Ku chwale Pani - Bretka by Gunnila - obrzydlistwo 16.04

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Ku chwale Pani - Bretka by Gunnila

Post autor: smiejagreg »

Fajna ta czwóreczka =D> . Ze szczegółów to ta łata na pierwszym z lewej mogła by być jakaś brązowa jednak. I tak by było ją widać, a tak trochę ryczy... I ogień na pochodni wygląda trochę "kupowato". Zacznij od spodu od czystego żółtego albo nawet od śladów białego i sukcesywnie idź w górę przez pomarańcze i czerwienie do ciemnej wiśni... No i kamienie na podstawkach wyglądają jakoś ... mało kamiennie, bardziej jak gluty. Brakuje zaznaczenia ostrzejszych krawędzi, pogłębienia cieni... Ale to są szczegóły, generalnie piechociarze BARDZO mi się podobają :wink: .

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Dzięki za wszystkie porady i uwagi. Przy następnych modelach spróbuje użyć czegoś innego do impregnacji kory (głazów) bo PVA faktycznie trochę wygładził krawędzie i złagodził zagłębienia. W każdym razie jeszcze sporo do poprawy i nauki zostało :)

A dzisiaj post z cyklu "mam tyle pracy że chwile się zajmę czymś innym" - drugie w życiu ulepki które mają służyć za Beast of Nurgle. Fajna zabawa z masą, ale zarabiać tak na życie to bym nie chciała...
Obrazek
Obrazek No dobra, prosze bez głupich skojarzeń....:P
Aha, one nie są pomalowane, to podkład + szybki drybrush żeby zobaczyć co wyszło.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Ciekawie ulepki wyglądają :) Na ostatnim zdjęciu maszkaron ma nie spiłowane ząbki czy jak to tam nazwać :) Gdyby miał je spiłowane nie miałbym w sumie zastrzeżeń do niego. U drugiego natomiast te kurze łebki mi nie leżą, ale to subiektywna sprawa.

ODPOWIEDZ