Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Fuxiorr Galeria - Krasnoludy i Wampiry
Spoko - mnie też nie do końca to pasuje ;]
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Mi sie tam podoba . Wiem ze "inaczej maluje " ale wydaje mi sie ze to zalezy od gustow . Jak chcecie moge dodac tego co pomalowalem lub i co bedzie malowane i zaczete
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fux - jedna rzecz tylko: oby przez to "mi się podoba" nie nastąpiło zatrzymanie progresu w malowaniu!. Idzie Ci bardzo dobrze, sledze Twoje postępy od początku i cały czas są one widoczne. Tak trzymaj i rozwijaj się. Z tej strony patrząc, to fakt, że po pomalowaniu model nie do końca się podoba, powinien motywować do dalszej poprawy skilla. Za co też trzymam kciuki ...
Organki na tym jednym (tylko jednym ) zdjęciu wyszły tak sobie. Wyglądają bardzo monotonnie. Już ktoś wspomniał - wrzuć jakieś zdjęcie organów z boku A krasnale świetnie wyglądają. Twój styl malowania bardzo pasuje do tych modeli.
To zależy od gustu. Mnie się takie krasie podobają
Hej, chciałem się pochwalić moją armia [ Wip w malowaniu ] która jest na tych fotkach w 89%
Norse dwarf WIP
Imperial dwarf WIP
Long - ranger's WIP
Sleyerzy WIP
Bohaterowie
PS: Prosze Vraith
Hej, chciałem się pochwalić moją armia [ Wip w malowaniu ] która jest na tych fotkach w 89%
Norse dwarf WIP
Imperial dwarf WIP
Long - ranger's WIP
Sleyerzy WIP
Bohaterowie
PS: Prosze Vraith
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Fuxiorr, zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia Coś kiepskie są.
Z doświadczenia wiem, że olbrzymie kontrasty w tle są niewskazane, a Ty postawiłeś figsy na białym dając czarne tło. Nie wiem czy to + ustawienia aparatu nie powoduje problemów.
A armia zapowiada się ciekawie
Z doświadczenia wiem, że olbrzymie kontrasty w tle są niewskazane, a Ty postawiłeś figsy na białym dając czarne tło. Nie wiem czy to + ustawienia aparatu nie powoduje problemów.
A armia zapowiada się ciekawie
Paskudne zdjęcia, na grupowych nic nie widać. Z formatowaniem i przycinaniem zdjęć już sobie radzisz, ale jeszcze kilka innych prostych zasad bardzo by pomogło. Kilka porad
- fotografuj w świetle dziennym (nawet słaby aparat daje wtedy radę),
- na JEDNOLITYM i najlepiej neutralnym tle. Zainwestuj w papierniczym 1,5 w brystol albo wydrukuj sobie kilka teł z neta na kartce A3. Chcemy oglądać modele a nie wyposażenie Twojej chaty. Zajrzyj do galerii Domana - na ostatnim zdjęciu wyraźnie widać jaką różnicę daje właśnie ładne tło zdjęcia.
- używaj statywu do robienia zdjęć - będą wyraźniejsze i nie będziesz zasłaniać światła. Jak nie masz statywu (to wydatek rzędu 10-20 zł) to piramidka z książek.
- większość aparatów ma funkcję makro - bardzo przydatna przy zdjęciach pojedynczych modeli.
- fotografuj w świetle dziennym (nawet słaby aparat daje wtedy radę),
- na JEDNOLITYM i najlepiej neutralnym tle. Zainwestuj w papierniczym 1,5 w brystol albo wydrukuj sobie kilka teł z neta na kartce A3. Chcemy oglądać modele a nie wyposażenie Twojej chaty. Zajrzyj do galerii Domana - na ostatnim zdjęciu wyraźnie widać jaką różnicę daje właśnie ładne tło zdjęcia.
- używaj statywu do robienia zdjęć - będą wyraźniejsze i nie będziesz zasłaniać światła. Jak nie masz statywu (to wydatek rzędu 10-20 zł) to piramidka z książek.
- większość aparatów ma funkcję makro - bardzo przydatna przy zdjęciach pojedynczych modeli.
A jeśli musisz używać flesza (bo np. mieszkasz za kołem podbiegunowym i nie masz ochoty czekać na słońce) to błyskaj przez kartkę papieru (może być zwykły biały od drukarki) albo pstrykaj z daleka na zoomie, żeby większość światła z lampy uciekła poza kadr - przepalona fleszem fotka kłamie tak samo mocno jak niedoświetlona.
Drugi od prawej wygląda jak krzyżówka samuraja i krasnala Ale ciekawie będzie musiała się prezentować armia krasnoludów złożona z takich modeli
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Co to ma być? Szykujesz regiment rangerów, czy coś innego?
To jest samuraj dwarf z niponu chybaLechu pisze:Drugi od prawej wygląda jak krzyżówka samuraja i krasnala Ale ciekawie będzie musiała się prezentować armia krasnoludów złożona z takich modeli
Dzięki ale one nadal wipQue pisze:Fuxiorr slayer kozackie
Rangero dziadki [ mieszanka 6 edyc. dziadkow z rengerami i nie tylko ]smiejagreg pisze:Co to ma być? Szykujesz regiment rangerów, czy coś innego?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Tak coś czułem, że to nie będą rangersi, bo ten nipponiarz coś mi nie pasowałFuxiorr pisze:Rangero dziadki [ mieszanka 6 edyc. dziadkow z rengerami i nie tylko ]smiejagreg pisze:Co to ma być? Szykujesz regiment rangerów, czy coś innego?
Mam wizje iż rangerzy to krasie rozsiane po świecie [ oni są by ochraniać krasiowe wioski i miasta na powierzchni ] i że mają być dziadkami [ raz będą rangerami raz dziadkami ] to i niponczyk sie znalazł, stary mag krasiowy i nawet Helgasmiejagreg pisze:Tak coś czułem, że to nie będą rangersi, bo ten nipponiarz coś mi nie pasowałFuxiorr pisze:Rangero dziadki [ mieszanka 6 edyc. dziadkow z rengerami i nie tylko ]smiejagreg pisze:Co to ma być? Szykujesz regiment rangerów, czy coś innego?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fux - wizjoner
Dawaj ze stuffem, bo ja się opierdalam na maxa...
Hehe następny post już powinien być z tymi 5 dokończonymi + 5 nowychsmiejagreg pisze:Fux - wizjoner
Wiem że raz już to pisałem i raz juz to skomentowałeś i wszystko rozumiem ale - moim zdaniem malujesz super, postęp jest bardzo duzy ale dobra podstawka to 60% odbioru modelu. malowanie super ale podstawki mnie bolą ; / A najsmieszniejsze jest to że podstawki to sprawa prosta - sam robiłem swoje dosyć udane i łądnie wyglądające bo to wymaga niewiele skilla
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"