Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

Post autor: Kosa »

to wolę za 20pkt inny przedmiot, który ich bardziej ugrywalnia :P :P i nie muszę ładować tam specjalnie hero do tego bo na arcusiu/magu ze scrolem się zmieści :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

pytanie, czy championi w oddziałach specjal mogą nadal brać bronie magiczne?

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Na dniach będzie wiadomo, ale wszyscy zakładają, że utrzymaliśmy ten przywilej :wink:

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Kto z Was panowie i panie będzie miał podręcznik dzisiaj albo jutro?
bo jestem ciekawy tego ASF na WL i SMach
ktoś może polecić jakiś sklep wysyłkowy aby zakupić jak najwcześniej? tj. przed 4 maja?

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Aldean pisze:Kto z Was panowie i panie będzie miał podręcznik dzisiaj albo jutro?
ktoś może polecić jakiś sklep wysyłkowy aby zakupić jak najwcześniej? tj. przed 4 maja?

pozdrawiam
Normalny asf = po inicjatywie.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Furion pisze:
Aldean pisze:Kto z Was panowie i panie będzie miał podręcznik dzisiaj albo jutro?

pozdrawiam
Normalny asf = po inicjatywie.
czyli dostali ostro po dupie;] teraz strach szarzowac w warriorów hałasu. bo sie płynie
planuje grac na smoku tak czy siak, ale szkoda:<

edit,
przykładowa armia o której myśle.

Lord na smoku

bsb na latajacym rydwanie (ten co daje 4+ warda, jesli moze byc bsb)
caddy

2x 10 łukow
2x5 ellyrianów
10 SH

Klocek WL z world dragon bannerem

fenix
jakies orły

Cos powinno punktów zostac, wiec cos jeszcze dochodzi. Moze drugi fenix sie zmiesci?

nic nie wiem o PG, jak maja unbreakable to pewnie ich biore zamiast WL ;)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Aldean pisze: ktoś może polecić jakiś sklep wysyłkowy aby zakupić jak najwcześniej? tj. przed 4 maja?
Żaden sklep nie sprzeda Ci booka przed premierą - wiąże się to z bardzo poważnymi konsekwencjami gdyby sprawa ujrzała światło dzienne. Chyba że ktoś bardzo dobrze zna właściciela sklepu, ale to też nie gwarantuje sprzedaży ;)

Ze wstępnymi rozpami wstrzymałbym się do czasu posiadania booka ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Sevi pisze:
Aldean pisze: ktoś może polecić jakiś sklep wysyłkowy aby zakupić jak najwcześniej? tj. przed 4 maja?
Żaden sklep nie sprzeda Ci booka przed premierą - wiąże się to z bardzo poważnymi konsekwencjami gdyby sprawa ujrzała światło dzienne. Chyba że ktoś bardzo dobrze zna właściciela sklepu, ale to też nie gwarantuje sprzedaży ;)
Ok, to inaczej, taki sklep co mi wyśle booka tak zebym go mial 4 maja ;]
a nie np. 7.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Aldean nie zeby cos ale wydaje mi sie ta rozpa mega slaba xD wystarcza 2-3 odginaczki i twoj glowny klocek do walki nie istnieje. a samym smokiem i fenixem gry nei wygrasz.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Relosu pisze:Aldean nie zeby cos ale wydaje mi sie ta rozpa mega slaba xD wystarcza 2-3 odginaczki i twoj glowny klocek do walki nie istnieje. a samym smokiem i fenixem gry nei wygrasz.
przeciwnik tez nie wygra;]
a na smieci to ja tez mam smieci:> zobaczymy w praniu, na pewno sie podziele wynikami. najblizsza bitwa po 4 maja z Dark Elfami ;]

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Jeżeli chodzi o sklep to polecam http://warfaber.pl/
Powinno dojść od nich zamówienie na sobotę, tylko bym się upewnił, chociaż tu pewności nie ma, gdyż to Poczta Polska, a w piątek mają wolne.
Akurat White Lions jak ktoś się bawi w statystykę to na zasadzie martial prowess (i stracie ASF) więcej zyskują niż tracą. SMs nie, ale nikt ich i tak nie wystawiał.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Przez to że mamy w PL długi weekend, a premiera jest w sobotę, to nie liczyłbym że jakkolwiek sklep przyśle booka na sobotę ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Dokładnie, no chyba że zadzwonisz i poprosisz o wysłanie kurierem w sobotę.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Loremaster pisze:Jeżeli chodzi o sklep to polecam http://warfaber.pl/
Powinno dojść od nich zamówienie na sobotę, tylko bym się upewnił, chociaż tu pewności nie ma, gdyż to Poczta Polska, a w piątek mają wolne.
ok dzieki, tak zrobię
Loremaster pisze:Akurat White Lions jak ktoś się bawi w statystykę to na zasadzie martial prowess (i stracie ASF) więcej zyskują niż tracą. SMs nie, ale nikt ich i tak nie wystawiał.
ilosc ataków sie zwiekszyła to prawda, ale umieraja równo i łatwo, z kazdym co ma I=5. zdecydowanie wolałem asf niz po inicjatywie.
Nawet jeśli uderzysz 40 WLami w np warriorów chaosu, to i tak Ci oddadzą i Twoja ilośc znacznie stopnieje. IMO duży minus.
Plusem oczywisice jest to ze 21 WLów ustawionych w 7x3 uderza z maksymalna iloscia ataków.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

zapominacie o najwazniejszym aspekcie naszego asf, reroll to hit. Udezanie pierwszym nie bylo az tak przegiete jak ten reroll, bo ja wole (zakladajac przy klocku 7x3) 14 atakow z rerollem niz 21 bez. Zbyt czesto widzialem jak leci 26 atakow na 4+ i trafiam 5, a po rerollu lacznie 20, on zbyt czesto ratowal dupsko przed slabym rzutem.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Właśnie statystycznie 21A bez re-rolla jest lepsze niż 14 z re-rollem :roll:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

statystycznie na WS równego czyli trafianie na 4+ jest to dokładnie to samo
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Statystycznie to 21 nowych WL kontra 16 Warriorów khorna ginie w dwie tury przy takim samym koszcie. Na starym booku HE warriorzy nawet by nie zauważyli kto ich zabił...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Grolshek pisze:Statystycznie to 21 nowych WL kontra 16 Warriorów khorna ginie w dwie tury przy takim samym koszcie. Na starym booku HE warriorzy nawet by nie zauważyli kto ich zabił...
dokładnie, a ilu WL teraz przy tym ginie....

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Dlatego statystycznie lepiej tego wszystkiego nie oceniać. ;)
Choć w chwili obecnej niższy koszt jest lepszy, a większości wypadków i tak będzie się kombinowało z łączeniem szarż.

Ja natomiast martwię się o rare'y i to co w nich upchnę. Dzięki zmianom w core/special/rare nie wiem co jest dla mnie priorytetem.

ODPOWIEDZ