Arena 1350 Ogres

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Maciek P.
Falubaz

Arena 1350 Ogres

Post autor: Maciek P. »

Bruiser + general, Great Weapon, Brace of Handguns, Fistful of Laurels, 3 Gnoblar Thiefstones (3 MR)
Butcher + 2 DS
6 Ogres + BSB, muzyk, Look-out-gnoblar
3 Ogres
3 Ironguts + muzyk
3 Ironguts + muzyk
2 Leadbelchers
2 Leadbelchers
20 Gnoblars
20 Gnoblars

Na szczurki i inne armie magiczne plan jest prosty: posuwać się do przodu za plecami oddziału 6 ogórw i 2 bohaterów z 3 magic resistance a potem uderzyć i zniszczyć

Na armie ofensywne...cóż, bohater mocny (4A S7, 4 rany, przerzut breaka), Ironguty też potrafią przywalić...szachy, ale szanse mam

Ogry generalnie słabe, ale.... ciekawe, czy to by się sprawdziło

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Plan dosc ciekawy, ale myslisz ze bys się zasłonił jednym oddziałem ogrów ;].
No i zawsze mi wystarczy głupia górka ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Maciek P.
Falubaz

Młody pisze:Plan dosc ciekawy, ale myslisz ze bys się zasłonił jednym oddziałem ogrów ;].
No i zawsze mi wystarczy głupia górka ;)
Cóż, diabeł tkwi w szczegółach. Trzeba się przeciwstawiać Arenowej szczurzej nawałnicy :) Pamiętam zeszły rok, jak mnie zanihilowałeś w 2-3 tury magią (to chyba było wtedy?)
Zakładam, że jak ty masz górke, to ja zaczynam...a więc wystawiając się na krawędzi, zabieram ci jedną turę magii, poza tym musisz z niej zejsć, by mieć zasięg.
Jak ty zaczynasz, to ja mam górkę - stoje na niej owym oddziałem i zasłaniam armie..poza tym...twój zasięg to 24", a więc jak do mnie ukąsisz z magii, to wystrzele do przodu wszystkimi oddziałami i w 2 turze będe na tobie.
Są różne opcje, wszystko zależy od terenów, itp. ale najważniejsze to nie być skazanym na porażkę od kopa :). A z takim oddziałem z MR 3 moge Ci sporo punkcików narzezać, w innej konfiguracji marnie to widze (no...teraz też marnie, ale światełko w tunelu jest :) )

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Hmm, zacznijmy od tego, że rozpa nielegalna (masz 60 punktów magicznych przedmiotów na Bruiserze)

A tak poza tym, to jak chcesz zjadać defensy, to brakuje mi tu Gorgera. Pan jest bardzo miły przecież jak wyjdzie z tyłu i będzie siał zniszczenie :) Akurat szczury mają tam Ratlingi, ale cała reszta defensów ma z Gorgerem kłopot.
Poza tym, żeby go zmieścić potrzebujesz tylko wywalić 1 muzyka i 1 oddział gnoblarów więc chyba się opłaca...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

proponuje zmienic nazwe turnieju na:
Arena 2007 - "Kto powstrzyma Młodego... ?"

:wink: :wink:

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Coś w tym jest ;)

To ja w takim razie wezmę Skinka latacza, żeby mu Elektryków wyciągać :P

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Ja go powstrzymam :D Uwazne oko sedziego przeznaczy odpowiednia porcje WP temu panu 8)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

tomekjar pisze:
a wiesz do czego sluzy challenge championem clanratow?

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

thurion pisze:
tomekjar pisze:
Owszem, czempion Clanratów służy do przyjęcia na klatę biegacza :P

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

tomekjar pisze:
thurion pisze:
tomekjar pisze:
Owszem, czempion Clanratów służy do przyjęcia na klatę biegacza :P
to masz jednego elektryka wsiamanego herosami za jakies na oko 300 pkt (z generalem) ;) potem giniesz... :roll:

Maciek P.
Falubaz

tomekjar pisze:Hmm, zacznijmy od tego, że rozpa nielegalna (masz 60 punktów magicznych przedmiotów na Bruiserze)
Jak to AB przepuścił to ja nie wiem? Coś wyleci, albo Laurels, albo +1MR (chyba Laurels, bo nie mam zamiaru zdawac brejków :) )
A tak poza tym, to jak chcesz zjadać defensy, to brakuje mi tu Gorgera. Pan jest bardzo miły przecież jak wyjdzie z tyłu i będzie siał zniszczenie :) Akurat szczury mają tam Ratlingi, ale cała reszta defensów ma z Gorgerem kłopot.
Poza tym, żeby go zmieścić potrzebujesz tylko wywalić 1 muzyka i 1 oddział gnoblarów więc chyba się opłaca...
Gorger...ja wiem. Schodzi od salwy byle-czego. Szczury mają ratlingi, dwarfy maja organki, imperium ma działa, elfy mają bolce....
Już lepszy byłby do złapania jakiegoś sporego oddziału...np. 15 Black Knight, żeby im potem zrobić kanapkę :) Do rozważenia, ale wolę raczej dodatkowe 3 szeregi, które moga mi pomóc w 2 turze kombatu, albo coś zescreenować

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Albo które robią bicker i blokują ogry.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

W AB Bruiser może wziąć 60pkt. magicznych przedmiotów... nie wiem czemu:P

Brakuje mi jakiegoś war bannera... w jakichś ironach...

Leadzi... strasznie losowi... albo się sprawdzą, albo będziesz płakał, że ich wziąłeś...

Ogólnie jakoś ta rozpiska nie wydaje mi się mocna... Armia strzelająca w turę może spanikować Ci całą armię... wystarczy jedna niezdana panika... a później zaczynają się schody....

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Ja używałem dwójek LB, ale naprawdę 3 bulli są lepsze.

Zawsze więcej mięsa poza tym.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Jak ja składałem ogry to mi wyszło:
Bruiser z przedmiotami ale chyba nie wszystkimi
Butcher z przedmiotami
3 ogry z add. hw.
2 * 3 irony
4 irony z wb i lookoutem
3 yeti
bull rhinox muzyk z h.a (taki za 151)
Piszę z pamięci ale powinno się zgadzać, chociaż Twoja rozpiska na szczury lepsza. :)

BTW: żeby powstrzymać młodego to proponuję bretonnię z silver mirrorem albo jakieś dwarfy mocno złożone.
Obrazek
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Jak was czytam to nie wiem czy plakac czy sie smiac :D Kto powstrzyma mlodego? MAMA!! nie pozwoli mu pojechac

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Dzis wiem co.
Tabela wałów.
Albo dużo terenów w strefie rozstawienia ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

ODPOWIEDZ