8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Re: 8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi

Post autor: Durin »

Grałem 2 razy i dwa razy maska. Z Kalafiorem jednak nie grałem;p

Nie ma tragedii moim zdaniem, trzeba szybko ogarnąć furie i dążyć do cc. Tam jest tylko -1 do hita i S4 spokojnie wygrywamy z tym combat co ture, a ld tylko 7 wiec szansa na sypniecie czegos. Wrone się kontruje kowbojem, albo karmi jakimś śmiecie. imo da się grać. Ja b. mało czaruje w tym pairingu, jeśli przeciwnik ma ładowanie na wronie. Po co mu dawać szanse?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

wiem ze mozna snajperki cisnac, bo musi zostawiac kosci na slonce. jednak 4+ward i przerzut gał to znana nam sytuacja doskonale, wiemy jak ciężko to uwalić. w cc jest 5t regena -1to hit i brak stomp. w bestie wyplaca sie drastycznie malo woundow a same bija 3d6+3 i zazwyczaj 9 z tylu... to w opór ataków a poisony bolą....
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ja właśnie dostałem machę od Kalafiora...

Na 4 tury, które graliśmy miał 2x +1 do Warda raz efekt Nurglowy i klopę Khorna, z której posadził 4 placki... w tym jeden zniosło chyba 15 cali ze środka stołu centralnie w moją helenę, która umarła :mrgreen: Ogólnie greatera spokojnie można posadzić Bramą ale napewno nie z rzutami takie jak ja miałem...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Będę teraz z nim w lidze grać to zobaczymy:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Daj spokój ma jakieś zaczarowane kości :evil: jak rzucałem bramę z 5 kości to rzyciłem w kolejności 10-12-12...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Dlatego nie będę czarowac chyba ze przy rzucie 2 2, 2 3, 1 2 na magie;p

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Pytanie, bo ciekaw jestem czy mnie zwałowano:

Ostatni czar z nurgle'a, oberwałem mały szablon, (przeciwnik ustawia go na bolu bitwy gdzie chce) który leciał lvl maga* artyleryjska w wybranym przez rzucającego kierunku, każdy na drodze musiał zdać test T lub ginął bez save. Potem wir zostawał (nie dało sie rozproszyć) i sie poruszał w każdej fazie magii, a w końcu przy misfire zniknął. Tak to działa? I czy w CC moze wleciec lub doleciec do CC? Czy oberwałem wała? :P

Awatar użytkownika
Pedrodilgur
Chuck Norris

Post autor: Pedrodilgur »

Dobrze zagrał, może wlecieć w combat, tyle że niweluje jedynie warda.
Salamander Leslau

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Jak to tylko warda? A save'a nie zdejmuje?

Awatar użytkownika
Pedrodilgur
Chuck Norris

Post autor: Pedrodilgur »

co ja gadam, tylko savea
Salamander Leslau

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

6tka nurgle`a zadaje chyba Wounda, a nie zabija
Release the Przemcio!

JaSzczuras
Chuck Norris

Post autor: JaSzczuras »

Magnus pisze:Pytanie, bo ciekaw jestem czy mnie zwałowano:

Ostatni czar z nurgle'a, oberwałem mały szablon, (przeciwnik ustawia go na bolu bitwy gdzie chce) który leciał lvl maga* artyleryjska w wybranym przez rzucającego kierunku, każdy na drodze musiał zdać test T lub ginął bez save. Potem wir zostawał (nie dało sie rozproszyć) i sie poruszał w każdej fazie magii, a w końcu przy misfire zniknął. Tak to działa? I czy w CC moze wleciec lub doleciec do CC? Czy oberwałem wała? :P

Co do 6 Nurgla:
To jest Vortex więc kładzie się przy magu i porusza się wynik z artyleryjskiej x poziom maga, nie w dowolnym miejscu. Kierunek placka określa rzucający, da radę przecisnąć przez oddziały w walce. Następnie każdy dotknięty plackiem musi zdać test T lub dostaje 1 wounda bez sava ze zbroi czyli ward oraz regenka zostaje. Lekko zostałeś zwałowany :)

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Nie lekko bo w 1 turze przeszło przez kawę na drugim końcu stołu która potem nie zdała paniki i uciekła z bsb, fuck :/

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Ja zwrócę uwagę na tą część wypowiedzi:
Magnus pisze: Potem wir zostawał (nie dało sie rozproszyć) i sie poruszał w każdej fazie magii, a w końcu przy misfire zniknął:P
Vortexy są traktowane jako spelle typu Remains in Play, i można je rozpraszać także w późniejszych turach, za pomocą kostek dispela, bądź kości mocy.

Z RB: "Magicial vortexes are always remains in play spells".
Obrazek

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

czy burning body działa z magiczną bronią?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
DOC
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: DOC »

Nie. Dlatego wcześniej nie dało się dać banera z flamingami Knightom i Juggerom z Ensorcelled Weapons, które były magiczne, teraz to tylko magiczne ataki więc ładnie działa.

Podobnie jest z Poisonami.
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Czy DP slenasza z mieczykiem +1 do hita dostaje AP ze swojego marka?

JaSzczuras
Chuck Norris

Post autor: JaSzczuras »

Jak dobrze pamiętam na magiczną broń nie przechodzą zasady modelu.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Zazwyczaj zasady modelu przechodzą na broń (patrz bretoński lord z HKB). Wyjątkami są poisony i flamingi bo jest to wyraźnie napisane w tych zasadach. Wiec taki DP będzie miał AP.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

hm...plagus z poisonem miały sztandar Ap - waliły poisonami z AP - jak to więc jest?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

ODPOWIEDZ