Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Fuxiorr Galeria - KRAŚKI !!! :D

Post autor: Fuxiorr »

Dziękować, staram się jak najlepiej :) . A tutaj gotowi - bez użycia lakieru narazie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Fajne modele, i coraz lepsze malowanie!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Gunnila pisze:Fajne modele, i coraz lepsze malowanie!
+1.
Wszystko wygląda coraz lepiej =D> . Teraz powinieneś się zacząć skupiać nad jakością rozjaśnień. Muszą być delikatniejsze i w odpowiednich miejscach, bo teraz jeszcze mocno widać grube pacnięcia pędzlem niekoniecznie tam, gdzie trzeba. na tych fotkach figsy są małe, więc niewiele można zobaczyć. Z tej odległości na pierwszy rzut oka wydają się ok. Jednak w kilku miejscach (np. ostatnie zdjęcie , pierwszy gostek, lewa ręka) widać, że z rozjaśnieniami jeszcze się spieszysz i robisz je dość, hm... brutalnie :wink: . A tu trza najwięcej delikatności. Piszę o tym dlatego, że osiągnąłeś już pewien etap malowania i jest możliwość dalszej poprawy warsztatu. Pytanie tylko, czy masz taką potrzebę, czy wystarczy ci ten poziom malowania, który jest obecnie?

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:
Gunnila pisze:Fajne modele, i coraz lepsze malowanie!
+1.
Wszystko wygląda coraz lepiej =D> . Teraz powinieneś się zacząć skupiać nad jakością rozjaśnień. Muszą być delikatniejsze i w odpowiednich miejscach, bo teraz jeszcze mocno widać grube pacnięcia pędzlem niekoniecznie tam, gdzie trzeba. na tych fotkach figsy są małe, więc niewiele można zobaczyć. Z tej odległości na pierwszy rzut oka wydają się ok. Jednak w kilku miejscach (np. ostatnie zdjęcie , pierwszy gostek, lewa ręka) widać, że z rozjaśnieniami jeszcze się spieszysz i robisz je dość, hm... brutalnie :wink: . A tu trza najwięcej delikatności. Piszę o tym dlatego, że osiągnąłeś już pewien etap malowania i jest możliwość dalszej poprawy warsztatu. Pytanie tylko, czy masz taką potrzebę, czy wystarczy ci ten poziom malowania, który jest obecnie?
Na tych figsach testuje właśnie takie oto rozjaśnianie. Widzę na nowej piątce że muszę popracować nad tym ale nie chce teraz zmieniać by 1 piątka była lepiej pomalowana od 2. Narazie takie malowanie mi odpowiada. Jak patrze jak kiedyś malowałem to... :roll: . Z następnym regimentem postaram się dalej szkolić "skilla" :mrgreen: .
Też troszkę szybciej figsy maluje bo tylko około 5 h na 5 modeli :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Szybkość to sprawa drugorzędna, jeśli chodzi o własną armię. Przy zamówieniach jest to jak najbardziej istotne...
Za jakiś czas będziesz się krzywił na tak pomalowanych kuszoli, jak malujesz obecnie. To normalne. Przy stałym wzroście skilla będziesz zauważał braki w poprzednio malowanych modelach. To normalne - trza iść do przodu i nie zważać na to. Dlatego najwartościowsze modele lepiej imho malować najpóźniej, kiedy skill jest wyższy. Poki co - z każdą grupą figsów widać progres, więc ciśnij...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:Szybkość to sprawa drugorzędna, jeśli chodzi o własną armię. Przy zamówieniach jest to jak najbardziej istotne...
Za jakiś czas będziesz się krzywił na tak pomalowanych kuszoli, jak malujesz obecnie. To normalne. Przy stałym wzroście skilla będziesz zauważał braki w poprzednio malowanych modelach. To normalne - trza iść do przodu i nie zważać na to. Dlatego najwartościowsze modele lepiej imho malować najpóźniej, kiedy skill jest wyższy. Poki co - z każdą grupą figsów widać progres, więc ciśnij...
Na sam koniec idzie: BSB, Król na tarczy, rune lord i sleyerzy [ no może nie w takiej kolejności ].
Zostało mi z tego co chce zrobić : 5 hamaków z regimentu, dokończyć kusze , dokończyć obsłóganta od armaty i zrobić im podstawki, drugie organki oraz przemalować stare, katapka, 16 thundów, 20 minersów i a potem po 30 norsów i imperiali[ czyli nie dokończone klocki ] .
Więc jest co malować :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

