Ciekawy sposób na podziękowaniaQue pisze:a czy ja muszę wszystko wyszukiwać skoro jest zakładka szybkie pytania
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Ciekawy sposób na podziękowaniaQue pisze:a czy ja muszę wszystko wyszukiwać skoro jest zakładka szybkie pytania
DokładnieQue pisze:szkoda to komentować
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Nope. On służy do stipplingu właśnie. (http://en.wikipedia.org/wiki/Stippling), teraz chyba się już w ten sposób nie maluje, ale w starych "How to paint citadel miniatures" można było znaleźć tutki do tej techiniki.Fuxiorr pisze:To chyba ten do drybushu ale nie jestem pewienQue pisze:do czego służy pędzelek citadel stippling brush bo kupiłem wszystkie i ten się zupełnie różni jest krótki i bardzo twardy.
Domyślam się że chodzi ci o rzeźbienie a nie malowanie.Aron_Banalny pisze:Arbitrze, nie znasz żadnego tutoriala z chorągwiami?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Widziałem u kogoś ładnie wykonany sztandar z bodaj wieczka pudełka po margarynie – taki cieniuśki plastik, można z nim pokombinowaćArbiter Elegancji pisze:Nie przypominam sobie żebym widzial ladnie wykonany sztandar z innego materialu.
ad.1 TakQue pisze:więc zaczynam malowanie i mam teraz pytania:
1. Malowane ryja farbą Tallarn Flash do cieniowania Ogryn Flash to dobry wybór?
2. Czy jeśli mam czarny podkład, a chcę malować na czarno zbroje i metodą suchego pędzla robić rysy zniszczenia kolorem Boltgun Metal to mogę bez pośrednio na podkład czy lepiej Chaos Black farbką przejechać po zbroii dodatkowo?
3. Jak się nazywa kolor taki zielony jak u necronów?
4. Jeźeli pomaluję sierść na Vermin Brawn to czego użyć do cieniowania Tego koloru?