Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Powiem tyle ten noASV to bylaby największa giętość jaką helfy na piechocie mogłyby mieć...nawet przy 24 calach i s4. Przecież takie demisie na 4+ wound i nic więcej, dodajcie do tego obniżanie T z shadow i nagle się okazuje że czołg schodzi na 4/5+...20 takich łuczników przy założeniu że kosztują 15 pkt bez problemu wejdzie nawet z fenixem..heh to zbyt piękne aby było możliwe;p
edit: te płonące nawet mogą być;p samych bohaterów da radę bez problemu wysiec mając osłabione puszki..
edit: te płonące nawet mogą być;p samych bohaterów da radę bez problemu wysiec mając osłabione puszki..
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, o 09:18 przez krzychoss, łącznie zmieniany 1 raz.
jesli NoAsv bedzie to 15 punktów wydaje sie nieprawdopodobne, raczej cos okolo 20 kilku...imokrzychoss pisze:Powiem tyle ten noASV to bylaby największa giętość jaką helfy na piechocie mogłyby mieć...nawet przy 24 calach i s4. Przecież takie demisie na 4+ wound i nic więcej, dodajcie do tego obniżanie T z shadow i nagle się okazuje że czołg schodzi na 4/5+...20 takich łuczników przy założeniu że kosztują 15 pkt bez problemu wejdzie nawet z fenixem..heh to zbyt piękne aby było możliwe;p
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
- Loremaster
- Oszukista
Z ciekawości się zapytam jeszcze skąd to info o noAS, gdyż regularnie śledzę angielskie fora o plotkach/HE i nikt tam nic takiego nie sugerował ?
Matthew Swan - znajomek z Anglii, co ma kontakty jakiestam u tych kretynow z GW. Czasami mi sle na fb jakieś ploty, ale nigdy nic, czego by tu ktoś nie wrzucił. On mi też zrobi zamówienie, taniej mi wyjdzie. :3
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
ja przeczytalem to gdzies na ulthuanie albo na warseerze.Loremaster pisze:Z ciekawości się zapytam jeszcze skąd to info o noAS, gdyż regularnie śledzę angielskie fora o plotkach/HE i nikt tam nic takiego nie sugerował ?
Coś mi się nie chce w to wierzyć. Zbyt mocne by to było.
Jakiś link do tych plot?
Jakiś link do tych plot?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Loremaster
- Oszukista
Na Warseerze i Ulthuan.net tego nie ma, po prostu ktoś w wątku o plotkach zasugerował, że ten oddział dostanie noAS ale to była tylko propozycja jakiegoś usera i jego pobożne życzenie a nie nawet jakaś przekazana plotka. Z tego co ja wiem to
Sister of Avelorn będą w Rare, ok14pts,BS5 24", S4 magical and flaming attacks, dodatkowe -1AS jeżeli strzelają do sił destrukcji czy jak to jest tam nazwane w Rulebooku.
Sister of Avelorn będą w Rare, ok14pts,BS5 24", S4 magical and flaming attacks, dodatkowe -1AS jeżeli strzelają do sił destrukcji czy jak to jest tam nazwane w Rulebooku.
byc moze wlasnie to przeczytałem,Loremaster pisze:Na Warseerze i Ulthuan.net tego nie ma, po prostu ktoś w wątku o plotkach zasugerował, że ten oddział dostanie noAS ale to była tylko propozycja jakiegoś usera i jego pobożne życzenie a nie nawet jakaś przekazana plotka. Z tego co ja wiem to
Sister of Avelorn będą w Rare, ok14pts, 24", S4 magical and flaming attacks, dodatkowe -1AS jeżeli strzelają do sił destrukcji czy jak to jest tam nazwane w Rulebooku.
jest pewnie tak jak mowisz, plota/pobożne zyczenie.
pozdrawiam
http://pl-pl.facebook.com/pages/High-El ... 5086031941Equos pisze:i tak wydają się całkiem dobre wiadomo coś o shadow warriorach?
tutaj napisane ze sa w specjalach:<
- Loremaster
- Oszukista
A Shadow Warriorach tyle, że special i trochę redukcja ksozty iz 15 do 14pts. Całkiem możliwe, że także BS5.
