Zbieranie armii Orków i Goblinów
Moderator: Kołata
Re: Zbieranie armii Orków i Goblinów
Zapewne jako support dla OK. Pomysł ciekawy + NG szaman jako generał i prośba do Gorka/Morka o #2 z Małej Łaa
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Król Goblinów
- Wodzirej
Lucius dokładnie. mag się niestety nie mieści, stwierdziłem ze BO jest ważniejszy. Tylko liczę sobie to w głowie i ni cholery jakoś nie umiem znaleźć sensownego zastosowania- strasznie wielki oddział do manewrowania.. niby dobry oddział do CC jakby co, ale.. hm. Stąd pytanie czy ktoś to rozkminiał już.
Ja składałem OnG do OK 2x po 1,6k. Mała Łaa na wsparcie, klocek SO idący tuż za ironguts (bez głowy bo rzeźnik da regenerację) maszyny rydwany, mangler i kowboj. OK idą raczej do przodu więc OnG złożone defensywnie nie wspierają jak już dojdzie do cc. Tworzenie 1 dużego kloca arrersów którzy raczej nie zdziesiątkują dużych klocków (nawet jak zranią z poisonem to zostaje AS/WS) - strzelanie do śmiecie się nie spłaci. Składając się na 1k pkt. zacząłbym od 30-40 SO Big'Un's rydwany i maszyny.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Jak dla mnie to warto kupić Arachnaroka. Zajebisty model i w dodatku grywalny zarówno w wersji z szamanem jak i bez.
Goblin warboss on giantic spider też jest grywalny, a w dodatku model rzadko spotykany na stołach.
Goblin warboss on giantic spider też jest grywalny, a w dodatku model rzadko spotykany na stołach.
ja gram na 30 errorach z psn i jestem zachwycony. byle śmieć tego nie zje. gobosy są zbyt słabe, co z tego że można dać siatki, faatyków. róznica zasięgu, tafa, i czopa. jak padnie katapa w gobosy to oddział jest pozamiatany. a oraski przetrwają bo mniej też oberwie. od biedy orkami można coś zaszarżować w krytycznej sytuacji.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Ty sie Flufy nie odzywaj , to że jesteś wcieleniem gorka i morka na ziemi i że zielone się Ciebie słuchają nie znaczy że innym możesz dawać takie rady.
a tak z innej beczki- jaka armia dobrze się kombuje z zielonymi? bo one tak naprawde wszystko mają ale wszystko też jest średnie. cc niezly, (haje mają lepszy) strzelanie niezłe(krasie mają lepsze) itd.. tylko magicznych ataków nie mamy.
a tak z innej beczki- jaka armia dobrze się kombuje z zielonymi? bo one tak naprawde wszystko mają ale wszystko też jest średnie. cc niezly, (haje mają lepszy) strzelanie niezłe(krasie mają lepsze) itd.. tylko magicznych ataków nie mamy.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Witak Boyz Stwierdziłem ze potrzebuje odskoczni od PA i chciałbym zacząć zbierać O&G to pierwszy powód a drugi to ze bardzo lubię społeczność tego forum (nie żebym się podlizywał ) chyba dobrze trafiłem z moimi pytaniami do tego tematu .
Ok do rzeczy , chciałbym sobie kupić już na początek AB i jakiegoś box z figsami tylko jakiego o to jest pytanie , poradźcie co mogę sobie kupić na początek? coś co na 100% mi się przyda . Może NG ? jeśli NG to z czym najlepiej ich skleić?
A tak ogólnie to jak się zbiera O&Gy ? Jakieś rady dla zielonego w zielonym temacie?
Ok do rzeczy , chciałbym sobie kupić już na początek AB i jakiegoś box z figsami tylko jakiego o to jest pytanie , poradźcie co mogę sobie kupić na początek? coś co na 100% mi się przyda . Może NG ? jeśli NG to z czym najlepiej ich skleić?
A tak ogólnie to jak się zbiera O&Gy ? Jakieś rady dla zielonego w zielonym temacie?
Nie jestem ekspertem, ale tym co wiem mogę się podzielić. NG jak najbardziej, co do złożenia to duże klocki włóczników lub niezbyt wielkie(ok. 20) łuczników z fanatykami. Pewny zakup to 20-30 SO. W każdej rozpisce musi znaleźć się miejsce na maszyny Lobby i Doom Divery (chuckami nie zaprzątaj sobie głowy bo to plewa). Całkiem niezłą opcją jest arachnarok, który jest grywalny zarówno z gobbosem na plerach jak i czystym. Osobiście nie używam go, ale jest dosyć popularny. Z herosów na 100% SO szaman(do klocka SO big'un z Lucky shruken head i ork(czarnuch lub zwykły) BSB. To są takie pewniaki. Oczywiście niektórzy używają arrer boyzów, black orków, czy squig herdów, ale to trzeba tą armię ogarnąć i wyczuć. Pozdro i życzę sprawnego zbierania hordy .
Cześć, jestem Mariusz
zacząłem zbierać o&g (kiedyś grałem chaos dwarfami jak była jeszcze 5/6 edycja, ale to było dawno i już nie pamiętam) i mam pytanie co kupić, mam:
- koło 80 najt goblinów plus 2 magików, pakiera i 3 fanoli,
- 10 czarnych orków plus stary pakier,
- 1 trola
- 6 spir czak (wiem, beka
- 10 wilków
- 10 spajderów
- orkowego szamana pieszo i na dziku
teraz chcę kupić 10 czarnych orków, river trole i 3 fanoli, warto?
jak uważacie, w co inwestować?
i pytanie na marginesie, doom divery, rydwany goblinowe itp. można kupić tylko ze strony GW?
zacząłem zbierać o&g (kiedyś grałem chaos dwarfami jak była jeszcze 5/6 edycja, ale to było dawno i już nie pamiętam) i mam pytanie co kupić, mam:
- koło 80 najt goblinów plus 2 magików, pakiera i 3 fanoli,
- 10 czarnych orków plus stary pakier,
- 1 trola
- 6 spir czak (wiem, beka
- 10 wilków
- 10 spajderów
- orkowego szamana pieszo i na dziku
teraz chcę kupić 10 czarnych orków, river trole i 3 fanoli, warto?
jak uważacie, w co inwestować?
i pytanie na marginesie, doom divery, rydwany goblinowe itp. można kupić tylko ze strony GW?
Dzikie orki, manglery, doomdivery i katapulty to podstawa każdej rozpy
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
może na od gw ale teraz oni wiekszość rzeczy mają w żywicy a nie w metalu.
obecna meta jest pancerna i impakty z rydwanów niewiele im robią. raczej wraca się do orczych bo są mocniejsze i stojąc na flance szachują wroga i nie spadna od pestek. od black orków lepsze trole.