Przemcio, Ty to jednak potrafić zbijać argumenty jak nikt inny!Przemcio pisze: O w takim układzie to bym jechał ne EURO WOCH'em
ETC 2013
Moderator: swieta_barbara
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Re: ETC 2013
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
+1Kalesoner pisze:Jeśli post Przemcia was nie przekonał do systemu selekcjonerskiego, to nie wiem co was przekona.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Też uważam że orki są bardzo fajne i powinny być wśród 8 armii tylko nie ma gracza (poza Xargosem ) który by je ogarniał (na poziomie repy) i miał duże doświadczenie tą armią.paulinka17 pisze:Nie wiem czemu wszyscy zapominają o orkach. Mega mocna armia, świetna na drużynówki, radzi sobie z WoChem i Emp, którego pewnie będzie sporo.
Może trzeba komuś pożyczyć armię na Szczyrk? Młody, Shino, Laik?
Bardziej bym patrzył przez pryzmat gracza niż armii.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Tych orczych graczy jest od cholery.... i starzy i młodzi i niebiescy i czerwoni i kudłaci i łysi, tylko nie wiem czemu brak efektów... ostatnio jeden niebieski wziął armie w oborty i się w top 5 uplasował grając co i rusz na wysokim stole.
Naprawdę dziwi fakt, że nikt tej armii jeszcze nie ograł...
Dziwi też fakt stania tymi klocami i udawania defensa, skoro mozna z tego zrobić imba napór.
3 potężne kloce do walki, do tego itp
strzelanie które nie potrzebuje widzieć
manglery i fanole do robienia zamieszania
tani kowboje
tanie rydwany
dobre 2 lory
baner wyłączający herosów
Come on, tu jest moc.
Jakby nie wyszły nowe demonsy to bym się zastanawiał czy nie wrócić do zielonych korzeni
Naprawdę dziwi fakt, że nikt tej armii jeszcze nie ograł...
Dziwi też fakt stania tymi klocami i udawania defensa, skoro mozna z tego zrobić imba napór.
3 potężne kloce do walki, do tego itp
strzelanie które nie potrzebuje widzieć
manglery i fanole do robienia zamieszania
tani kowboje
tanie rydwany
dobre 2 lory
baner wyłączający herosów
Come on, tu jest moc.
Jakby nie wyszły nowe demonsy to bym się zastanawiał czy nie wrócić do zielonych korzeni
Do tego jest jeszcze głupota i animozja. Nie można skutecznie grać ofensem => bawić się w szachy, kiedy co 6 oddział robi coś niespodziewanego.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
-
- "Nie jestem powergamerem"
Jak to niespodziewanego? W wiekszosci wypadków wiadomo, jakie będa skutki oblania animozji, i przy graniu ofensem przymusowa szarza bardzo często będzie zupełnie obojętnym wynikiem.
Animozja przeszkadza bardziej przy graniu defensywnym.
gramy w tę samą gre?Slaine Mac Roth pisze:Jak to niespodziewanego? W wiekszosci wypadków wiadomo, jakie będa skutki oblania animozji, i przy graniu ofensem przymusowa szarza bardzo często będzie zupełnie obojętnym wynikiem.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
tylko dlaczego nikt się nie wzioł za tą armie? no ? no dlaczego? bo.. bo... boo..??
trochę jak ze starą dyskusją czemu nikt nie grał na SM albo PG tylko same white liony. przecież takie fajne ale lajony i tak lepsze.
i tym podobne.Cauliflower pisze:Jakby nie wyszły nowe demonsy
trochę jak ze starą dyskusją czemu nikt nie grał na SM albo PG tylko same white liony. przecież takie fajne ale lajony i tak lepsze.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Który, co 6ty?Jankiel pisze:Do tego jest jeszcze głupota i animozja. Nie można skutecznie grać ofensem => bawić się w szachy, kiedy co 6 oddział robi coś niespodziewanego.
Jest jeden oddział z animozją, który jak jej nie zda to dostaje d6 ciochów z wardem i tyle...
Głupoty tak bola? na ld 9 z przerzutem? No proszę Cię... zdajesz 3 i jesteś w combacie
Odginaczki herosowe są bez animozji, turbo tanie rydwany również bez, manglery też.
Losowość jest częścią tej gry.
Grałem skavenami i uważałem je za mocną armię.
Gram demonami i uważam je za mocną armię.
