Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Wał, -3 do ld jest tylko jak chcesz szarżować na smoka (oczywiście po tym jak na ciebie zionie)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- Big Boss M.
- Falubaz
LD od strat zdajesz normalnie bez -3. Tylko w wypadku szarży zdajesz na -3 i wtedy nie mozesz szarżować ( o ile nie zdasz).
Wał -3 jak chcesz szarżować w ogóle, niekoniecznie na smoka.Wał, -3 do ld jest tylko jak chcesz szarżować na smoka (oczywiście po tym jak na ciebie zionie)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Witam,
Wybaczcie jeśli pytania będą głupie, ale oparte (przynajmniej pierwsze) jest
na przeświadczeniu że gdzieś/kiedyś coś takiego widziałem:
a) czy nasi kusznicy nie mają/mają modyfikator ujemnego do hita za multishot ?
(bo jeśli mają, to wychodzi na to że od dawien dawna niestety wałuje kumpla,
a z drugiej strony pewien jestem że gdzieś to czytałem)
b) czy strzał do hydry jest obciążony modyfikatorem dodatnim za large target ?
c) czy ktoś wie co się stało z ekipą z Młotkowego, którego banerek widnieje nad stroną ?
(byłem zachwycony tym pismem, ale od miesięcy cisza....)
Dzięki za pomoc i pozdrawiam,
Narsik
Wybaczcie jeśli pytania będą głupie, ale oparte (przynajmniej pierwsze) jest
na przeświadczeniu że gdzieś/kiedyś coś takiego widziałem:
a) czy nasi kusznicy nie mają/mają modyfikator ujemnego do hita za multishot ?
(bo jeśli mają, to wychodzi na to że od dawien dawna niestety wałuje kumpla,
a z drugiej strony pewien jestem że gdzieś to czytałem)
b) czy strzał do hydry jest obciążony modyfikatorem dodatnim za large target ?
c) czy ktoś wie co się stało z ekipą z Młotkowego, którego banerek widnieje nad stroną ?
(byłem zachwycony tym pismem, ale od miesięcy cisza....)
Dzięki za pomoc i pozdrawiam,
Narsik
A)Tak, mają karę za mulit
B)Tak,
C) zobacz w temacie http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=27954
B)Tak,
C) zobacz w temacie http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=27954
Dzięki piękne za odpowiedzi, dziwna sprawa jakie rzeczy człowiek potrafi sobie ubzdurać..
Gdyby ten multishot był niekorzystny dla mnie to pewnie już od dawna bym wertował
forum, mądre księgi itp.. A tak to było mi całkiem wygodnie chyba oprzeć na się na
jakis wyssanych z palca wizjach..
Tak czy inaczej dziękuje bardzo.
Pozdrawiam
Gdyby ten multishot był niekorzystny dla mnie to pewnie już od dawna bym wertował
forum, mądre księgi itp.. A tak to było mi całkiem wygodnie chyba oprzeć na się na
jakis wyssanych z palca wizjach..
Tak czy inaczej dziękuje bardzo.
Pozdrawiam
- Paraszczak
- Falubaz
Nie ma takiej opcji. Jeśli ucieczką wejdziesz bliżej niż 1" od swojej jednostki, to jednostkę uciekającą kładziesz za tym oddziałem i testujesz panikę. W innym przypadku zatrzymujesz się 1" przed (np w wyniku niezdanej Głupoty czy np. Wind Blasta z Lore of Heaven).
Mam pytanko odnośnie przerzucania rzutów na trafienie.
Dark Elves mają hate który daje im przerzut na trafienie w pierwszej turze walki.
Jednostka Black Guard ma zasadę "Elitarni Wojownicy" z armybook'a
która pozwala im przerzucać każdy nieudany rzut na trafienie.
Pytanie- Czy to sie kumuluje czy nie ? Bo kumpel twierdzi że tak, i że dzięki temu może dwókrotnie przerzucać w pierwszej turze walki.
Upiera sie ponadto że jeśli dowali im sztandar (Hag Graef banner) dający ASF to mając większą inicjatywę morze przerzucać trzeci raz.
Dla mnie to przegięcie, wał czy ma rację ?
Dark Elves mają hate który daje im przerzut na trafienie w pierwszej turze walki.
Jednostka Black Guard ma zasadę "Elitarni Wojownicy" z armybook'a
która pozwala im przerzucać każdy nieudany rzut na trafienie.
Pytanie- Czy to sie kumuluje czy nie ? Bo kumpel twierdzi że tak, i że dzięki temu może dwókrotnie przerzucać w pierwszej turze walki.
Upiera sie ponadto że jeśli dowali im sztandar (Hag Graef banner) dający ASF to mając większą inicjatywę morze przerzucać trzeci raz.
Dla mnie to przegięcie, wał czy ma rację ?
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
Nie kumuluje się - tylko jeden przerzut niezależnie od ilości zasad (nie przerzucamy przerzutów)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- Paraszczak
- Falubaz
Strona 7 głównego Podręcznika. Akapit "Re-Roll" o_O!