W dodatku o zgrozo chcą malować orły na czerwono i proxowaćturek pisze:naprawdę niektórym nie podobają się te feniksy ??
Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Wisła Kraków.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Nie przeczę, że będą super, ale najpierw muszę zobaczyć je na żywo, bo zdjęcia mnie nie zachęcają do kupna. Wiele modeli takich było już, że w necie do mnie nie przemawiały, ale jak dostrzegłem na stole to mi się spodobały
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
No magia ujebana koncertowo Coś czuję, że arcymag może już nie być taki obowiązkowy
jak mozna leczyc fenixy to uwazam ze magia jest ok.Bestialski_Brokuł pisze:No magia ujebana koncertowo Coś czuję, że arcymag może już nie być taki obowiązkowy
poprawili flame of fenix! a, i pamietaj ze +5 do czarowania:>
edit
smok na 7kach jest must have imo, ale arcy z high magic...
dajesz mu book of hoeth i potrafi 4/5 czarow rzucic z 8 kostek magii
do rozwazenia
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, o 11:04 przez Aldean, łącznie zmieniany 1 raz.
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Ja się ciesze że Fenixy są płaskie z czysto pragmatycznego względu,mianowicie zdecydowanie ułatwi to ich przewożenie i zmniejszy przestrzeń jaką zajmują, tak zamo z robie z orłem z rydwanu i orłami z hobbita (bo są cuuuuuuuuuuuuuudne i będą moimi Orłami). Jak sądzicie, który wariant rydwanu będzie najlepszy? Ten bez niczego co będzie robić oprócz strzelania z łuków załogantów? Troche jak z Tiranoc'owymi rydwanami, co one właściwie robią? Ja licze że baliste odczepie i ustawię samodzielnie, ew; na magnesy
Jestem ciekaw czy dało by się zastąpił płatki śniegi ze skrzydeł lodowymi kolcami
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, o 11:22 przez likaon, łącznie zmieniany 1 raz.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Pewnie najlepsza będzie opcja eko bo rydwan jest tak mięciutki, że schodzi od byle podmuchu Ja tam sobie kupię jeden na półeczkę i dla orła + bohatera. W każdym razie skull cannon czy ironblaster to to nie jest jak się niektórzy obawiali
Likaon milczenie jest złotem, szczególnie jak się nie ma nic ciekawego do powiedzenia.
Likaon milczenie jest złotem, szczególnie jak się nie ma nic ciekawego do powiedzenia.
- Loremaster
- Oszukista
Jeżeli rydwan z bolcem będzie kosztował mniej niż 120 punktów to nie jest głupi. Sea Helm ma mu dawać 4 Warsa więc taki BsB nagle jest dosyć fajny.
Co do magii to nie wiem czego oczekiwaliście jak dla mnie jest mega - dodatkowy ruch WOW i jaki taki, tanie leczenie,tani boost,niszczenie itemów,solidny Magic missle, drain Magic. Tempest i Fiery Convocation mega na piechotę. Z Book of Heoth można rzucić przy średniej ilości kości czyli 7 jakieś 5 czarów na luzie czyli spokojnie mozna grac na dwóch latach tylko. A nawet na jednym bo book of heoth daje piteznego kopa w dispelu tez.
Czyli mag z book if heoth i Np. Ring of fury za jakieś 350punktow zalatwia Ci wszystko. Ewentualnie po taniości mozna dodać 1-2lvl z scrollem. Przy opcji z High Magic i tej ilości czarów atteibute nawet jak działa do nastpenej tury tylko jest fajny.
a i Dragon Princes maja 6+Warsa z dragon armour jak jeszcze lion cloak daje +1As w CC to jest mega.
Co do magii to nie wiem czego oczekiwaliście jak dla mnie jest mega - dodatkowy ruch WOW i jaki taki, tanie leczenie,tani boost,niszczenie itemów,solidny Magic missle, drain Magic. Tempest i Fiery Convocation mega na piechotę. Z Book of Heoth można rzucić przy średniej ilości kości czyli 7 jakieś 5 czarów na luzie czyli spokojnie mozna grac na dwóch latach tylko. A nawet na jednym bo book of heoth daje piteznego kopa w dispelu tez.
Czyli mag z book if heoth i Np. Ring of fury za jakieś 350punktow zalatwia Ci wszystko. Ewentualnie po taniości mozna dodać 1-2lvl z scrollem. Przy opcji z High Magic i tej ilości czarów atteibute nawet jak działa do nastpenej tury tylko jest fajny.
a i Dragon Princes maja 6+Warsa z dragon armour jak jeszcze lion cloak daje +1As w CC to jest mega.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Nie no lore też mi się podoba, ale żal mi BoSa np., chociaż przeczuwałem, że się raczej nie utrzyma w nowym booku
Pisałeś, że koszt Ellyrainów taki jak teraz, a orientujesz się może czy dalej startują z włócznią i mogą tylko wymienić ją na łuk za 4 pkt czy coś się w tym zakresie zmieniło?
Pisałeś, że koszt Ellyrainów taki jak teraz, a orientujesz się może czy dalej startują z włócznią i mogą tylko wymienić ją na łuk za 4 pkt czy coś się w tym zakresie zmieniło?
- Loremaster
- Oszukista
Nie mam pojęcia jak z ewkipunkiem ale podobno maja opcje bardingu. Bo barding nie daje nam,-1do M. Jak DP trochę stanieją to są nawet trochę grywalni 9M 2A z re rollem 6+Warda. Reaverzy z 4+As tez niczego sobie by byli. A i cory Speary i LSG nie moga mieć heavy armour
- Loremaster
- Oszukista
Nie nie ma takiej zasady chyba że w zasadach broni i ewkipunku ale wątpię. Party save i tak nie ma kawaleria ...DP maja Warda Z dragon armour który daje teraz tez 6 Warda
Przeglądnąłem dzisiaj stronę GW, obejrzałem wszelkie nowe modele i wszystkie mi się bardzo podobają.
Mówię to jako ktoś, kto nie zna "starych HElfów".
Bardzo podoba mi się malowanie GW - świetlisty, patetyczny styl dla świetlistego punktu na mrocznej mapie świata. Nadzieja cywilizacji. Świetna armia, świetny klimat, super!
Dodatkowo bardzo dobra okładka AB jedna z niewielu w nowych AB.
Mówię to jako ktoś, kto nie zna "starych HElfów".
Bardzo podoba mi się malowanie GW - świetlisty, patetyczny styl dla świetlistego punktu na mrocznej mapie świata. Nadzieja cywilizacji. Świetna armia, świetny klimat, super!
Dodatkowo bardzo dobra okładka AB jedna z niewielu w nowych AB.
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
- Loremaster
- Oszukista
A co najlepsze armia oprócz Banner of World Dragon nie ma żadnych przegięć a Banner i tak nasz kochany euro comp zbanuje bo on daje Np. Oddział nie do zniszczenia przez demony. Tymbardziej że kosztuje 50pts.
- Loremaster
- Oszukista
Tam na to wygląda ze Special tzn ploty sugerowały ze core ale jeżeli na stronie GW nie ma bledu to Special czyli jeżeli nie są Np. Po 60punktow i moga byc brane w unitach to są dosyć bez użyteczne.