A jak już to pomalujesz, to stwierdzisz, ze najwczesniejsze są kiepskie i zaczniesz je przemalowywać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:A jak już to pomalujesz, to stwierdzisz, ze najwczesniejsze są kiepskie i zaczniesz je przemalowywać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pewnie z połową tak będzie :P

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Nowe wipki. Troszkę inaczej czerwień robiłem [ zapomniałem własnego przepisu który używałem na wcześniejszej 5 ] . W niektórych miejscach chyba przesadziłem...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Moim zdaniem przy skórze zaczynasz od zbyt ciemnego koloru - z murzynów robisz białych i dlatego taki duży kontrast w niektórych miejscach jest. Spróbuj zaczynać skórę o d jakiegoś jaśniejszego koloru to wtedy to powinno lepiej wyglądać. Niebieski ci bardzo ładnie wyszedł ale z rozjaśnianiem czerwonego to faktycznie przesadziłeś...
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

DarkAngel pisze:Moim zdaniem przy skórze zaczynasz od zbyt ciemnego koloru - z murzynów robisz białych i dlatego taki duży kontrast w niektórych miejscach jest. Spróbuj zaczynać skórę o d jakiegoś jaśniejszego koloru to wtedy to powinno lepiej wyglądać. Niebieski ci bardzo ładnie wyszedł ale z rozjaśnianiem czerwonego to faktycznie przesadziłeś...
Ja lubię "brudne krasie" :mrgreen: . Zobaczę może wash czerwony uratuje tych 3 krasiów od prawo.. [ najgorzej wyszli .. :wink: ]

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Fuxiorr pisze:Nowe wipki. Troszkę inaczej czerwień robiłem [ zapomniałem własnego przepisu który używałem na wcześniejszej 5
He he he ile razy ja tak mam, jak improwizuje.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

dzikki pisze:
Fuxiorr pisze:Nowe wipki. Troszkę inaczej czerwień robiłem [ zapomniałem własnego przepisu który używałem na wcześniejszej 5
He he he ile razy ja tak mam, jak improwizuje.
+1 :D
PS: Czasami jak nie za pomne to piszę sobie na kartce

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na stole powinni fajnie wyglądać :D
PS: Spóźnione - 1 zdjęcię pomot ..
Ostatnio zmieniony 1 maja 2013, o 16:47 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 3 razy.

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

No i bardzo fajny kolorowy klocek! Malujesz swoim bardzo charakterystycznym oldsqlowym stylem i to mi się podoba :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Wip Bsbeka [ miał być gdzieś na końcu ale.. co tam :] ]
Obrazek

Fotka robiona fleszem iż nie mam teraz dobrego światła .. Jak wam się góra podoba? Robię 1 taki sztandar :mrgreen:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Niestety wzorek mi się nie podoba. Zbyt nierówny, żeby można było na to przymknąć oko.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Pamiętaj , Fux, ze sztandar to nie semafor na kolei - nie musi świecić. Za to musi być równo i porządnie :wink: ...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:Pamiętaj , Fux, ze sztandar to nie semafor na kolei - nie musi świecić. Za to musi być równo i porządnie :wink: ...
Musze jutro zrobić normalną fotkę bo na tej jak widzę sporo traci :]

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Klocek mi się bardzo podoba - wyraźnie widać detale i ładnie się komponuje. Co do sztandaru to poczekam z bardziej gotowym projektem na opinię.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

ODPOWIEDZ