Arena 1350 Ogres
Arena 1350 Ogres
Bruiser + general, Great Weapon, Brace of Handguns, Fistful of Laurels, 3 Gnoblar Thiefstones (3 MR)
Butcher + 2 DS
6 Ogres + BSB, muzyk, Look-out-gnoblar
3 Ogres
3 Ironguts + muzyk
3 Ironguts + muzyk
2 Leadbelchers
2 Leadbelchers
20 Gnoblars
20 Gnoblars
Na szczurki i inne armie magiczne plan jest prosty: posuwać się do przodu za plecami oddziału 6 ogórw i 2 bohaterów z 3 magic resistance a potem uderzyć i zniszczyć
Na armie ofensywne...cóż, bohater mocny (4A S7, 4 rany, przerzut breaka), Ironguty też potrafią przywalić...szachy, ale szanse mam
Ogry generalnie słabe, ale.... ciekawe, czy to by się sprawdziło
Butcher + 2 DS
6 Ogres + BSB, muzyk, Look-out-gnoblar
3 Ogres
3 Ironguts + muzyk
3 Ironguts + muzyk
2 Leadbelchers
2 Leadbelchers
20 Gnoblars
20 Gnoblars
Na szczurki i inne armie magiczne plan jest prosty: posuwać się do przodu za plecami oddziału 6 ogórw i 2 bohaterów z 3 magic resistance a potem uderzyć i zniszczyć
Na armie ofensywne...cóż, bohater mocny (4A S7, 4 rany, przerzut breaka), Ironguty też potrafią przywalić...szachy, ale szanse mam
Ogry generalnie słabe, ale.... ciekawe, czy to by się sprawdziło
Plan dosc ciekawy, ale myslisz ze bys się zasłonił jednym oddziałem ogrów ;].
No i zawsze mi wystarczy głupia górka
Cóż, diabeł tkwi w szczegółach. Trzeba się przeciwstawiać Arenowej szczurzej nawałnicy Pamiętam zeszły rok, jak mnie zanihilowałeś w 2-3 tury magią (to chyba było wtedy?)Młody pisze:Plan dosc ciekawy, ale myslisz ze bys się zasłonił jednym oddziałem ogrów ;].
Zakładam, że jak ty masz górke, to ja zaczynam...a więc wystawiając się na krawędzi, zabieram ci jedną turę magii, poza tym musisz z niej zejsć, by mieć zasięg.
Jak ty zaczynasz, to ja mam górkę - stoje na niej owym oddziałem i zasłaniam armie..poza tym...twój zasięg to 24", a więc jak do mnie ukąsisz z magii, to wystrzele do przodu wszystkimi oddziałami i w 2 turze będe na tobie.
Są różne opcje, wszystko zależy od terenów, itp. ale najważniejsze to nie być skazanym na porażkę od kopa . A z takim oddziałem z MR 3 moge Ci sporo punkcików narzezać, w innej konfiguracji marnie to widze (no...teraz też marnie, ale światełko w tunelu jest )
Hmm, zacznijmy od tego, że rozpa nielegalna (masz 60 punktów magicznych przedmiotów na Bruiserze)
A tak poza tym, to jak chcesz zjadać defensy, to brakuje mi tu Gorgera. Pan jest bardzo miły przecież jak wyjdzie z tyłu i będzie siał zniszczenie Akurat szczury mają tam Ratlingi, ale cała reszta defensów ma z Gorgerem kłopot.
Poza tym, żeby go zmieścić potrzebujesz tylko wywalić 1 muzyka i 1 oddział gnoblarów więc chyba się opłaca...
A tak poza tym, to jak chcesz zjadać defensy, to brakuje mi tu Gorgera. Pan jest bardzo miły przecież jak wyjdzie z tyłu i będzie siał zniszczenie Akurat szczury mają tam Ratlingi, ale cała reszta defensów ma z Gorgerem kłopot.
