Pytania ogólne v 2.0
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Pytania ogólne v 2.0
takie trochę noobskie pytanko. Na jak długo flaming attacki zdejmują regenkę?
Z góry dzięki
Z góry dzięki
mistrzdzikki' pisze:Miękkie siusiaki padają pod krytyką a srogie penisy prą do przodu ;]

Na fazę w której rana została zadana. Zasada Regeneracja str. 74 RB.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
DE Assasin może rzucać gwiazdkami po marszu ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Można wykonać reform w walce, który nie przynosi żadnych korzyści, sytuacja dotyczy Ghost Swarmu, tzn. nie zmieniamy formacji, nie włączamy większej ilości modeli do walki a jedynie robimy taki ruch:
- pegaz
- duch
- pusta przestrzeń
Po reformie
Stykając się tylko malutką częścią przedniej krawędzi podstawki przesuwam model do full kontaktu by uciec w ten sposób od szarży na front innym jednostkom. Według mnie to zwykły reform, ale wolę się upewnić.

Po reformie

Stykając się tylko malutką częścią przedniej krawędzi podstawki przesuwam model do full kontaktu by uciec w ten sposób od szarży na front innym jednostkom. Według mnie to zwykły reform, ale wolę się upewnić.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Jak już trafisz w załogantów to możesz zdjąć tylko jednego typa.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
W poprzedniej wersji uściśleń był zapis:Marks pisze:Można wykonać reform w walce, który nie przynosi żadnych korzyści, sytuacja dotyczy Ghost Swarmu, tzn. nie zmieniamy formacji, nie włączamy większej ilości modeli do walki a jedynie robimy taki ruch:
- pegaz
![]()
- duch
- pusta przestrzeń
Po reformie
![]()
![]()
Kod: Zaznacz cały
Pojedyncze modele a Combat Reform
Pojedyncze modele mogą tylko zmienić facing za pomocą combat reform. Nie można ich przesuwać na boki za pomocą tego manewru. Jeżeli model ma nie kwadratową podstawkę i chce zmienić facing, to musi zachować nowy środek jak najbliżej jego środka przed Combat Reform.
- SaperHeart
- Piłkarz
Pytanie: Co się stanie w przypadku kiedy generała (Ld
wsadze do unitu (Ld 7) z standard of discipline ?
1) Generał ma Ld 9 i daje wszystkim jednostką w 12" swoje Ld, a że jest w oddziale to oddział też ma Ld 9
2) Generał ma Ld 9 i daje wszystkim jednostką w 12" swoje Ld, a oddział ma Ld 8
3) Inna (proszę o uzasadnienie)

1) Generał ma Ld 9 i daje wszystkim jednostką w 12" swoje Ld, a że jest w oddziale to oddział też ma Ld 9
2) Generał ma Ld 9 i daje wszystkim jednostką w 12" swoje Ld, a oddział ma Ld 8
3) Inna (proszę o uzasadnienie)
Zasady domku, strona 126. Polecam przeczytać.szeszej pisze:Mój przeciwnik szturmuje domek 3 ogrami, ja wystawiam 10 szczurzych niewolników jako obrońców. Szturmujący domek zadaje mi 12 ran. Czy pozostałe 2 rany przechodzą normalnie na oddział czy "znikają"?
pozdrawiam
Furion

skoro footprint kolesia na wilku mieści się w jednostkę to można go stawiać obok oddziału?
czy wilka w oddziale można targetować mm i dd?
nie, nie, zależy jaki dd (templatki tak, sniperki tak, chain lightning nie)
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Tak, stawia się w, nie obok. Nie można Doomem i MM. Cytatu nie mam, ale możesz mi wierzyć. ;P
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
I tak jeszcze dopowiem, bo widzę że nie do końca precyzyjnie się wypowiedziałem. Nie można targetować z MM i np chain lightninga, ale wilk może oberwać. Jakoże ma on inny troop type to wszystkie trafienia są rozdzielane przez właściciela wilka, ale możliwie po równo (tzn nie można przydzielić 2 hita w jakiś model jeśli są modele które jeszcze nic nie wyłapały), więc można przydzielić hit(y) w wilka.
![]()
Dobra a co z sytuacją kiedy szarzuje na taki oddział od boku?
-coś tam
- hero który nie mieści się do oddziału (stoi obok)
dostawiają sie do walki czy nie? (
jest troszkę dłuższy niż 2x
)