Diablo III

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Re: Diablo III

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Fluffy pisze:
kupiłem tylko Skorna, Maskę Andariel, pas z setu Nieśmiertelnego Króla i dwa ringi.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: =D>
Miałem do wyboru albo kupić coś przyzwoitego za względnie małe pieniądze (20kk golda) albo męczyć się przez nie wiadomo jak długo z wydropowanym crapem. A masochista ze mnie żaden.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ja tam wolę się męczyć i dropić własnoręcznie - w końcu to jest istota tej gry. Bez tego gra traci sens...

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

smiejagreg pisze:Ja tam wolę się męczyć i dropić własnoręcznie - w końcu to jest istota tej gry. Bez tego gra traci sens...
Pogadamy jak będziesz miał przegrane ze 350 godzin.

Dla mnie istotą tej gry jest intensywna rozgrywka (która się Blizzowi imo udała wyśmienicie), a nagrodą za nią jest loot, pozwalający na progres postaci. Niestety, sama mechanika dropu nie jest najlepsza i choć Blizzard stara się ją ulepszać, to nadal kuleje losowanie affixów, zarówno rodzajów jak i ich wartości.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Spoko, nie mówię, że mam rację, zobaczymy, jak to będzie. Na razie mam trochę frajdy i o to idzie...

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

smiejagreg pisze:Jedna rzecz - znajduję jakieś strony z książki, np. strona nr 23, strona nr 42 - nie bardzo wiem, do czego mają słuzyć #-o . Byłbym wdzięczny za jakieś info.
Te strony to odwołanie do liczb z serialu Lost. Tak więc stron jest dokładnie sześć, i zawierają numery: 4, 8, 15, 16, 23, 42. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Okoń pisze:
smiejagreg pisze:Jedna rzecz - znajduję jakieś strony z książki, np. strona nr 23, strona nr 42 - nie bardzo wiem, do czego mają słuzyć #-o . Byłbym wdzięczny za jakieś info.
Te strony to odwołanie do liczb z serialu Lost. Tak więc stron jest dokładnie sześć, i zawierają numery: 4, 8, 15, 16, 23, 42. :wink:
Nie oglądałem serialu, więc nie wiem. Dzięki za info. Ale nie przydają się do niczego - rozumiem :?:

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Z tego co czytałem można dzięki nim można się dostać do jakiegoś miejsca nie pamiętam co tam było, ale czytałem o tym, w necie napewno znajdziesz.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Cisnę w III akcie na inferno - dalej czystą postacią, bez wspomagaczy. Jest ciężko, dość często już ginę, może nie przy wszystkich żółtych/niebieskich stworkach, ale zdarza mi się przy niektórych i 2-3 razy paść na glebę... Ale nic to, cisnę dalej...
Pytanie - czy można w jakiś sposób cofnąć się do wcześniejszych aktów? W D2 była taka możliwość, nie wiem, jak tu jest?

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Masz opcję wyboru poziomu mobów,zmiany aktu i zadania.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Hej, odkurzyłem Diablo po rocznej przerwie i wiecie co?! Można to już normalnie pograć! Monster level sprawia, że chce się zagrać wszystkimi postaciami, bo po ustawieniu na monster level 10 od samego początku, gra stawia wyzwania i w pierwszym akcie już kilka razy byłem bliski śmierci. Polecam :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Przeszedłem całość czysta postacią - a więc aż tak ciężko nie było. Teraz jeszcze raz cisnę na inferno - mam wrazenie, ze po ostatniej aktualizacji gra stała się... zbyt łatwa. Ąle może to tylko wrażenie...

EDIT: właśnie łapnąłem swój pierwszy Kalejdoskop Mary - jest frajda :P :wink:

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jak za łatwo, to zwiększ monster power.

Zresztą, prawdziwa gra zaczyna się na Hardcore Mode (tryb zawodowca) gdzie itemy są drogie, złota mało, a od elitek ucieka się gdzie pieprz rośnie.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Chyba że jest to serwer NA gdzie blizz zrobił największego faila w historii MMO i przez jakiegos buga ludzie zdupowali miliardy golda i ekonomia na serwerze kwiczy i leży :D
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurde, na krowim poziomie D2 były jakieś fanty przynajmniej. Wlazłem ci ja na infernie w secret level. Abstrahując już od jego wyglądu , czego było można się spodziewać, nie znalazłem tam kompletnie NIC. Coś tam znaleźliście? Może ja cos nie kumam?

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Są unikatowe itemy które można znaleźć tylko tam - jakiś tęczowy hamburger itd, wiem że jest jakiś unikatowy mieczyk z tego lvlu, który wymaga 30 lvl a może mieć 700 dps

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Może dajcie jakieś info - co ciekawego tam można znaleźć...

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

jakiś unikatowy mieczyk z tego lvlu, który wymaga 30 lvl a może mieć 700 dps
Spektrum toto się bodajże zwie. Mój brat to wydropił jakiś czas temu :mrgreen: . Zabijasz przeciwników tęczą :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kuźwa, nie dość, że jakieś pedalskie koniki, to jeszcze nic za nie nie ma... Unhappy.

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

smiejagreg pisze:Może dajcie jakieś info - co ciekawego tam można znaleźć...
Naprawdę trudno wejść na strone d3 i przejrzeć legendarne przedmioty ? Te co srają tęczą to z pony lvl

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Dla twojej informacji - na stronce ich nie ma :P . A nawet jakby były, to nie pisze gdzie i jak z czego leci. To unikaty i nie ma ich na normalnej liście.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

ODPOWIEDZ