Karpiu - Galeria - Up - 19/08/2016 W9ED, WM

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Warsztat Karpia - 31.03.2013 - Koniec 1 Etapu Aktywacji

Post autor: smiejagreg »

Wielkie dzięki za duże foty :P :P :P .
Kurde, trochę można by podpicować DP i jaszczura. Chociaż temu ostatniemu łuski byś zrobił w innym kolorze i trochę pocieniował cielsko - to jest taki ogrom, że imho warto. natomiast gostki na juggach luksik =D> ...

Awatar użytkownika
Fireant
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fireant »

Haha, widzę, że dzisiaj dzień napływowy i wszyscy gorączkowo postują!
Świetna robota - Skullcrushery wyszły najlepiej zdecydowanie, bardzo podoba mi się ten koncept z pełni metalicznymi Juggerami, fajnie to wyszło i dobrze kontrastuje z czerwonymi jeźdźcami. Demoniszcze Chaosu też dużo ładniej wygląda na zbliżeniu niż w poprzednich fotkach, choć to pewnie dlatego, że nad nim posiedziałeś, hm? Tak czy owak efekt jest bardzo zadowalający i aż serce rośnie gdy się widzi takie postępy nad malowaniem armii.
Fireant - Kolejny nudny blog o grach bitewnych...
Wrota - Polska sieć blogów bitewnych!

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

smiejagreg pisze:Wielkie dzięki za duże foty :P :P :P .
Kurde, trochę można by podpicować DP i jaszczura. Chociaż temu ostatniemu łuski byś zrobił w innym kolorze i trochę pocieniował cielsko - to jest taki ogrom, że imho warto. natomiast gostki na juggach luksik =D> ...
Próbowałem dłubać własnie z tymi łuskami ale nie wyrobiłbym sie w czasie. Pewnie jeszcze będę dłubać nad nim w przyszłości wiec zostawilem sobie pewne pole manewru. Trudno malowac tak duze i przepełnione detalami modele gdy ma sie ograniczenie czasowe.
Fireant pisze:Haha, widzę, że dzisiaj dzień napływowy i wszyscy gorączkowo postują!
Świetna robota - Skullcrushery wyszły najlepiej zdecydowanie, bardzo podoba mi się ten koncept z pełni metalicznymi Juggerami, fajnie to wyszło i dobrze kontrastuje z czerwonymi jeźdźcami. Demoniszcze Chaosu też dużo ładniej wygląda na zbliżeniu niż w poprzednich fotkach, choć to pewnie dlatego, że nad nim posiedziałeś, hm? Tak czy owak efekt jest bardzo zadowalający i aż serce rośnie gdy się widzi takie postępy nad malowaniem armii.
Tak no trzeba skonczyc co sie pozaczynało :). DP faktycznie został dopieszczony i uważam go za grywalnego. Thx za opinie o Juggerach tez uważam ze odcinające sie juggery robia lesze wrażenie. Teraz dokupuje jeszcze pewnie dodatkowe 6 :D plus dodatkowe warshriny. Mam pomysl na klimatyczna rozpe Chalasu na warshrinach po przeliczeniu wyszlo mi ze miesci sie ok 6 w rozpie :D

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Uff pocisnąłem na aktywacji. Teraz niestety przerwa związana z urlopem podczas którego nie będę tykać pędzli :). Nie udało mi sie zabrać za graty wcześniej takze licze sie z tym ze moge sie nie wyrobić.

Na razie pomalowane:
3x Cannon
9x Dragon Ogrow ( zostało je wyciągnąć )
27x Minersow
7x Screamer
7x Iron Breaker
20x Bestigor

Zostało:
20x Chosen
9x Obsługanci dział

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na razie tyle. Trochę jeszcze zostało a z urlopu wracam w piątek 26-tego wiec będzie ostre malowanie na końcówkę.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

Ale coś z tego jest skończone? Bo większość rzeczy wygląda jakby nie miała cieniowania i detali. Uważaj żeby Cię ten aerograf nie rozleniwił [-X

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dokładnie. Wszystko wygląda jak przygotowane do bejcowania.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Spoko spoko na wszystko przyjedzie czas :)
vocal pisze:Ale coś z tego jest skończone? Bo większość rzeczy wygląda jakby nie miała cieniowania i detali. Uważaj żeby Cię ten aerograf nie rozleniwił [-X
Nie rozleniwił tutaj aero było tylko na DO i na screamersach.
Kołata pisze:Dokładnie. Wszystko wygląda jak przygotowane do bejcowania.
Bejcy mówimy stanowcze nie :). Nigdy nie używałem i nie zamierzam :).

