Zawsze mi się spłacają.Eltharion pisze:One nawet jak nie ma MC średnio dają rade
Chaos szeroki Qc'a
Spoko, nie przekonujcie ludzi na siłę że bestie są gięte albo że "to je Nurgl, tego sie nie szarżuje", potem mam radochę w bitwach.
Qc, bardzo mi się podoba że kminisz nad czymś innym. Mnie się też wydaje, że fiendy mają potencjał. W większej bitwie myślę nad dołączaniem do nich heralda z jakimś fajnym locusem.
Qc, bardzo mi się podoba że kminisz nad czymś innym. Mnie się też wydaje, że fiendy mają potencjał. W większej bitwie myślę nad dołączaniem do nich heralda z jakimś fajnym locusem.
QC - Mono Slaanesh
C4H10 - Mono Tęcza
Krzysiek - Mono Nurgle
Khumek - Mono Khorne
C4H10 - Mono Tęcza
Krzysiek - Mono Nurgle
Khumek - Mono Khorne
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Zróbcie sobie mini-mono-turniej Darek wieczorem będzie wolny;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Ja jebie - Spawn, one sa zajebiste na wszystko w battle'u, po prostu z definicji tego modelu, ale jak pisał Krzysiek po prostu dla siebie szukam innej opcjiSpawn pisze:Po prostu nie są aż tak gięte, jak wszyscy mówili. Są twarde, ale przeciwko wrzechobecnej MC nie dają rady.
Moim zdaniem fiendy są bardzo ciekawe do testów - od bc szybsze i moga sie supportowac no i ich aura jest super. No i pozwalaja na KoSa z fajnymi giftami i shadowem
herald z asf bsb ze swiftnessem w feindzikach np 10 brzmi bardzo syto Krzysiu ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
BT lepszy
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
teraz wyglada to tak:
Kos, 2xlesser+greater
herlak, bsb, asf, greater (kmina khumka, dajemy mu miecz+2sily i kroi syto)
35 demonic fcg movment
11 horkow muzyk champ
5 fiend
6 fiend
furie
dzialo
Z tego co gralem - KoS jest super - tyle ; p
a z pomyslow "pod testy" mam herlaka slanesza z asf na ... steedzie ^^ wsadzac do fiendkow i nawalac nimi z asfem. ale to na wieksze punkty/jakis openik/ jak postanowie grac mega mono slanesz i wyrzuce dzialo
Co do feindow bez powyższego wsparcia to sa hitem - debuff w cc sprawia ze sa wiele lepsze niz byly, a shadow swietnie ja wspiera, bez niego tez syte. Nie sa tak twarde jak bestie ale nadrabiaja to mobilnością ; ) najchetniej zagralbym na 3x6 bez bsb i to tez rozkminie niedlugo
Kos, 2xlesser+greater
herlak, bsb, asf, greater (kmina khumka, dajemy mu miecz+2sily i kroi syto)
35 demonic fcg movment
11 horkow muzyk champ
5 fiend
6 fiend
furie
dzialo
Z tego co gralem - KoS jest super - tyle ; p
a z pomyslow "pod testy" mam herlaka slanesza z asf na ... steedzie ^^ wsadzac do fiendkow i nawalac nimi z asfem. ale to na wieksze punkty/jakis openik/ jak postanowie grac mega mono slanesz i wyrzuce dzialo

Co do feindow bez powyższego wsparcia to sa hitem - debuff w cc sprawia ze sa wiele lepsze niz byly, a shadow swietnie ja wspiera, bez niego tez syte. Nie sa tak twarde jak bestie ale nadrabiaja to mobilnością ; ) najchetniej zagralbym na 3x6 bez bsb i to tez rozkminie niedlugo
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
No w końcu w miarę to wygląda
Na shadow of korz?

