Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku
widzieliście przymiarki na nowy draft
Can have 4 war wachines, anvil counts as 2
co do ograniczenia maszyn o 1 należało się spodziewać ale że nie uwolnią kowadła... zdrada
Can have 4 war wachines, anvil counts as 2
co do ograniczenia maszyn o 1 należało się spodziewać ale że nie uwolnią kowadła... zdrada
XIII Kohorta Bydgoszcz
Ruch bez sensu, według mnie. Kowadło zaczyna być za dużym obciążeniem - model wart lekko 400 punktów nagle robi się średnio o 140 punktów droższy, i na niektóre matchupy jest samobójstwem. Wyobrażacie sobie grę na kowadle przeciwko nowym Beastmanom? Pitka i słońce z 5 kości...
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Przecież to WiP jest i nie przejdzie w takiej formie (ograniczenie 4 maszyn jest w ogólnych, więc na pewno nie powtórzą przy krasnoludach, że mogą mieć tylko 4 maszyny), obstawiam zmianę liczenia kowadła do limitu.
W sumie patrząc na koszty poszczególnych zabawek, to nawet danie nam 5 maszyn i uwolnienie kowadła z limitu nie byłoby złym pomysłem bo koszty właśnie balansują tak czy siak armię. Albo grasz z wszystkim ale w wersji eco (maszynki jak u Fluffiego na DMŚ), albo masz mniej więcej to samo co teraz.
No nic - zobaczymy co wymyślą. W razie czego będę miał 135 pkt wolnych
@Panter - ja sobie wyobrażam, i to nie jest przesadnie trudny paring, choć z Crusem jeszcze nie grałem
W sumie patrząc na koszty poszczególnych zabawek, to nawet danie nam 5 maszyn i uwolnienie kowadła z limitu nie byłoby złym pomysłem bo koszty właśnie balansują tak czy siak armię. Albo grasz z wszystkim ale w wersji eco (maszynki jak u Fluffiego na DMŚ), albo masz mniej więcej to samo co teraz.
No nic - zobaczymy co wymyślą. W razie czego będę miał 135 pkt wolnych
@Panter - ja sobie wyobrażam, i to nie jest przesadnie trudny paring, choć z Crusem jeszcze nie grałem
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
Trzymajcie za mnie kciuki. Postanowiłem dołączyć Utherowych do powstającego regimentu imperialnego ze względu na sztandarowego, muzyka, czempiona i samego Uthera. W regimencie jest teraz 35 imperialnych... jak dojdą tamci. Będę ich malował do śmierci.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Ahh tylko 35?:P Ja sam mam 14 + 2 co do mnie jadą :[ brak mi jeszcze 9 moich ulubionych wzorków... . Trzymam kciuki byś pomalował szybciej niż przed śmiercią ich i wrzucił fotkędzikki pisze:Trzymajcie za mnie kciuki. Postanowiłem dołączyć Utherowych do powstającego regimentu imperialnego ze względu na sztandarowego, muzyka, czempiona i samego Uthera. W regimencie jest teraz 35 imperialnych... jak dojdą tamci. Będę ich malował do śmierci.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Regiment, że hej
Też nie lubię robić podstawekdzikki pisze:Jedyne co mnie martwi, że odsuwa to mój czas rozpoczęcia robienia podstawek. A już było tak blisko...ale nie... malooowaaanie (czuje się jak zombie-pędzlarz).
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Ja tam robię je tak: piasek -> czarny podkład -> nakładam ciemny brąz i rozjaśniam dry byshem jakimś jasnym brązem-> gdzie nie gdzie trawka statycznadzikki pisze:Nadmienić warto, że obawiam się podstawkami spsuć figsy.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Podstawki się robi szybko i bez problemu. Jedyny minus to czas schnięcia wikolu - ale tego się nie przeskoczy... Podstawki to ja robię przed malowaniem - wstępnie ustawiam figsy, planuję, co i jak ma być na podstawce, potem kleje podstawkę i jak wyschnie to montuje do niej figsa. W ten sposób nie bawię sie w żadne korki, trzymam po prostu za podstawke i maluję sobie. Dla mnie tak jest najwygodniej , nie trza sie z korkiem chrzanić...
smiejagreg niby tak.
jednak jak podstawke masz juz skonczona (pomalowana i z doklejonymi roznymi elementami) to szkoda pozniej ja przypadkiem ubrudzic malujac figurce buty.
jak dla mnie robienie podstawek to przyjemnosc a niestety malowanie to mordega. latwiej mi przygotowac na poczatku same podstawki i fajnie je wymodelowac tak by do siebie pasowaly a dopiero na koncu przykleic czy przypinowac juz gotowa figurke
jednak jak podstawke masz juz skonczona (pomalowana i z doklejonymi roznymi elementami) to szkoda pozniej ja przypadkiem ubrudzic malujac figurce buty.
jak dla mnie robienie podstawek to przyjemnosc a niestety malowanie to mordega. latwiej mi przygotowac na poczatku same podstawki i fajnie je wymodelowac tak by do siebie pasowaly a dopiero na koncu przykleic czy przypinowac juz gotowa figurke
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Tylko ciężko Ci będzie zmieścić go na wymiarową podstawkę. Ja zrobiłem na niewymiarowej (w podpisie w galerii masz fotkę ).
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Imho nie wejdzie - trzeba przyginać poręcze lektyki. I to jest jedyna wada tego figsa.