Ku chwale Pani - Bretka by Gunnila - obrzydlistwo 16.04
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Ku chwale Pani - Bretka by Gunnila - obrzydlistwo 16.04
W końcu zamiast się rozbijać po ogólnych wątkach stwierdziłam, ze jest szansa na regularne* updaty, więc może wątek nie ucieknie w międzyczasie na fąfnastą stronę.
Skończony 5 edycyjny model króla Bretonni Louena Lwie Serce na wiernym hipogryfie o wdzięcznym imieniu Beaquis. Co nieco się świeci bo nie lakierowałam jeszcze po użyciu inków. Skończyłam podstawkę na której wyrosły pnącza/korzenie oraz zamieszkała zielona żabka - gatunek trujący (jaskrawe czerwone plamki) więc nie zagrożony wyginięciem w krainie ropuchojadów. Miał być jeszcze ślimak, ale się zgubił a nie pamiętam skąd go wytrzasnęłam.
*regularne znaczy częściej niż raz w roku :p
Skończony 5 edycyjny model króla Bretonni Louena Lwie Serce na wiernym hipogryfie o wdzięcznym imieniu Beaquis. Co nieco się świeci bo nie lakierowałam jeszcze po użyciu inków. Skończyłam podstawkę na której wyrosły pnącza/korzenie oraz zamieszkała zielona żabka - gatunek trujący (jaskrawe czerwone plamki) więc nie zagrożony wyginięciem w krainie ropuchojadów. Miał być jeszcze ślimak, ale się zgubił a nie pamiętam skąd go wytrzasnęłam.
*regularne znaczy częściej niż raz w roku :p
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, o 20:55 przez Gunnila, łącznie zmieniany 1 raz.
Niby spoko, ale wszystko płaskie. Najlepiej wyszły skrzydła. Kolory nakładane starannie, nie ma przebłysków podkładu itp podstawowych błędów, aczkolwiek większość kolorów jest płaska. Czerwone fanfocle aż się proszą o głębię, to samo płaszczyk. Przy tej skali modeli nie można się zdać na naturalne światło :/ Trzeba mu pomóc.
A ja pozwolę sobie z Rastim się niezgodzić Bardzo ładnie model wygląda. Tylko z dziobem faktycznie możnaby coś jeszcze podziałać. Aha, no i mam wrażenie, że pewne nieporozumienia mogą wynikać ze zdjęć. Mam wrażenie, że na pierwszym przód modelu jest niedoświetlony.
Lepsze Świetny efekt
Bardzo przyzwoicie W kilku miejscach przydało by się jednak trochę rozjaśnień, i więcej washa na metaliki
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
Dzięki za wszystkie uwagi i komentarze. Król dostał tuning zbroi i oczywiście poprawioną podstawkę, a hipcio trochę wyciągnięty dziób i pazury. Jednak wetblending w tej skali się średnio sprawdza. A że galerii grozi wypadnięcie na drugą stronę, to fotki dwóch ciapniętych trebuchetów.
Karmazynowa Brygida
Lazurowa Klotylda (jeszcze bez podstawki, potem zdjęcia były do kitu)
I obie razem z templatka:
Karmazynowa Brygida
Lazurowa Klotylda (jeszcze bez podstawki, potem zdjęcia były do kitu)
I obie razem z templatka:
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, o 21:04 przez Gunnila, łącznie zmieniany 2 razy.
Świetny efekt Modele jak i podstawki są na prawdę przednie. Subiektywnie tylko wtrącę, że głazy jakoś mi nie podchodzą (samo malowanie).
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
fajnie to wszystko wygląda, jednak jestem zdania, że z przeciwwagą i innymi metalowymi elementami można by było się jeszcze pobawić. Zróżnicować te metalowe elementy trochę...
@Lechu: Głazy "warstwowe" po prawej stronie mają mocno nierzeczywisty kolor - prześwietlone? A co ci się nie podoba w malowaniu?
@ Naviedzony - dzieki. jak trafi, to wymiata
@ Smiejagreg - na czerwonej tez jeszcze za mało washa i kolorów? Niebieskiej nie bardzo mam juz jak poprawić po lakierowaniu, ale z druga poszalałam we własnej opini...
@ Naviedzony - dzieki. jak trafi, to wymiata
@ Smiejagreg - na czerwonej tez jeszcze za mało washa i kolorów? Niebieskiej nie bardzo mam juz jak poprawić po lakierowaniu, ale z druga poszalałam we własnej opini...
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Ja bym głazy jeszcze przeleciał białym drybrushem. Muszę w końcu zrobić swoją taką maszynke zniszczenia:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Fajnie wyglądają obok siebie. Dobra robota, choć kamienia faktycznie mogłabyś jeszcze rozjaśnić
Może to wina zdjęć, ale Karmazynowa Brygida wygląda lepiej, przynajmniej jej drewniane elementy. Generalnie jednak obydwie są bardzo fajne i motywują mnie do pomalowania moich katapult Daj jakieś lepsze zdjęcia załogantów- słusznie mi się wydaje, że to pokonwertowani łucznicy i Men-at-Arms?
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
Głazy mi trochę wyglądają jak zalane jakąś jasną mazią. Oczywiście z bliska, bo z daleka są ok. Może, jak już część osób wspomniała, drybrush by pomógł. Tego nie wiem. Poza tym może są takie głazy w rzeczywistości i ja ich po prostu na oczy nie widziałem i dlatego się czepiam
Dzięki za wszystkie komentarze i uwagi.
Głazy jaśniejsze są drybrushowane od ciemnego szarego z dodatkiem cośtam-khaki a na końcu krawędzie Bleached Bone - chciałam, żeby był kolor trochę podobny do piasku, ale ostrzejszy. Drugie, te "budowlane" są drybrushowane standardowo z dodatkiem szarości aż do białego. Nie chce mi się próbować robić zdjęć samych kamulców, na stole nie jest źle a to w końcu modele do gry, raczej się więcej z tym bawić nie będę. Nie wiem, czy są takie w rzeczywistości, to standardowo kora potraktowana warstwą PVA.
Karmazynowa zdecydowanie wygląda lepiej, Lazurowa była malowana jako trzeci model po 7-8 latach przerwy i przed uzupełnieniem zaschniętych farb
Na życzenie zdjęcie obsługantów. To resztki MaA/Łuczników z przeglądem bitsów z 3 edycji i 5 armii+ wykałaczki itepe.
Dla chętnych adres bloga: http://nudzi-mi-sie.blogspot.com/
Głazy jaśniejsze są drybrushowane od ciemnego szarego z dodatkiem cośtam-khaki a na końcu krawędzie Bleached Bone - chciałam, żeby był kolor trochę podobny do piasku, ale ostrzejszy. Drugie, te "budowlane" są drybrushowane standardowo z dodatkiem szarości aż do białego. Nie chce mi się próbować robić zdjęć samych kamulców, na stole nie jest źle a to w końcu modele do gry, raczej się więcej z tym bawić nie będę. Nie wiem, czy są takie w rzeczywistości, to standardowo kora potraktowana warstwą PVA.
Karmazynowa zdecydowanie wygląda lepiej, Lazurowa była malowana jako trzeci model po 7-8 latach przerwy i przed uzupełnieniem zaschniętych farb
Na życzenie zdjęcie obsługantów. To resztki MaA/Łuczników z przeglądem bitsów z 3 edycji i 5 armii+ wykałaczki itepe.
Dla chętnych adres bloga: http://nudzi-mi-sie.blogspot.com/