ETC 2013

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Re: ETC 2013

Post autor: Cauliflower »

Przemcio pisze: O w takim układzie to bym jechał ne EURO WOCH'em :twisted: :twisted: :twisted:
Przemcio, Ty to jednak potrafić zbijać argumenty jak nikt inny! :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jeśli post Przemcia was nie przekonał do systemu selekcjonerskiego, to nie wiem co was przekona.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Kalesoner pisze:Jeśli post Przemcia was nie przekonał do systemu selekcjonerskiego, to nie wiem co was przekona.
+1
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

paulinka17 pisze:Nie wiem czemu wszyscy zapominają o orkach. Mega mocna armia, świetna na drużynówki, radzi sobie z WoChem i Emp, którego pewnie będzie sporo.

Może trzeba komuś pożyczyć armię na Szczyrk? Młody, Shino, Laik?
Też uważam że orki są bardzo fajne i powinny być wśród 8 armii tylko nie ma gracza (poza Xargosem :wink: ) który by je ogarniał (na poziomie repy) i miał duże doświadczenie tą armią.
Bardziej bym patrzył przez pryzmat gracza niż armii.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Tych orczych graczy jest od cholery.... i starzy i młodzi i niebiescy i czerwoni i kudłaci i łysi, tylko nie wiem czemu brak efektów... ostatnio jeden niebieski wziął armie w oborty i się w top 5 uplasował grając co i rusz na wysokim stole.
Naprawdę dziwi fakt, że nikt tej armii jeszcze nie ograł...
Dziwi też fakt stania tymi klocami i udawania defensa, skoro mozna z tego zrobić imba napór.

3 potężne kloce do walki, do tego itp
strzelanie które nie potrzebuje widzieć
manglery i fanole do robienia zamieszania
tani kowboje
tanie rydwany
dobre 2 lory
baner wyłączający herosów

Come on, tu jest moc.
Jakby nie wyszły nowe demonsy to bym się zastanawiał czy nie wrócić do zielonych korzeni :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Do tego jest jeszcze głupota i animozja. Nie można skutecznie grać ofensem => bawić się w szachy, kiedy co 6 oddział robi coś niespodziewanego.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Thomas
Falubaz

Post autor: Thomas »

dlatego wsadza się Blacka ;) niestety wydaje mi się, że jak już armia wypuści te swoje milion d6 s6, co też bywa losowe, to zostaje niewiele możliwości

Slaine Mac Roth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Slaine Mac Roth »

Jak to niespodziewanego? W wiekszosci wypadków wiadomo, jakie będa skutki oblania animozji, i przy graniu ofensem przymusowa szarza bardzo często będzie zupełnie obojętnym wynikiem.
Animozja przeszkadza bardziej przy graniu defensywnym.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Slaine Mac Roth pisze:Jak to niespodziewanego? W wiekszosci wypadków wiadomo, jakie będa skutki oblania animozji, i przy graniu ofensem przymusowa szarza bardzo często będzie zupełnie obojętnym wynikiem.
Animozja przeszkadza bardziej przy graniu defensywnym.
gramy w tę samą gre?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

tylko dlaczego nikt się nie wzioł za tą armie? no ? no dlaczego? bo.. bo... boo..??
Cauliflower pisze:Jakby nie wyszły nowe demonsy
i tym podobne.
trochę jak ze starą dyskusją czemu nikt nie grał na SM albo PG tylko same white liony. przecież takie fajne ale lajony i tak lepsze. :roll:
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Jankiel pisze:Do tego jest jeszcze głupota i animozja. Nie można skutecznie grać ofensem => bawić się w szachy, kiedy co 6 oddział robi coś niespodziewanego.
Który, co 6ty?

Jest jeden oddział z animozją, który jak jej nie zda to dostaje d6 ciochów z wardem i tyle...
Głupoty tak bola? na ld 9 z przerzutem? No proszę Cię... zdajesz 3 i jesteś w combacie
Odginaczki herosowe są bez animozji, turbo tanie rydwany również bez, manglery też.

Losowość jest częścią tej gry.
Grałem skavenami i uważałem je za mocną armię.
Gram demonami i uważam je za mocną armię.
Grałem defensami, gdzie strzelanie idzie lub nie idzie oraz chadecją gdzie Kadai sam się zabijał lub oblewał frenzy i to też były mocne armie.
Orki też uważam za mocną armię i nie bardziej losową niż wymienione powyższe.

