Zbieranie armii Orków i Goblinów

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Re: Zbieranie armii Orków i Goblinów

Post autor: LuciusII »

Zapewne jako support dla OK. Pomysł ciekawy + NG szaman jako generał i prośba do Gorka/Morka o #2 z Małej Łaa :)
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Lucius dokładnie. mag się niestety nie mieści, stwierdziłem ze BO jest ważniejszy. Tylko liczę sobie to w głowie i ni cholery jakoś nie umiem znaleźć sensownego zastosowania- strasznie wielki oddział do manewrowania.. niby dobry oddział do CC jakby co, ale.. hm. Stąd pytanie czy ktoś to rozkminiał już.

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Ja składałem OnG do OK 2x po 1,6k. Mała Łaa na wsparcie, klocek SO idący tuż za ironguts (bez głowy bo rzeźnik da regenerację) maszyny rydwany, mangler i kowboj. OK idą raczej do przodu więc OnG złożone defensywnie nie wspierają jak już dojdzie do cc. Tworzenie 1 dużego kloca arrersów którzy raczej nie zdziesiątkują dużych klocków (nawet jak zranią z poisonem to zostaje AS/WS) - strzelanie do śmiecie się nie spłaci. Składając się na 1k pkt. zacząłbym od 30-40 SO Big'Un's rydwany i maszyny.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Jak dla mnie to warto kupić Arachnaroka. Zajebisty model i w dodatku grywalny zarówno w wersji z szamanem jak i bez.
Goblin warboss on giantic spider też jest grywalny, a w dodatku model rzadko spotykany na stołach.
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

ja gram na 30 errorach z psn i jestem zachwycony. byle śmieć tego nie zje. gobosy są zbyt słabe, co z tego że można dać siatki, faatyków. róznica zasięgu, tafa, i czopa. jak padnie katapa w gobosy to oddział jest pozamiatany. a oraski przetrwają bo mniej też oberwie. od biedy orkami można coś zaszarżować w krytycznej sytuacji.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Myślisz ze gobbosami nie? :mrgreen:

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Ty sie Flufy nie odzywaj , to że jesteś wcieleniem gorka i morka na ziemi i że zielone się Ciebie słuchają nie znaczy że innym możesz dawać takie rady. :wink:

a tak z innej beczki- jaka armia dobrze się kombuje z zielonymi? bo one tak naprawde wszystko mają ale wszystko też jest średnie. cc niezly, (haje mają lepszy) strzelanie niezłe(krasie mają lepsze) itd.. tylko magicznych ataków nie mamy.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Demony... z demonami kombi się wszystko ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

rauliq
Chuck Norris

Post autor: rauliq »

kowboj na gigant pajaczku jest kozak nie raz mi sie sprawdzil w akcji
nie raz przyblokowal ladny oddzial
w zasiegu generala i bsb moze dlugo przetrwać
podpis był nieregulaminowy

Awatar użytkownika
Gnorst
Wałkarz

Post autor: Gnorst »

Witak Boyz ;) Stwierdziłem ze potrzebuje odskoczni od PA i chciałbym zacząć zbierać O&G to pierwszy powód :D a drugi to ze bardzo lubię społeczność tego forum ;) (nie żebym się podlizywał ) chyba dobrze trafiłem z moimi pytaniami do tego tematu .
Ok do rzeczy , chciałbym sobie kupić już na początek AB i jakiegoś box z figsami :) tylko jakiego o to jest pytanie , poradźcie co mogę sobie kupić na początek? coś co na 100% mi się przyda . Może NG ? jeśli NG to z czym najlepiej ich skleić?
A tak ogólnie to jak się zbiera O&Gy ? Jakieś rady dla zielonego w zielonym temacie?

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Ja zacząłem od herosów i co chwila mam inny pomysł i co chwila okazuje się,że nie tego kupiłem.Co do kupowania to poszukaj na allegro i popytaj na forum w markecie.
Powodzenia.
Obrazek

Sarkall
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Sarkall »

Nie jestem ekspertem, ale tym co wiem mogę się podzielić. NG jak najbardziej, co do złożenia to duże klocki włóczników lub niezbyt wielkie(ok. 20) łuczników z fanatykami. Pewny zakup to 20-30 SO. W każdej rozpisce musi znaleźć się miejsce na maszyny Lobby i Doom Divery (chuckami nie zaprzątaj sobie głowy bo to plewa). Całkiem niezłą opcją jest arachnarok, który jest grywalny zarówno z gobbosem na plerach jak i czystym. Osobiście nie używam go, ale jest dosyć popularny. Z herosów na 100% SO szaman(do klocka SO big'un z Lucky shruken head i ork(czarnuch lub zwykły) BSB. To są takie pewniaki. Oczywiście niektórzy używają arrer boyzów, black orków, czy squig herdów, ale to trzeba tą armię ogarnąć i wyczuć. Pozdro i życzę sprawnego zbierania hordy :wink: .

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Wybrałeś sobie najgorszą armię do zbierania ;] Za dużo opcji. Ale jeśli już jesteś zdecydowany, to napewno doom diver(y), rydwany orkowe i goblińskie, savage orki i jacyś herosi. Tego praktycznie każdy używa.

Awatar użytkownika
mog
Wałkarz

Post autor: mog »

Cześć, jestem Mariusz
zacząłem zbierać o&g (kiedyś grałem chaos dwarfami jak była jeszcze 5/6 edycja, ale to było dawno i już nie pamiętam) i mam pytanie co kupić, mam:
- koło 80 najt goblinów plus 2 magików, pakiera i 3 fanoli,
- 10 czarnych orków plus stary pakier,
- 1 trola
- 6 spir czak (wiem, beka ;)
- 10 wilków
- 10 spajderów
- orkowego szamana pieszo i na dziku
teraz chcę kupić 10 czarnych orków, river trole i 3 fanoli, warto?
jak uważacie, w co inwestować?
i pytanie na marginesie, doom divery, rydwany goblinowe itp. można kupić tylko ze strony GW?

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Dzikie orki, manglery, doomdivery i katapulty to podstawa każdej rozpy
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

może na od gw ale teraz oni wiekszość rzeczy mają w żywicy a nie w metalu.

Rupert
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rupert »

mog pisze:jak uważacie, w co inwestować?
W Savagy.
mog pisze:i pytanie na marginesie, doom divery, rydwany goblinowe itp. można kupić tylko ze strony GW?
Najtaniej znajdziesz na forum oraz znanych portalach aukcyjnych.

Awatar użytkownika
mog
Wałkarz

a co z rydwanami goblinowymi? jakoś mało ich widzę tutaj w rozpiskach
czy black orki są lipne czy po prostu są lepsze rzeczy w specjalach/rarach?

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

obecna meta jest pancerna i impakty z rydwanów niewiele im robią. raczej wraca się do orczych bo są mocniejsze i stojąc na flance szachują wroga i nie spadna od pestek. od black orków lepsze trole.

Awatar użytkownika
mog
Wałkarz

loko pisze:może na od gw ale teraz oni wiekszość rzeczy mają w żywicy a nie w metalu.
a gdzie można kupić w metalu? sorry ale wypadłem z obiegu i nie znam obecnych realiów, pozdro

ODPOWIEDZ