety dużo kraśków i by nie powielać zbytnio kolorystyki to co na tarczy znajdzie się na stroju innego. Co do run i malunków - jak poćwiczę to coś porobię - szkoda by mi było nabazgrać okrutnie.
może głupie pytanie ale skąd wiesz jakie barwy reprezentują dane części imperium ? nie znam sie na imperium
Ja bym wolał na własnych kolorkach wymieszać niż imperialiThorkild pisze:Doskonale wiem o czym piszesz, moje pierwsze próby tatuaży na slayerach masz ładnie pomalowanego figsa, chcesz dodać wisienkę na tort a tu zonk i kilka godzin malowania jak psu w d...dzikki pisze:Thorkild niestety dużo kraśków i by nie powielać zbytnio kolorystyki to co na tarczy znajdzie się na stroju innego. Co do run i malunków - jak poćwiczę to coś porobię - szkoda by mi było nabazgrać okrutnie.
może głupie pytanie ale skąd wiesz jakie barwy reprezentują dane części imperium ? nie znam sie na imperium
Jestem fanatykiem Warhammera (obu uniwersum), więc wśród książek mam "Uniforms and Heraldry of the Empire" gdzie w kolorze i z opisem mam wszystko od kolorów na mundurach, po szatandary i tarcze.Thorkild pisze: może głupie pytanie ale skąd wiesz jakie barwy reprezentują dane części imperium ? nie znam sie na imperium
Powodem dla którego przyjąłem takie malowanie jest kwestia, że dawi, które odeszły od swoich klanów (a są wojownikami) wstępuje na służbę do armii imperium, gdzie noszą kolory prowincji.