Może się ciut zaplątałem? Ale wiadomo o co chodzi...PRAWDA???
Moderator: Gremlin
Hehehe, też przechodziłem ten etap...bless pisze:jak moj pomysl ultraprzegietej rozpy na smoku, ktorą kiedys uwazalem, ze pokonam caly swiat. Coz, bladzic jest rzecza ludzka... hehehe...)
sry, ale mam dziwne wrzaenie, ze wlasnie zrobiles armie na 2k punktow w ktorej nic oprocz drzewa nie ma...Dr Crane pisze:Żeby nie byc gołosłownym moja propozycja takiej armii opartej na 4 magach
2000 Pts - Wood Elves Army
1 Spellweaver 300 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Beast/ Life
Ranu's Heartstone [20]
Stone of the Crystal Mere [30]
1 Spellsinger 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren ;
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren;
Lamentation of Despairs [25]
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger 150 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren;
Befuddlement of Mischiefs [25]
8 Dryads 96 Pts
8 Dryads 96 Pts
5 Glade Riders 120 Pts
9 Wardancers 162 Pts
9 Wardancers 162 Pts
5 Wild Riders 130 Pts
1 Treeman 285 Pts
6 Waywatchers 144 Pts
Casting Pool: 12
Dispel Pool: 7
Models in Army: 55
I co ja mam odpowiedziec na argument w stylu "mało cie"???sry, ale mam dziwne wrzaenie, ze wlasnie zrobiles armie na 2k punktow w ktorej nic oprocz drzewa nie ma...
Nie sprawdzałem w praktyce - zamierzam na jednorożca zapakowaćKrassus pisze:A ja mam pytanie z innej beczki. Często robicie z maga lorda forest spirita?
Jak czytam Twoje wypowiedzi na forum to zazwyczaj Ty jesteś ten "wszystkowiedzący", nie dziw się, że chłopaki podali Ci prawdziwą opinię o tej rozpisce. Ona jest żałośnie słaba.Dr Crane pisze:I co ja mam odpowiedziec na argument w stylu "mało cie"???
Powiem tak, jesli widzisz w tej rozpisce "tylko" drzewo to ok, akceptuje to.
Akurat nie o jednorożca mi chodziło.Scimitar pisze:Nie sprawdzałem w praktyce - zamierzam na jednorożca zapakowaćKrassus pisze:A ja mam pytanie z innej beczki. Często robicie z maga lorda forest spirita?![]()
Tu chodzi o liczbę jednostek, które coś robią a nie liczbę modeli.Dr Crane pisze:Ekhm....Panowie Generalowie....nienawidze argumentu " strasznie cie malo" smiac mi sie chce jak go slysze i gdybym byl zlosliwy to bym napisal cos w stylu - "jakbym mial scaven slavy w armii to by mnie bylo duzo- czytaj : WE sa drogie to "mnie malo"
A to duży błąd, bo treeman nijak nie równa się jednej driadzie. Za to treemana można już jako tako porównać z 5tką wildów z warbannerem.Oto przyklady Waszych rozp i Waszych kolegow- bez analizowania czy sa tam 2 treemany czy 1 czy 2x po 5 WR czy 3 x po 5 WR
Zagraj tą rozpiską na 30 łuków po drugiej stronie..podam Wam liczbe figorek jakie w nich umiesciliscie, acha jeszcze jedna rzecz Scimitar napisal ze mnie jest mało konsekwencja czego moje np WD nie maja kogo wspierac, napisal tez ze ma o wiele wiecej modeli ode mnie- popatrzylem - rzeczywiscie tak jest. Zapomnial tylko dodac ze wciska do swoich rozpisek po 20, 30 GG. Przeciez GG do przodu nie idzie by walczyc, a nawet jesli to napewno tez nie sa jego sila uderzeniową.
N/C.A wiec, jesli ma te 90 modeli w Armii na 2333 (czyli pkt silniejszej niz moja) to trzeba te 30 GG odliczyc jako nie zdatnych do walki i wychodzi mu 60 modeli - tylko kilka wiecej niz u mnie
S: 3 + hailPingus schematycznie 2250 (66 modeli)
S: 4 + hailScimitar 2333 (90 modeli)
S: 0Theoden 2250 (58 )
S: 4 + hailBless 2250 (83)
rozpa nie do rozjechania jak sadze
S: 1Theoden 2000 (59)
Czytanie ze zrozumieniem? Po prostu rozpiska jest słaba, ale z chęcią zobaczę jak osiągasz nią wyniki.I od razu ubiegam Wasze protesty: " ze przeciez GG sa doskonali w walce strzeleckiej a wiec przydatni " itp.
Hę?przykro mi, ale wasze argumenty dotyczyly glownie walki wrecz, masakrowania moich odddzialow przez magie i strzelanie przeciwnika i tu GG juz sie tak nie przydają IMO.
a ja tu mam Twoja rozpiske i co z niej widac? Ze masz kolego tyle samo3) Do walki masz 2 * tancerze (ale w jednych muszą siedzieć magowie, więc regiment jest raczej wyłączony), 5 gołych wildów - czyli tyle co nic i treemana bez bsb
coś slabo liczysz...a glade riders to do czego ich wliczasz? Ani do strzelenia ani do magii...Tu chodzi o liczbę jednostek, które coś robią a nie liczbę modeli.
Ty masz:
55 modeli, ale:
Do strzelania:
- 1 jednostkę (liczę tylko wayów)
Do walki:
- 4 jednostki - (wildzi, 2 * tancerze, treeman) z czego jedni tancerze pewnie będą biegać z magami - potencjał w walce prawie równy 0, wildzi są goli czyli są b. biedni, a treeman bez bsbka.
Wsparcia:
- 3 jednostki corowe - tu akurat jest w miarę spoko.
Dr Crane pisze:
Ludzie, przeciez to oczywiste ze to jest rozpa defensywna, wiec jak ma byc duzo modeli do walki? Nie bede tym lecial do przodu. Jak trafie na defensa to gram na remis, jak na ofensa to gram najlepiej jak umiem.