Chyba przy dobrych wiatrach. Jak się mu warda nie zakupi to statystycznie strąca go 4 goblinów na pajakach.Malal pisze:Jest ulomny bo owszem fasta to on zabije ..
7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ale to on jest wardem dla smoka.
koszt małego smoka jest podany w wierzchowcach jaki moze wziasć prince.
To co wymieniłeś to jest już ok. 1900 pkt.Kosa pisze:To w takiej rozpie powinien być kręgosłup armii plus magia. Przynajmniej 2x20\21 spearelfów, 2x10\12 Lothernów plus 3 magów i BSB. 3 bolce i orzeł a za reszte speciale. Najlepiej kontry w stylu princesek, tiranoc chariotów i nie zaszkodzi jeden oddział elitarnej piechoty (oczywiscie skromny).
Dużo ci punktów na te speciale nie zostało
móięłm na 2,5k :P
Tak jak Bless pisal, imo w tej edycji krolowac beda minimaxy dragon princow. Przez cala lekka piechote przemielaja sie od frontu. Przez ciezsza kawe- tu juz sa problemy, jesli kawa nie ma s4 i t4 to ok, albo jak orcza ma mniejszy save.
Fajne sa te rydwany z lwami, ale te 140 pkt- ale ma sile przebicia jak regon DP albo wieksza.
Fajne sa te rydwany z lwami, ale te 140 pkt- ale ma sile przebicia jak regon DP albo wieksza.
No jeśli smok i mag mają wspólny koszt to trochę głupio - nie wiem co to za wynalazek GW. Nawet w przypadku Wild Riderów oddzielnie liczą wierzchowca do dokupienia.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Hmm dragon mage moim zdaniem jest spox i daje rade,choć granie na nim będzie prawdziwym wyzwaniem.Tak sobie myśle że defensywnie to się będzie grało 3 magów+bsb/reaver bow,a ofens mega smok+2 magów z 4 scrolle.
P.s co myślicie o armii arcymag,mag,dragonmag+spiry+maszyny+wl(ew jaki czariot).Moim zdaniem da rade,gdzie niewjedziesz to się zatrzymasz,i mamy 3+sejv,do tego czarujemy i strzelamy do bólu i mamy terroryste i panikarza.
P.s co myślicie o armii arcymag,mag,dragonmag+spiry+maszyny+wl(ew jaki czariot).Moim zdaniem da rade,gdzie niewjedziesz to się zatrzymasz,i mamy 3+sejv,do tego czarujemy i strzelamy do bólu i mamy terroryste i panikarza.
Eja co myślicie o czymś takim;
Comander, przedmiot 2+ sejv, 5+ward, dwurak = 139pkt.
Caddy z 2 DS= 140pkt.
20 włukoli z sztandarem, muzykiem= 195pkt.
2*10 łczuników= 220 pkt.
12 SM z muzykiem i bossem (ma przedmiot +1 do zaczęcia)= 226
13 WL z muzykiem i bossem = 216
2 bolce= 200 pkt.
Razem 1350 pkt.
Coś takiego na format arenki, CHOĆ wiem że nie wolno jeszcze 7ED HE używać.
Comander, przedmiot 2+ sejv, 5+ward, dwurak = 139pkt.
Caddy z 2 DS= 140pkt.
20 włukoli z sztandarem, muzykiem= 195pkt.
2*10 łczuników= 220 pkt.
12 SM z muzykiem i bossem (ma przedmiot +1 do zaczęcia)= 226
13 WL z muzykiem i bossem = 216
2 bolce= 200 pkt.
Razem 1350 pkt.
Coś takiego na format arenki, CHOĆ wiem że nie wolno jeszcze 7ED HE używać.
Czy nie za słabo z magią? SM przydałaby się pomoc w postaci ward'a na 5+ albo stuborna...
Poza tym myśle że Dragon mage to by było to...
Feel our power, feel our wrath!
Znowu popadłem w rozmażenie...
Poza tym myśle że Dragon mage to by było to...
Feel our power, feel our wrath!
Znowu popadłem w rozmażenie...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
wolałbym dragon maga, maga, 2x5 DP, 12 lothernów, 2 orły i zostaje moze na dwa rydwany
ale to i tak nie ma sensu, dragon mage przerekalmwoany jest i moze ma powera ale zdecydwoanie jest bardzo nie pewny, bedzie army book, zacznie się grać ,robic mase testów i wtedy się okaże czy warto.
ale to i tak nie ma sensu, dragon mage przerekalmwoany jest i moze ma powera ale zdecydwoanie jest bardzo nie pewny, bedzie army book, zacznie się grać ,robic mase testów i wtedy się okaże czy warto.
Szkoda tylko braku kawy. Zawsze to jakaś bardziej mobilna jednostka. Idealna do armii, które trzeba szybko skasować. Poza tym trzeba tym mądrze zagrać, bo łatwo to wszystko wystrzelać.
Dobre nowe haje. Smaczne nowe haje. Właśnie dziś próbnie grałam z nowymi hajami na smoku. Smutne to - tym razem pojechałam je tylko 11-9 ;] DP zaszarżowały mi w bolce i dostały radosnego smoka od boku. SH zeszli od szarży COK z przodu i DR od boku. Smoka połowę zrobiłam z bolca. WL dostali szarżę od resztki COK i też szybciutko zeszli. Ale cholera - ten smok jest bolesny. Teraz już nie zrobię 15 na czymś co jest mieszanką DE i Khorników.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Cofam co mowilem Nowe HE to smiech Oslabili im magie a dali w zamian kontre ktora jest drozsza niz byla Nieudalo mi sie znalezc sensownej kombinacji dla tego lorda na smoku i mowiac szczerze gdyby ten smok nie byl tak dopasiony to wogole lord na smoku bylby rzadziej widziany niz dzis
Heh zaskakuje mnie ten temat najpierw posty uuuu ale to bedzie przegeta armia wrzystko rozjedzie i jeszzce napluje do buta a teraz komentaze loooo ale to plewy wes zabrali im wszystko co dobre i nieczego nie bedzie mozna wystawic bo wszystko plewy a na bank jak pokaze sie AB i bedzie mozna go kupic to bedzie normalna armia. I jak w kazdej beda plewne jednostki i bardzo dobre i nic nigdy tego nie zmieni.
Misiu book juz sie pokazal. A mityczni Wlosi nie pdf maja a normalne booki:dRelosu pisze:Heh zaskakuje mnie ten temat najpierw posty uuuu ale to bedzie przegeta armia wrzystko rozjedzie i jeszzce napluje do buta a teraz komentaze loooo ale to plewy wes zabrali im wszystko co dobre i nieczego nie bedzie mozna wystawic bo wszystko plewy a na bank jak pokaze sie AB i bedzie mozna go kupic to bedzie normalna armia. I jak w kazdej beda plewne jednostki i bardzo dobre i nic nigdy tego nie zmieni.