Rozluźnienie i spinanie posladów 4.0

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Re: Rozluźnienie i spinanie posladów 4.0

Post autor: Klafuti »

Obrazek
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Popłakałem się :lol:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Trollo fizyka :mrgreen: . Szkoda, że naprawdę tak nie można :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jak to ktoś dobrze podsumował w komentarzach:
Do tego by się chyba nawet zwalić nie dało bo by się ch*j przewrócił ze śmiechu...
:D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

To i ja starocia tego typu dorzucę ;)

http://www.boreme.com/posting.php?id=18258
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Andrzej pisze:Jak to ktoś dobrze podsumował w komentarzach:
Do tego by się chyba nawet zwalić nie dało bo by się ch*j przewrócił ze śmiechu...
:D
To bez znaczenia, bo i tak obie ręce są zajęte facepalmem.
Obrazek
~Warren E. Buffett

miły5
Mudżahedin

Post autor: miły5 »

Obrazek
Nie wiem jak was, ale ta gitara mnie rozśmieszyła :D

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Chuck Norris gra na niej jedna ręką :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Sorry za post pod postem ale ta historia jest co najmniej godna wpisania jej tutaj:
- ściągam Bioshock Inifinitive
- 1k seeders, 20k leechers, 15gb
- 15 dni nie wyłączania kompa później mam go na dysku
- 4 godziny instalacji później gotowy
- odpalam - error brak pliku COMCTL32.dll.
- wchodzę w Q&A na stronie bioshocka.
- Windows XP za stary...
- Właśnie wymieniłem klawiaturę po zmieceniu resztek starej z podłogi...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Rozumiem Twój ból. Poczułem to w drugą stronę kiedyś, gdy nie mogłem na XP zagrać w "Soul Reavera" 1 i 2, bo system za nowy, sterowniki grafiki też (zresztą sama karta to kosmos na potrzeby tych gier) i w ogóle cyrki. Są niby jakieś patche i poprawki, zgodności systemowe i inne barachła, ale udało mi się jedynie dwójkę odpalić, a i to czasami ze zwichrowanym sterowaniem i kontrolą Raziela i w końcu się poddałem, gdy mi klawisze nie działały i nie mogłem zwyczajnie wykonywać niektórych akcji. A zaczynać po latach zabawę od dwójki... Ech... Stary "Blood Omen" też mnie pokonał.

Ale klawisza nie rozwaliłem, za to rozważałem nawet zakup starego pudła specjalnie dla tych gier: jakiś czysty Pentium 500Mhz (albo okrojony Celeron II, którego kiedyś miałem), Riva TNT, 512MB RAM, do tego jakaś płyta główna... No i oczywiście Windows 98 w wersji SE, żeby mi się nie wieszał (za często, choć w SE było już lepiej) :D Heh, byłoby zabawnie. Do tego monitor CRT :D

Ech, wspomnienia...

P.S. Ale za to Unreal Tournament GOTY Edition z '99 cudownie zapiertego i karta pokazuje mi to, czego kiedyś nie widziałem w tej grze, bo się nawet nie generowało. Głośniki dopełniają radości :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Holy shit!
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

A to było już później, chyba w UT 2003/2004, gdy wszystkie detale na full ustawiałeś w opcjach :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Sławol pisze:Ale klawisza nie rozwaliłem, za to rozważałem nawet zakup starego pudła specjalnie dla tych gier: jakiś czysty Pentium 500Mhz (albo okrojony Celeron II, którego kiedyś miałem), Riva TNT, 512MB RAM, do tego jakaś płyta główna... No i oczywiście Windows 98 w wersji SE, żeby mi się nie wieszał (za często, choć w SE było już lepiej) :D Heh, byłoby zabawnie. Do tego monitor CRT :D
A na wirtualce by się nie dało?
@kubencjusz: chłodna opowieść, tak bardzo, że mrożąca krew w żyłach :lol2: . Teraz ściągnij win7 (bo 8 to abstrakcja i porażka jest - uczucie jest podobne do grania w gry konsolowe sportowane na PC). Widać nastały czasy, by wymienić sprzęt na nowy :| .

