Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Fuxiorr »

Tutaj macie lepsze fotki chłopaki :wink:
Klocuś czyli co narazie maźnięte :
Obrazek
Obrazek
Chłopaki od piwa :
Obrazek
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

czerwony na zdjęciu wygląda na różowy, ale o tym już gdzieś było...
wyglądają spoko na tym zdjęciu i w sumie z tej odległości będzie się je oglądało
duży klocek planujesz ?
lewy górny róg - dwa krasnale - co autor miał na myśli ? w sensie to jakaś rzeźba/filler ?

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Thorkild pisze:czerwony na zdjęciu wygląda na różowy, ale o tym już gdzieś było...
wyglądają spoko na tym zdjęciu i w sumie z tej odległości będzie się je oglądało
duży klocek planujesz ?
lewy górny róg - dwa krasnale - co autor miał na myśli ? w sensie to jakaś rzeźba/filler ?
Dla mnie to czerwień.
30-35 ludzika
filler na którym jest pomnik pijanych kraśków
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

I kolejne kraśki. Tym razem Marienburg, Nordland i Middenheim.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ekstra - podstawki koniecznie :!:

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

podstawki jak podstawki, ja to ciekaw jestem jak oni "w kupie" wyglądają :shock:
Fuxiorr pisze: Dla mnie to czerwień.
30-35 ludzika
jak pomnik to może na jakimś murku, piedestale no podwyższeniu w każdym razie... taka sugestia nieśmiała :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Thorkild pisze:podstawki jak podstawki, ja to ciekaw jestem jak oni "w kupie" wyglądają :shock:
Fuxiorr pisze: Dla mnie to czerwień.
30-35 ludzika
jak pomnik to może na jakimś murku, piedestale no podwyższeniu w każdym razie... taka sugestia nieśmiała :)
Jest na kamieniu nie zrobioną podstawką. Jak zrobię to wkleję samą fotę :wink:

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

W kupie zdjęcie cyknę jak będzie pełna liczba. Doszło jeszcze 2 więc mam 31 ;] Zrobionych na chwilę obecną 8 robi się 9 z Ostlandu.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

dzikki pisze:W kupie zdjęcie cyknę jak będzie pełna liczba. Doszło jeszcze 2 więc mam 31 ;] Zrobionych na chwilę obecną 8 robi się 9 z Ostlandu.
Ja mam 15 imperiali i 9 norsmernów... ale do imperiali brakuje mi 10 mych ulubionych wzorków [ razem jest 11 ale już jednego :mrgreen: :mrgreen: ]

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Dalszy ciąg mojej mini weekend'owej aktywacji malarskiej. Tym razem dzielny wojak z Ostlandu.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

najbardzej w oczy rzuca się ta nakrętka z napisem "uznawany za najlepszy" :lol2:
a teraz na temat, dobre tempo masz z malowaniem, jedyne co można poprawić to dać jakieś rozjaśnienie na brodę, wygląda na jeden kolor tylko, zauważyłem u siebie, że efekt mam podobny na zdjęciach, mimo cieniowania i rozjaśniania co widać gołym okiem ale na zdjęciach już niekoniecznie, zacząłem robić większe kontrasty i krasnoludy na tym zyskały.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Miałem podobne wrażenie jak zrobiłem to zdjęcie. Może później wrzucę efekty podbijania rudego żółtym i ciemniejszym pomarańczem oraz brązem.

Ej no krasnoludy - uznawane za najlepsze ;] Nie znasz się i tyle.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

I kolejny - tym razem Reikland
Obrazek
Obrazek
Nowa broda z poprawkami - chociaż i tak tutaj nie widać, ale nie chciałem mocno tego wyciągać.
Obrazek
Oraz zajawka tego, co doszło i będzie robione
Obrazek

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

oddawaj flame cannona !
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Broda poprawiona prezentuje się o niebo lepiej =D>
co do przedstawiciela Reiklandu czy kolejnych krasnali to może kolory z tarczy przerzucić na ciuchy ?
a sama tarcza aż się prosi o jakiś wzorek, może rune...

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Hmmm ja mam wrażenie, że malujesz każdego inną barwą i suma sumarum pomimo barw imperium to mogąsię nieco ze sobą figsy "gryźć" Wstaw fotke całości :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Thorkild niestety dużo kraśków i by nie powielać zbytnio kolorystyki to co na tarczy znajdzie się na stroju innego. Co do run i malunków - jak poćwiczę to coś porobię - szkoda by mi było nabazgrać okrutnie.

Vraith - tutaj to jak z Bretończykami - każdy rycerz w innej barwie.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

dzikki pisze:Thorkild niestety dużo kraśków i by nie powielać zbytnio kolorystyki to co na tarczy znajdzie się na stroju innego. Co do run i malunków - jak poćwiczę to coś porobię - szkoda by mi było nabazgrać okrutnie.
Doskonale wiem o czym piszesz, moje pierwsze próby tatuaży na slayerach #-o masz ładnie pomalowanego figsa, chcesz dodać wisienkę na tort a tu zonk i kilka godzin malowania jak psu w d...

może głupie pytanie ale skąd wiesz jakie barwy reprezentują dane części imperium ? nie znam sie na imperium :oops:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Thorkild pisze:
dzikki pisze:Thorkild niestety dużo kraśków i by nie powielać zbytnio kolorystyki to co na tarczy znajdzie się na stroju innego. Co do run i malunków - jak poćwiczę to coś porobię - szkoda by mi było nabazgrać okrutnie.
Doskonale wiem o czym piszesz, moje pierwsze próby tatuaży na slayerach #-o masz ładnie pomalowanego figsa, chcesz dodać wisienkę na tort a tu zonk i kilka godzin malowania jak psu w d...

może głupie pytanie ale skąd wiesz jakie barwy reprezentują dane części imperium ? nie znam sie na imperium :oops:
Ja bym wolał na własnych kolorkach wymieszać niż imperiali :evil:

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Thorkild pisze: może głupie pytanie ale skąd wiesz jakie barwy reprezentują dane części imperium ? nie znam sie na imperium :oops:
Jestem fanatykiem Warhammera (obu uniwersum), więc wśród książek mam "Uniforms and Heraldry of the Empire" gdzie w kolorze i z opisem mam wszystko od kolorów na mundurach, po szatandary i tarcze.

Powodem dla którego przyjąłem takie malowanie jest kwestia, że dawi, które odeszły od swoich klanów (a są wojownikami) wstępuje na służbę do armii imperium, gdzie noszą kolory prowincji.

ODPOWIEDZ