Dyskusja o lokalizacji DMP

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Spawn
Chuck Norris

Re: Dyskusja o lokalizacji DMP

Post autor: Spawn »

Cośty, warszawa to wschód. Patrz na mapę :P

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Kalesoner pisze:
Dymitr pisze:i pamiętajmy, że jednak DMP to master - musi nocleg być zapewniony (wedle regulaminu)
Jak jest potrzeba to i regulamin może się zmienić. Ale spokojnie to tylko gdybanie na dzień dzisiejszy.
Wejściówka 80 zł i pewnie nocleg w cenie będzie ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@Trikk - obawiam się, że nie do końca o to chodzi. Dlatego mamy osobne głosowanie w sprawie DMP, żeby takie bzdury jak wejściówka 80 zł odpadły w przedbiegach :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Tak na prawdę zawsze się znajdą ludzie którym nie pasuje bo Polska taka mała nie jest. Zresztą jeśli masz jechać 300 km więcej to i tak te 30 zł na paliwo wydasz więc nie wiem o co spina. Wszystko drożeje więc to tylko kwestia czasu kiedy mastery pójdą w górę, nie można wiecznie wymagać luksusów za tak niską cenę. Co do Gorzowa to też nie mam blisko, co więcej droga jest tragiczna, ale raz w roku można przeboleć i się kopsnąć. Chłopaki z Gorzowa od wielu lat robią genialną robotę z tą imprezą i dopóki tylko będą chcieli to poparcie dla nich pewnie też się znajdzie.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Dymitr pisze:@Trikk - obawiam się, że nie do końca o to chodzi. Dlatego mamy osobne głosowanie w sprawie DMP, żeby takie bzdury jak wejściówka 80 zł odpadły w przedbiegach :)
Check the " :wink: " at the end
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@ Trikk - jak i u mnie ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Naczytałem się przypadkiem o Łodzi. Coś tam u nas dużego czasem się dzieje, np DMP 40k za niecałe dwa tygodnie. Zasoby są sporo lepsze, ludzi więcej niż w 2009, turniejów mnogo. Brakło w tamtym sezonie odwiedzających nas spoza stałego grona gości i przełożyło na brak głosów masterowych. Nikt od nas nie broni się przed robieniem imprez, a jedynie nie wcina obecnym organizatorom. Rzeczy są ustalone na ten sezon, więc rozmowa tu jest o przyszłych sezonach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jak juz wspomniano o dmp w 40k to moze zrobmy jedna rzecz jak oni: tj. termin rozpisek na 2 tygodnie przed turniejem i opublikujmy wszystkie rozpy jeszcze przed dmp?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

A pozniej niech kazdy niech zacznie zmieniać! Ale to bedze hardcore i liczenie na skilla! Jasne bierzmy przyklad z 40k! :D
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Co za problem, za zmianę tracisz 10DP, nikt kto ma taką możliwość nie zmieni.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

nie no nie można potem zmieniać :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

kudłaty pisze:Co za problem, za zmianę tracisz 10DP, nikt kto ma taką możliwość nie zmieni.
dokladnie. Zrobic kare 10-20 dp za zmiany rozpisek i juz nie ma problemu. Nawet jak ktos bedzie chcial sie wysajdowac, to bedzie to dla niego mocno niekorzystne.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Ja bym mógł się tego nawet podjąć, pod warunkiem że dostałbym wszystkie rozpy w euro formacie. Tylko wtedy za poprawne zgłoszenie 10 punktów, inaczej to katorga nie warta świeczki.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Shino pisze:
kudłaty pisze:Co za problem, za zmianę tracisz 10DP, nikt kto ma taką możliwość nie zmieni.
dokladnie. Zrobic kare 10-20 dp za zmiany rozpisek i juz nie ma problemu. Nawet jak ktos bedzie chcial sie wysajdowac, to bedzie to dla niego mocno niekorzystne.
A czy za zmianę gracza (przy zachowaniu rozpy) również będzie kara ?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

c4h10 pisze: A czy za zmianę gracza (przy zachowaniu rozpy) również będzie kara ?
No jasne, przeciez team jak i rozpiske trzeba juz miec ustalony duzo wczesniej.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

c4h10 pisze:
Shino pisze:
Jeżeli team skończył ostatnie DMP w połowie stawki lub wyżej, to tak.
Jeżeli niżej, to nie.

Ot taka empiryczna granica.

pozdrawiam
Furion

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

A jak sprawę zamiany gracza traktują u 40kowców?
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

c4h10 pisze:
Shino pisze:
nie. Przeciez rzoiska jest ta sama, a watpie, zeby sklady na sile wciskaly gorszych graczy z jakiegos dziwnego powodu.
A jak sprawę zamiany gracza traktują u 40kowców?
40stkowcy wrzucaja rozpy od razu i sprawdzaja je razem. Potem takie bledy jak np. brak zaznaczonego generala, czy ekwipunek oddzialow licozny w punkty, lae nie zaznaczony na rozpie mozna poprawic bez straty pktow.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ale ja się pytam jak u nich rozwiązują problem zamiany gracza? Powody do zmiany mogą być różne, ktoś kogoś wystawi, komuś zachoruje babcia, ktoś dostanie zmianę terminu poprawki itp.
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Bardziej chodzi o element losowy, który czasami eliminuje potencjalnych uczestników przed turniejem.

ODPOWIEDZ