Armia jest okej. Potrzeba gracza.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

loko pisze:tylko dlaczego nikt się nie wzioł za tą armie? no ? no dlaczego? bo.. bo... boo..??
Cauliflower pisze:Jakby nie wyszły nowe demonsy
i tym podobne.
trochę jak ze starą dyskusją czemu nikt nie grał na SM albo PG tylko same white liony. przecież takie fajne ale lajony i tak lepsze. :roll:
Wszyscy po cichu liczyli na Ciebie... :(
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

To dawaj Kalafior, zaloz sie ze mna o stowe.
Po ETC bedziesz jezdzil do konca ligi zielonymi. Jesli chociaz na jednym masterze bedziesz w top3, wygrywasz. Jesli nie, ja wygrywam.

Juz tylu teoretykow slyszalem, ze zieloni sa swietni tylko nikt rozsadny nimi nie gra, a z tego co sie orientuje, przynajmniej od 5 lat zadne zielone nie byly na podium mastera.
Gowniana armia, jedna z najgorszych w WFB.

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

swieta_barbara pisze:(...)
Silesian Un-Limited, Kozłów
Data: Wrzesień
Format: 2600+, ograniczenia własne

Poznański Master, Poznań
Data: 26-27/10
Format: mniejszy niż ETC

Puchar Smoka Wawelskiego, Kraków
Data: 9-10/11 albo 16-17/11
Format: 2600+, ograniczenia własne
Na takich masterach chcesz sprawdzać siłę O&G pod kątem euro?
Łatwa stówka :mrgreen:
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Bo ja wiem. Taki na przykład Xargos od nas z bielska całkiem wymiata tymi orkami, mimo że rzadko gra. Gdyby pograł, to na pewno byłby w topce ligi.

Awatar użytkownika
Thomas
Falubaz

Post autor: Thomas »

calafiore, dawaj na ring! :)
Ostatnio zmieniony 7 maja 2013, o 12:34 przez Thomas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Danrakh pisze:Na takich masterach chcesz sprawdzać siłę O&G pod kątem euro?
Łatwa stówka :mrgreen:
Nie sprawdze pod katem euro, bo na masterach euro Kalafior i tak bedzie gral dajmosami albo chadecja.
Orki sa do dupy do gry turniejowej, bo niekiedy faktycznie mam problem, zeby cos z nimi ugrac, ale wlasciwie przynajmniej 1 raz w ciagu mastera wykrecaja swojemu kierowcy taka akcje, ze przegrywa do jaja.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Na drużynówki są w pyte. Bardzo niewygodny paring dla wielu armii.

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

swieta_barbara pisze:Nie sprawdze pod katem euro, bo na masterach euro Kalafior i tak bedzie gral dajmosami albo chadecja.
Orki sa do dupy do gry turniejowej, bo niekiedy faktycznie mam problem, zeby cos z nimi ugrac, ale wlasciwie przynajmniej 1 raz w ciagu mastera wykrecaja swojemu kierowcy taka akcje, ze przegrywa do jaja.
Dyskusja toczy się w kontekście euro przecież i właśnie w tym rzecz, że aby poznać realną wartość zielonych na ten format Kalafior musiałby zadedykować sezon im a nie pałergejmerowskim DoCh/ChD.
Abstrahuję w tym momencie od rzeczy tak oczywistych jak animozja, bo widać gołym okiem problem, ale dopóki nikt nie spróbuje wziąć się za O&G na poważnie to każde twierdzenie o sile lub słabości tego podręcznika jest (z całym szacunkiem dla przedmówców) wyjęte z czarnej dziury.
Swoją drogą - nie orientuję się i w robocie niestety nie mam jak sprawdzić ale czy nowy WoCh był w TOP3 jakiegokolwiek mastera?
Ostatnio zmieniony 7 maja 2013, o 12:48 przez Danrakh, łącznie zmieniany 1 raz.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Tak jak wyżej. Nie ma jednego słusznego buildu tą armią. Nic nie jest wypróbowane do końca i na pewno. Nie ma Rinca tej armii który zagra 400 bitew i powie, że 3 asów jest spoko i tak zbuduje rozpę. Cała armia ma sporo mankamentów i dopóki nie będzie topowego gracza, która rozegra nią cały sezon to nie ma o czym w ogóle myśleć.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

ODPOWIEDZ