Na shadow of korz?
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

No w końcu masz prawie jak ja
A na KoSie bierzesz lasha? Ja go biore (bo zwykle losuje jakieś gówno, typu zabij sie), ale na prawdę rzadko mam okazję go poużywać. Albo potrzebuje być blisko oddziałów żeby rzucić jakieś czary, albo maszeruje żeby sie odsunąć od wroga i takie tam. Ale przyznaje, jak chlaśnie to cośtam robi. Dobre na fasty

A na KoSie bierzesz lasha? Ja go biore (bo zwykle losuje jakieś gówno, typu zabij sie), ale na prawdę rzadko mam okazję go poużywać. Albo potrzebuje być blisko oddziałów żeby rzucić jakieś czary, albo maszeruje żeby sie odsunąć od wroga i takie tam. Ale przyznaje, jak chlaśnie to cośtam robi. Dobre na fasty

Lash jest fajny jak nie wylosuje 6tki na greaterze
Mnie bardziej na duze cele sie przydaje na fasty przewaznie sa z tylu a do pitki musi byc front

-Qc- pisze:a z pomyslow "pod testy" mam herlaka slanesza z asf na ... steedzie ^^ wsadzac do fiendkow i nawalac nimi z asfem. ale to na wieksze punkty/jakis openik/

-Qc- pisze:jak postanowie grac mega mono slanesz i wyrzuce dzialo![]()

Też mi się tak coś wydaje, ze ten debuff to fajna opcja. Tylko mam aż dwa firendy-samoróbkokonwersje... :/-Qc- pisze:Co do feindow bez powyższego wsparcia to sa hitem - debuff w cc sprawia ze sa wiele lepsze niz byly,
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Misiek, a masz level na herlaku?
Ja bym do tej rozpy dawał, 2x miasma to jest czad. Jak grałeś kiedykolwiek z bestiami Crusa to zrozumiesz o co chodzi
Ja bym do tej rozpy dawał, 2x miasma to jest czad. Jak grałeś kiedykolwiek z bestiami Crusa to zrozumiesz o co chodzi

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

2 piatki feindow zamiast 2x6 to juz coraz mniej tych fiendow i mniej a ten bsb powoli zaczyna kosztowac tyle co unit... ; p a bestiami gram wiem jak to działaCauliflower pisze:Misiek, a masz level na herlaku?
master okazal sie dla slanesza niepomyslny ; p dla mnie też, pisac w sumie nie ma o czym - w mirrorach przepchneły mnie bestie bo bez magii, ktora sie wysadzała albo nie wchodziła, nic w mojej armii z bestiami nie dawało rady. Pod wplywem tego nowa kmina, niewiele zachowujaca z poprzedniczki ; )
Shadow niestety z 4 kosci potrafił zawieść, bez niego sama armia grac nie chciała ; ) Tutaj mam takie sobie latadło. Celowo nie biore much bo imo sa nieco za wolne do tego co lubie, za nie mam psy, licze że bardziej podpasuja mi do naporu. Jak nie beda graly to zamienie je na fiendy (szukajac punktow na 2x3 bo to bardzo ciekawe i solidne unity wsparciaDP Nurgle, Lesser+greater, 4 levl death, latanie+CHA
BSB, nurgle, regena
16 demonetek fcg flaming
28 plagusów FCg movment
2x5 furie nurgle'a
6 bestii
2x1 bestia
2x5 psów w ambuszu
działo
demonet zmienaic nie chceDP Nurgle, Lesser+greater, 4 levl death, latanie+CHA
BSB, nurgle, regena
16 demonetek fcg flaming
28 plagusów FCg movment
2x5 furie nurgle'a
6 bestii
1 bestia
2x3 fiendy
działo
traktuje ich jako oddzial do lamiania staticiem niz zabijania ; ) ale rozkminie i taka opcje. Na razie msuze tym cos pogracSpawn pisze:Daj poison na 5+ to moze te plagusy coś będą zabijać!
Drobna korekta przed dzisiejszymi bitwami:
wylatuje jedna bestia nurgle'a i dwie demonetki i za to wchodza poziom i razor banner na bsbeka - wczesniej mialem kilka punktow zapasu wiec zmiescilo sie akurat
Potestuje tez Spawnowy pomysl na poisony mocniejsze