Poza tym, żeby go zmieścić potrzebujesz tylko wywalić 1 muzyka i 1 oddział gnoblarów więc chyba się opłaca...
Coś w tym jest
To ja w takim razie wezmę Skinka latacza, żeby mu Elektryków wyciągać
Owszem, czempion Clanratów służy do przyjęcia na klatę biegaczathurion pisze:a wiesz do czego sluzy challenge championem clanratow?tomekjar pisze:
to masz jednego elektryka wsiamanego herosami za jakies na oko 300 pkt (z generalem) potem giniesz...tomekjar pisze:Owszem, czempion Clanratów służy do przyjęcia na klatę biegaczathurion pisze:a wiesz do czego sluzy challenge championem clanratow?tomekjar pisze:
Jak to AB przepuścił to ja nie wiem? Coś wyleci, albo Laurels, albo +1MR (chyba Laurels, bo nie mam zamiaru zdawac brejków )tomekjar pisze:Hmm, zacznijmy od tego, że rozpa nielegalna (masz 60 punktów magicznych przedmiotów na Bruiserze)
Gorger...ja wiem. Schodzi od salwy byle-czego. Szczury mają ratlingi, dwarfy maja organki, imperium ma działa, elfy mają bolce....A tak poza tym, to jak chcesz zjadać defensy, to brakuje mi tu Gorgera. Pan jest bardzo miły przecież jak wyjdzie z tyłu i będzie siał zniszczenie Akurat szczury mają tam Ratlingi, ale cała reszta defensów ma z Gorgerem kłopot.
Już lepszy byłby do złapania jakiegoś sporego oddziału...np. 15 Black Knight, żeby im potem zrobić kanapkę Do rozważenia, ale wolę raczej dodatkowe 3 szeregi, które moga mi pomóc w 2 turze kombatu, albo coś zescreenować
W AB Bruiser może wziąć 60pkt. magicznych przedmiotów... nie wiem czemu:P
Brakuje mi jakiegoś war bannera... w jakichś ironach...
Leadzi... strasznie losowi... albo się sprawdzą, albo będziesz płakał, że ich wziąłeś...
Ogólnie jakoś ta rozpiska nie wydaje mi się mocna... Armia strzelająca w turę może spanikować Ci całą armię... wystarczy jedna niezdana panika... a później zaczynają się schody....
Brakuje mi jakiegoś war bannera... w jakichś ironach...
Leadzi... strasznie losowi... albo się sprawdzą, albo będziesz płakał, że ich wziąłeś...
Ogólnie jakoś ta rozpiska nie wydaje mi się mocna... Armia strzelająca w turę może spanikować Ci całą armię... wystarczy jedna niezdana panika... a później zaczynają się schody....
Jak ja składałem ogry to mi wyszło:
Bruiser z przedmiotami ale chyba nie wszystkimi
Butcher z przedmiotami
3 ogry z add. hw.
2 * 3 irony
4 irony z wb i lookoutem
3 yeti
bull rhinox muzyk z h.a (taki za 151)
Piszę z pamięci ale powinno się zgadzać, chociaż Twoja rozpiska na szczury lepsza.
BTW: żeby powstrzymać młodego to proponuję bretonnię z silver mirrorem albo jakieś dwarfy mocno złożone.
Bruiser z przedmiotami ale chyba nie wszystkimi
Butcher z przedmiotami
3 ogry z add. hw.
2 * 3 irony
4 irony z wb i lookoutem
3 yeti
bull rhinox muzyk z h.a (taki za 151)
Piszę z pamięci ale powinno się zgadzać, chociaż Twoja rozpiska na szczury lepsza.
BTW: żeby powstrzymać młodego to proponuję bretonnię z silver mirrorem albo jakieś dwarfy mocno złożone.
Dzis wiem co.
Tabela wałów.
Albo dużo terenów w strefie rozstawienia
Tabela wałów.
Albo dużo terenów w strefie rozstawienia