Grałem defensami, gdzie strzelanie idzie lub nie idzie oraz chadecją gdzie Kadai sam się zabijał lub oblewał frenzy i to też były mocne armie.
Orki też uważam za mocną armię i nie bardziej losową niż wymienione powyższe.
Armia jest okej. Potrzeba gracza.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Wszyscy po cichu liczyli na Ciebie...loko pisze:tylko dlaczego nikt się nie wzioł za tą armie? no ? no dlaczego? bo.. bo... boo..??i tym podobne.Cauliflower pisze:Jakby nie wyszły nowe demonsy
- swieta_barbara
- habydysz
To dawaj Kalafior, zaloz sie ze mna o stowe.
Po ETC bedziesz jezdzil do konca ligi zielonymi. Jesli chociaz na jednym masterze bedziesz w top3, wygrywasz. Jesli nie, ja wygrywam.
Juz tylu teoretykow slyszalem, ze zieloni sa swietni tylko nikt rozsadny nimi nie gra, a z tego co sie orientuje, przynajmniej od 5 lat zadne zielone nie byly na podium mastera.
Gowniana armia, jedna z najgorszych w WFB.
Po ETC bedziesz jezdzil do konca ligi zielonymi. Jesli chociaz na jednym masterze bedziesz w top3, wygrywasz. Jesli nie, ja wygrywam.
Juz tylu teoretykow slyszalem, ze zieloni sa swietni tylko nikt rozsadny nimi nie gra, a z tego co sie orientuje, przynajmniej od 5 lat zadne zielone nie byly na podium mastera.
Gowniana armia, jedna z najgorszych w WFB.
Na takich masterach chcesz sprawdzać siłę O&G pod kątem euro?swieta_barbara pisze:(...)
Silesian Un-Limited, Kozłów
Data: Wrzesień
Format: 2600+, ograniczenia własne
Poznański Master, Poznań
Data: 26-27/10
Format: mniejszy niż ETC
Puchar Smoka Wawelskiego, Kraków
Data: 9-10/11 albo 16-17/11
Format: 2600+, ograniczenia własne
Łatwa stówka
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
- swieta_barbara
- habydysz
Nie sprawdze pod katem euro, bo na masterach euro Kalafior i tak bedzie gral dajmosami albo chadecja.Danrakh pisze:Na takich masterach chcesz sprawdzać siłę O&G pod kątem euro?
Łatwa stówka
Orki sa do dupy do gry turniejowej, bo niekiedy faktycznie mam problem, zeby cos z nimi ugrac, ale wlasciwie przynajmniej 1 raz w ciagu mastera wykrecaja swojemu kierowcy taka akcje, ze przegrywa do jaja.
Dyskusja toczy się w kontekście euro przecież i właśnie w tym rzecz, że aby poznać realną wartość zielonych na ten format Kalafior musiałby zadedykować sezon im a nie pałergejmerowskim DoCh/ChD.swieta_barbara pisze:Nie sprawdze pod katem euro, bo na masterach euro Kalafior i tak bedzie gral dajmosami albo chadecja.
Orki sa do dupy do gry turniejowej, bo niekiedy faktycznie mam problem, zeby cos z nimi ugrac, ale wlasciwie przynajmniej 1 raz w ciagu mastera wykrecaja swojemu kierowcy taka akcje, ze przegrywa do jaja.
Abstrahuję w tym momencie od rzeczy tak oczywistych jak animozja, bo widać gołym okiem problem, ale dopóki nikt nie spróbuje wziąć się za O&G na poważnie to każde twierdzenie o sile lub słabości tego podręcznika jest (z całym szacunkiem dla przedmówców) wyjęte z czarnej dziury.
Swoją drogą - nie orientuję się i w robocie niestety nie mam jak sprawdzić ale czy nowy WoCh był w TOP3 jakiegokolwiek mastera?
Ostatnio zmieniony 7 maja 2013, o 12:48 przez Danrakh, łącznie zmieniany 1 raz.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
Tak jak wyżej. Nie ma jednego słusznego buildu tą armią. Nic nie jest wypróbowane do końca i na pewno. Nie ma Rinca tej armii który zagra 400 bitew i powie, że 3 asów jest spoko i tak zbuduje rozpę. Cała armia ma sporo mankamentów i dopóki nie będzie topowego gracza, która rozegra nią cały sezon to nie ma o czym w ogóle myśleć.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?