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

^Karpiu^ pisze:Spoko spoko na wszystko przyjedzie czas :)
Spoko, zmyliło mnie że tylko przy DO było napisane że są do wyciągnięcia;] Tak czy owak sporo roboty i postępów ilościowych. Jak się te DO maluje w porównaniu do tych 5ed?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

vocal pisze:Jak się te DO maluje w porównaniu do tych 5ed?
Przeciez to miksy...

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

swieta_barbara pisze:
vocal pisze:Jak się te DO maluje w porównaniu do tych 5ed?
Przeciez to miksy...
vocal pisze:
^Karpiu^ pisze:Spoko spoko na wszystko przyjedzie czas :)
Spoko, zmyliło mnie że tylko przy DO było napisane że są do wyciągnięcia;] Tak czy owak sporo roboty i postępów ilościowych. Jak się te DO maluje w porównaniu do tych 5ed?
Eee to sa same 5Edycyjne wiec maluje sie tak samo :D
Tylko wrzucilem je na nowe wieksze podstawki 50x75 mm moze dlatego "wydaje sie" wam że są nowe :). Wszystkie 9 modeli to stary full Metal :D. Jeszcze chce do tego dokupic 3 do 12 :D

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Wydawało mi się że nowe też malowałeś? Podstawki mnie rzeczywiście zmyliły:D

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

vocal pisze:Wydawało mi się że nowe też malowałeś? Podstawki mnie rzeczywiście zmyliły:D
eee Nope :). Mam juz te 9 wiec narazie nie kupuje nowych a tych dobije do 12 i bedzie git malina :)

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

No i jeszcze udało sie mi spedzlowac Chosenow pod aktywacje. Jak widac poziom wyzszy niz wczesniejsze modele wiec skill mi nie spadl :) nie musicie sie o to martwic :)

Obrazek

A tutaj focia całej radosnej kupki chosenow :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wyglądają całkiem groźnie. :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Czy poziom wyższy, to często ocenić, bo nie widać. Taka wataha chosenów budzi szacun :shock:

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

smiejagreg pisze:Czy poziom wyższy, to często ocenić, bo nie widać. Taka wataha chosenów budzi szacun :shock:
Wyższy przynajmniej w porównaniu do tego co było wcześniej paciane :). Zbroje to czysto podręcznikowe malowanie. Zloto srebro plus czarny z krawedziowaniem. Prosto i skutecznie według mnie i pasują do reszty Armii.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

pierwszy raz widzę tak kolorowe bestigory

wybrańcy zacni :idea:
jak uzyskałeś taki efekt złotych dodatków ?

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

rudobrody79 pisze:pierwszy raz widzę tak kolorowe bestigory

wybrańcy zacni :idea:
jak uzyskałeś taki efekt złotych dodatków ?
Bestigory miały takie być z założenia. Armijka bestii jaka robie z zalozenia ma byc oklorwa prawie jak z booka :) Skora to Talaran flesh z agraxem plus Khorne red i szary :).

Choseni o złoto na Chosenach to Valaho Old gold ( w sumie pół na pół, polowe pomalowałem shining goldem z cytadeli a polowe old goldem ), następnie washe Agrax i Sepia. Proste i skuteczne. Reszta pancerzy to zwykły Abaddon / Chaos Black z krawędziowaniem i tyle. Srebro było robione jak mi siadło :). Zazwyczaj był to Chainmail z Agraxem plus jakieś dodatki.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

dzięki za obszerną odpowiedź ws farb
zaspokoiłem swoją ciekawość

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Ehhh ale sie tutaj zastało.
Aktywacja pochłonęła mnie bez reszty. Na szczescie koniec tego etapu ale nie koniec malowania :) Nowe zamówienia leża na warsztacie jak również moje prywatne modele.
Wieczorem postaram sie walnac fotki tego nad czym obecnie pracuje ale po krótce bedzie to tak:

ok 20 Slayersów
ok 40 Minerów
30 Savage Orków
kilka gobasów ( herderzy Hoppersi i doom diver wraz z rydwanem )
3 Jurków
1 Chimera

Z moich prywatnych rzeczy :
Vilitch the Curseling
Plastikowy Lord Nurgla z obecnej edycji - Nie lubie plastików ale ten lord jest według mnie jednym z fajniejszych modeli GW.
Plus trochę moich Krasków - Na teraz chyba zajme sie 5 edycyjnym Tronem :)

ODPOWIEDZ