http://www.youtube.com/watch?v=tsZLeTT2g6U
Tak sobie wyobrażałem całe zajście. :lol2:
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

A nie wiem, nie sprawdzałem na wirtualce :)

Tu jest mój idol od UT, przez którego kiedyś płakałem cały dzień ze śmiechu. Nie pamiętam, czy to fake, czy nie, ale teraz znów płaczę :lol:

PO'd German Kid playing Unreal Tournament
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Dobra już mnie tak nie dissujcie :D Win 7 już w drodze ale to swoją drogą :P
http://www.youtube.com/watch?v=VxcdmfWGeCA raczej tak to wyglądało, tylko że o ścianę :D

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Teraz ściągnij win7 (bo 8 to abstrakcja i porażka jest - uczucie jest podobne do grania w gry konsolowe sportowane na PC).
Metafora roku. O co chodzi? Czemu? W sensie, że niby Win8 jest pod dotykowe urządzenia? Bo ma kafelki? Wskaż mi osobę, która ma problem z kliknięciem myszą w WIEEEELKI kafelek, a ja wskażę ci człowieka z problemem z orientacją oko-ręka (protip: to ta sama osoba która nie potrafi kliknąć kafla).

Lubię tę tłuszczę ludzi którzy mają jakieś problemy z Win8 bo... bo tak. Jedyną łatwo zauważalną rzeczą, jaka zamieniła się w stosunku do windy 7 w 8mce jest to, że zamiast startu są kafelki. I wyłącza się po prawej stronie ekranu.
I ludzie robią z tego sprawę jakby Microsoft kazał im stawać na głowie, odprawiać modły do rogatego i pisać do góry nogami w lustrzanym odbiciu. Na wstążkę wordowską tak samo stękali. Każda najmniejsza zmiana, zawsze, pełno bólu dupska wszędzie dookoła w internecie.

To, że Win8 na dysku SDD odpala się w 8-10 sekund do pełnej funkcjonalności (PEŁNEJ, a nie, że pulpit jest, ale mozilla wystartuje za krótką chwilę, tylko trochę pomyśli), że zużywa mniej zasobów, że wszystko instaluje się z grubsza automatycznie i nie trzeba już żąglować płytkami, że benchmarki wyższe na 8mce, to nieważne. Bo kafelki.

A ja kafelki bardzo lubię. Bo startu używałem jako skupiska skrótów do istotnych dla mnie rzeczy (czyt: skróty do gierek i odtwarzaczy muzycznych) a w kafelkach jest to dużo, dużo wygodniejsze, +mam tam pogodę, wiadomości, pocztę i co tam mi się podoba. Ale jak ktoś nie lubi, to jasne, że szit, i że trzeba napisać na internecie, bo to ważne rzeczy są.

A jak nie umiesz wyłączyć kompa, bo przesunięcie myszą maks w prawo sprawia ci problemy to można rozważyć skrót Alt+F4.

Tl;dr - Win8 jest do dupy bo ciężko przystosowuję się do zmian, i mi się nie podoba, więc jest do dupy. Right.
Uerph.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Boże jaki flejm :D Ja też mam spinę pośladów o kafelki jak babci przez 7 godzin próbowałem uruchomic skypa. Potem przez kolejną godzinę tłumaczyłem, żeby nie klikała tego je**nego kafelka tylko odpalała przez pulpit. :P Każdy z nas przywykł do standardowego windowsa i nikt kto opanował coś na poziomie minimum dobry nie lubi większych zmian, bo sprawia to, iż musi uczyć się i walczyć od nowa. Że 8 szybko śmiga to fakt, ale mnie 20 sekund nie zbawi. Za rzadko wyłączam pc :P

Zablokowany