Ogólnie zmiany te które znamy (gdyż tak naprawdę nie znamy magii, przedmiotów , Pheonix Guardów itd) są bardzo na plus jeżeli - zatrzymamy BoS, albo dostaniemy jakiś item pozwalający generować ok. 2 kostek, ewentualnie rzucać czar bez kostek
- zostanie coś anty-magicznego,Annulian Crystal, Loremaster's Cloak ...ale to nie jest tak ważne jak PD.
to będzie to duży skok jakościowy dla naszej armii
- tańsze jednostki szczególnie White Lions, Archerzy, RBT. Lion Chariot nadal średnio używalny ale stubbron i 115pts o jest jakąs opcja. Nowe jednostki jak Flying Chariot czy Feniks nie powinny być za drogie też, a wręcz raporty sugerują że będą dosyć tanie
- więcej herosów na pewno BSB Sea Helm z free reformą jeżeli może być np. w WL da bardzo dużo, jego wersja BSB na rydwanie z 4+wardem też wydaje się ciekawą alternatywą dla BSB na orzełku. Loremastera trzeba przetestować, jeżeli zmieści się punktowo z 4lvl arcymagiem (oczywiście obaj nie opakowani magic itemami) to jest interesująca armia. 2 Rbt za 140 punktów to też fajny bonus.
- nareszcie porządne cory.
Co do nowości
Frostheart Pheonix może nie być głupi, wszystko zależy od kosztu/statów....ale -1S jeżeli działa na unit cały a nie tylko na modele in b2b może być fajny....ten ognisty gorzej, ale mają na pewno swoją tabelką z dodatkowymi skillami, wszystko zależy ile będzie o coś kosztowało.
Sister of Avelorn jeżeli 14-15 punktów to będę brał oddział 5-10(albo 2x5) + 2RBT w rarach, za jakieś niecałe 300pts to dużo fajnego strzelnia, dodatkowe -1AS na VC, Chaos, DE też fajnie wygląda.
Flying Chariot nie wygląda świetnie ale z drugiej strony z RBT jeżeli będzie kosztował 115-120 punktów to jest to jakaś opcja, dużo zależy zasad czy będzie miał miał minusy za ruch i strzelanie, jaki BS ma obsługa.
Ogólnie zmiany te które znamy (gdyż tak naprawdę nie znamy magii, przedmiotów , Pheonix Guardów itd) są bardzo na plus jeżeli - zatrzymamy BoS, albo dostaniemy jakiś item pozwalający generować ok. 2 kostek, ewentualnie rzucać czar bez kostek
- zostanie coś anty-magicznego,Annulian Crystal, Loremaster's Cloak ...ale to nie jest tak ważne jak PD.
to będzie to duży skok jakościowy dla naszej armii
- tańsze jednostki szczególnie White Lions, Archerzy, RBT. Lion Chariot nadal średnio używalny ale stubbron i 115pts o jest jakąs opcja. Nowe jednostki jak Flying Chariot czy Feniks nie powinny być za drogie też, a wręcz raporty sugerują że będą dosyć tanie
- więcej herosów na pewno BSB Sea Helm z free reformą jeżeli może być np. w WL da bardzo dużo, jego wersja BSB na rydwanie z 4+wardem też wydaje się ciekawą alternatywą dla BSB na orzełku. Loremastera trzeba przetestować, jeżeli zmieści się punktowo z 4lvl arcymagiem (oczywiście obaj nie opakowani magic itemami) to jest interesująca armia. 2 Rbt za 140 punktów to też fajny bonus.
- nareszcie porządne cory.
Co do nowości
Frostheart Pheonix może nie być głupi, wszystko zależy od kosztu/statów....ale -1S jeżeli działa na unit cały a nie tylko na modele in b2b może być fajny....ten ognisty gorzej, ale mają na pewno swoją tabelką z dodatkowymi skillami, wszystko zależy ile będzie o coś kosztowało.
Sister of Avelorn jeżeli 14-15 punktów to będę brał oddział 5-10(albo 2x5) + 2RBT w rarach, za jakieś niecałe 300pts to dużo fajnego strzelnia, dodatkowe -1AS na VC, Chaos, DE też fajnie wygląda.
Flying Chariot nie wygląda świetnie ale z drugiej strony z RBT jeżeli będzie kosztował 115-120 punktów to jest to jakaś opcja, dużo zależy zasad czy będzie miał miał minusy za ruch i strzelanie, jaki BS ma obsługa.
Tożto dziewczęta!Klafuti pisze:kolesie z płonącymi (?) łukami
Wisła Kraków.
Bo są młode i wysportowane
Wisła Kraków.