+1. Na pierwszy rzut oka pancerz zlewa sie z dyskiem... Ale ogólnie bardzo dobra robotatrikk pisze:Ładne, ale trochę mdła kolorystyka. Brakuje jakiegoś fajnego kontrastu. Nie wiem, jakie robisz podstawki, ale jakaś kontrastowa byłaby fajna
Mroczna Galeria
Moderator: JarekK
Re: Mroczna Galeria
"JOIN OR DIE"
A z czego sam dysk zrobiłeś, bo widzę elementy rydwanu, Shrine'a i stegadona ??
Sam dysk to podstawka 60mm która mi została po demon prinsie. Ze shrina nowego nic tam nie ma, ikona tzeentcha mam od CSM z 40k, rogi z rydwanu, tron ze stegadona, ta pochodnia jest chyba z zestawu płotków a familiar z lorda chaosu z 40k.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
Pierwsze psy za płoty.
Poniżej pierwszy klocek Chaosu w moim wykonaniu. Proszę o krytykę i podpowiedzi;
Dodatkowo zabrałem się za resztę armii. Chciałbym zachować jednolity motyw w każdym z regimentów. Do rozważenia czerwony, niebieski lub purpurowy. Proszę o info, który kolor jako przewodni Waszym zdaniem wygląda najlepiej dla chaosu.
purpurowy
czerwony
niebieski
Maruderzy nie są dokończeni jeszcze, więc wiem, że nie mają oczu i nie są wydrajowani. Na razie zastanawiam się nad kolorem przewodnim.
Poniżej pierwszy klocek Chaosu w moim wykonaniu. Proszę o krytykę i podpowiedzi;
Dodatkowo zabrałem się za resztę armii. Chciałbym zachować jednolity motyw w każdym z regimentów. Do rozważenia czerwony, niebieski lub purpurowy. Proszę o info, który kolor jako przewodni Waszym zdaniem wygląda najlepiej dla chaosu.
purpurowy
czerwony
niebieski
Maruderzy nie są dokończeni jeszcze, więc wiem, że nie mają oczu i nie są wydrajowani. Na razie zastanawiam się nad kolorem przewodnim.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2013, o 15:28 przez Marchmoff, łącznie zmieniany 1 raz.
Popracuj trochę nad porożem jest straszliwie zapaćkany jeżeli chodzi o grasantów
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Jeśli chodzi o psy, to ja bym malował je dość jednolicie. Chodzi mi tutaj głównie o ich futrzaste elementy. Na zdjęciu mają bardzo różne odcienie brązów, aż do żółci i nawet różowo-purpurowy. Taka polska jesień z tego wyszła IMO.
Co ciekawe dużo fajniej się prezentują na zbliżeniach niż na pierwszej fotce.
A tak swoją drogą, to psy sprawdzają się w 5. W jednym wagonie 20 sztuk jeszcze nie widziałem Jeśli zamierzasz grać, to porozbijaj na piątki.
Co do Marauderów, to kolor przewodni zależy od boga którego sobie wybierzesz jako patrona oddziału.
Zieleń/Brąz - Nurgle
Czerwień/Czerń - Khorne
Niebieski/Fiolet - Tzeentch
Purpura/Róż - Slaanesh
Jak dla mnie wszystkie z wymienionych przez Ciebie kolorów pasują, ale tylko od Ciebie zależy któremu z bogów zaprzedasz duszę Marauderów
Co ciekawe dużo fajniej się prezentują na zbliżeniach niż na pierwszej fotce.
A tak swoją drogą, to psy sprawdzają się w 5. W jednym wagonie 20 sztuk jeszcze nie widziałem Jeśli zamierzasz grać, to porozbijaj na piątki.
Co do Marauderów, to kolor przewodni zależy od boga którego sobie wybierzesz jako patrona oddziału.
Zieleń/Brąz - Nurgle
Czerwień/Czerń - Khorne
Niebieski/Fiolet - Tzeentch
Purpura/Róż - Slaanesh
Jak dla mnie wszystkie z wymienionych przez Ciebie kolorów pasują, ale tylko od Ciebie zależy któremu z bogów zaprzedasz duszę Marauderów
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bobson +1. Ponadto piesków metalowych jest też kilka wzorów, warto się zastanowić, czy poszczególne piątki nie mogłyby być różnorodne z użyciem właśnie starych wzorów...
Co jak co ale akurat psy to jedynie w piątkach mają sens. Jedyna jednostka, której nigdy nie wystawiam w większych ilościach
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Proponuję czymś powypełniać szczeliny w psach bo z tymi szparami przez całą długość wyglądają tragicznie.
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?
Biały/czarny?trikk pisze:Jako kolor przewodni proponuje coś jednolitego i niezależnego od BogaMarchmoff pisze:[...]Na razie zastanawiam się nad kolorem przewodnim.
IMO lepiej malować armie ku czci jednego boga, na stole wyglada o wiele lepiej - patrz armia Khorna Karlita
Źle się wyraziłem. Chodzi mi o jeden, łatwo nakładalny kolor, a nie pod konkretne marki.Delight pisze: IMO lepiej malować armie ku czci jednego boga, na stole wyglada o wiele lepiej - patrz armia Khorna Karlita
Release the Przemcio!
Kiedyś bawiłem się w dioramki
- rudobrody79
- Falubaz
tylko akurat zasadzki to domeny gorów - a tutaj jest odwrotnie
Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale GW "trochę" zaniedbuje WFB względem WH40k pod względem figurek. Oglądałem ostatnio chłopaków 40kowców i moje pierwsze wrażenie było "wow!". Jakieś latające statki, jakieś smoki chaośnickie, parę pojazdów, piechota, cuda wianki inne (motorki, land speedery- czy jak to sie tam nazywa:P). Odejmując tereny i malowanie armii to w 40k jest chyba większe "wow" niż w WFB. W WFB efekt "wow" robi np. ten tron w wampirach, jako coś dużego co po stole hasa, być może takie samo wrażenie robiłyby slaughterbruty i vortex beasty, no ale są.. słabe
Jak myślicie, co w WFB mogłoby zrobić niezłe wrażenie na oglądającym potyczkę? Nie mówię o mega grywalnej rozpie, tylko co można by było wystawić na stół?
Jak myślicie, co w WFB mogłoby zrobić niezłe wrażenie na oglądającym potyczkę? Nie mówię o mega grywalnej rozpie, tylko co można by było wystawić na stół?
Mniej wyglądające jak zabawki ze sklepu. Bardziej jak mhoczni wojownicy Bogów Północy. Bardziej w stylu Chosenów i Knightów, mniej w stronę Slaughterbrutów, Laserów imperialnych i jakiś oczojebnych potworków
Release the Przemcio!