Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
to wolę za 20pkt inny przedmiot, który ich bardziej ugrywalnia i nie muszę ładować tam specjalnie hero do tego bo na arcusiu/magu ze scrolem się zmieści
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Na dniach będzie wiadomo, ale wszyscy zakładają, że utrzymaliśmy ten przywilej
Kto z Was panowie i panie będzie miał podręcznik dzisiaj albo jutro?
bo jestem ciekawy tego ASF na WL i SMach
ktoś może polecić jakiś sklep wysyłkowy aby zakupić jak najwcześniej? tj. przed 4 maja?
pozdrawiam
ktoś może polecić jakiś sklep wysyłkowy aby zakupić jak najwcześniej? tj. przed 4 maja?
pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
Normalny asf = po inicjatywie.Aldean pisze:Kto z Was panowie i panie będzie miał podręcznik dzisiaj albo jutro?
pozdrawiam
czyli dostali ostro po dupie;] teraz strach szarzowac w warriorów hałasu. bo sie płynieFurion pisze:Normalny asf = po inicjatywie.Aldean pisze:Kto z Was panowie i panie będzie miał podręcznik dzisiaj albo jutro?
pozdrawiam
planuje grac na smoku tak czy siak, ale szkoda:<
edit,
przykładowa armia o której myśle.
Lord na smoku
bsb na latajacym rydwanie (ten co daje 4+ warda, jesli moze byc bsb)
caddy
2x 10 łukow
2x5 ellyrianów
10 SH
Klocek WL z world dragon bannerem
fenix
jakies orły
Cos powinno punktów zostac, wiec cos jeszcze dochodzi. Moze drugi fenix sie zmiesci?
nic nie wiem o PG, jak maja unbreakable to pewnie ich biore zamiast WL
Żaden sklep nie sprzeda Ci booka przed premierą - wiąże się to z bardzo poważnymi konsekwencjami gdyby sprawa ujrzała światło dzienne. Chyba że ktoś bardzo dobrze zna właściciela sklepu, ale to też nie gwarantuje sprzedażyAldean pisze: ktoś może polecić jakiś sklep wysyłkowy aby zakupić jak najwcześniej? tj. przed 4 maja?
Ze wstępnymi rozpami wstrzymałbym się do czasu posiadania booka
Wisła Kraków.
Ok, to inaczej, taki sklep co mi wyśle booka tak zebym go mial 4 maja ;]Sevi pisze:Żaden sklep nie sprzeda Ci booka przed premierą - wiąże się to z bardzo poważnymi konsekwencjami gdyby sprawa ujrzała światło dzienne. Chyba że ktoś bardzo dobrze zna właściciela sklepu, ale to też nie gwarantuje sprzedażyAldean pisze: ktoś może polecić jakiś sklep wysyłkowy aby zakupić jak najwcześniej? tj. przed 4 maja?
a nie np. 7.
Aldean nie zeby cos ale wydaje mi sie ta rozpa mega slaba xD wystarcza 2-3 odginaczki i twoj glowny klocek do walki nie istnieje. a samym smokiem i fenixem gry nei wygrasz.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
przeciwnik tez nie wygra;]Relosu pisze:Aldean nie zeby cos ale wydaje mi sie ta rozpa mega slaba xD wystarcza 2-3 odginaczki i twoj glowny klocek do walki nie istnieje. a samym smokiem i fenixem gry nei wygrasz.
a na smieci to ja tez mam smieci:> zobaczymy w praniu, na pewno sie podziele wynikami. najblizsza bitwa po 4 maja z Dark Elfami ;]
- Loremaster
- Oszukista
Jeżeli chodzi o sklep to polecam http://warfaber.pl/
Powinno dojść od nich zamówienie na sobotę, tylko bym się upewnił, chociaż tu pewności nie ma, gdyż to Poczta Polska, a w piątek mają wolne.
Akurat White Lions jak ktoś się bawi w statystykę to na zasadzie martial prowess (i stracie ASF) więcej zyskują niż tracą. SMs nie, ale nikt ich i tak nie wystawiał.
Powinno dojść od nich zamówienie na sobotę, tylko bym się upewnił, chociaż tu pewności nie ma, gdyż to Poczta Polska, a w piątek mają wolne.
Akurat White Lions jak ktoś się bawi w statystykę to na zasadzie martial prowess (i stracie ASF) więcej zyskują niż tracą. SMs nie, ale nikt ich i tak nie wystawiał.
Przez to że mamy w PL długi weekend, a premiera jest w sobotę, to nie liczyłbym że jakkolwiek sklep przyśle booka na sobotę
Wisła Kraków.
- Loremaster
- Oszukista
Dokładnie, no chyba że zadzwonisz i poprosisz o wysłanie kurierem w sobotę.
ok dzieki, tak zrobięLoremaster pisze:Jeżeli chodzi o sklep to polecam http://warfaber.pl/
ilosc ataków sie zwiekszyła to prawda, ale umieraja równo i łatwo, z kazdym co ma I=5. zdecydowanie wolałem asf niz po inicjatywie.Loremaster pisze:Akurat White Lions jak ktoś się bawi w statystykę to na zasadzie martial prowess (i stracie ASF) więcej zyskują niż tracą. SMs nie, ale nikt ich i tak nie wystawiał.
Nawet jeśli uderzysz 40 WLami w np warriorów chaosu, to i tak Ci oddadzą i Twoja ilośc znacznie stopnieje. IMO duży minus.
Plusem oczywisice jest to ze 21 WLów ustawionych w 7x3 uderza z maksymalna iloscia ataków.
zapominacie o najwazniejszym aspekcie naszego asf, reroll to hit. Udezanie pierwszym nie bylo az tak przegiete jak ten reroll, bo ja wole (zakladajac przy klocku 7x3) 14 atakow z rerollem niz 21 bez. Zbyt czesto widzialem jak leci 26 atakow na 4+ i trafiam 5, a po rerollu lacznie 20, on zbyt czesto ratowal dupsko przed slabym rzutem.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
- Loremaster
- Oszukista
Właśnie statystycznie 21A bez re-rolla jest lepsze niż 14 z re-rollem
statystycznie na WS równego czyli trafianie na 4+ jest to dokładnie to samo
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
dokładnie, a ilu WL teraz przy tym ginie....Grolshek pisze:Statystycznie to 21 nowych WL kontra 16 Warriorów khorna ginie w dwie tury przy takim samym koszcie. Na starym booku HE warriorzy nawet by nie zauważyli kto ich zabił...
Dlatego statystycznie lepiej tego wszystkiego nie oceniać.
Choć w chwili obecnej niższy koszt jest lepszy, a większości wypadków i tak będzie się kombinowało z łączeniem szarż.
Ja natomiast martwię się o rare'y i to co w nich upchnę. Dzięki zmianom w core/special/rare nie wiem co jest dla mnie priorytetem.
Choć w chwili obecnej niższy koszt jest lepszy, a większości wypadków i tak będzie się kombinowało z łączeniem szarż.
Ja natomiast martwię się o rare'y i to co w nich upchnę. Dzięki zmianom w core/special/rare nie wiem co jest dla mnie priorytetem.