1 - ... z przerzutem 1 kości. Tym niemniej prawda. Był to błąd. Powinienem zamienić miejscami generała i arcymaga. Koniec tematu, zjebałem, dokulało się. Co by było gdyby to gdybanie.Crusader pisze:
Pozwolę sobie rozwinąć Twój opis
1 -Twoje 3 kostki były z +4 do dispela moje 4 kostki z +6 do casta. Jakbyś nie zdispelował to tak jak rzuciliśmy potem straciłbyś maga lorda w pierwszej turze.
2 - Nie miałem nigdy 6 herosów w jednym oddziale tylko max 4 w pierwszej rundzie jak miałem scrolla, którego użyłem i dlatego dwellersy nie weszły. Jakbyś nie doszedł do pumby na 9 miałbyś bardzo niekorzystny kąt palenia szarży, więc zaryzykowałem (52,3% było, że dojdziesz). A dopuszczałem opcję, żebyś doszedł, abyś nie schował się w nich przed testami Inicjatyw, co wole rzucać niż snipery.
3 - Pitke w drugiej turze w phoenixa z Inicjatywą 1 rzuciłem na IFce, zniosło i z miscasta straciłem ten czar i 1poziom.
4 - w trzeciej turze stałem magiem z słonkiem cal od phoenixa, któremu znowu zbiłem Inicjatywę do 1, Ty już nie miałeś kości, a ja nie rzuciłem 10 na 4 kostkach.
5 - Potem ten phoenixa zaszarzował bestigory, które oblały terror, uciekły 3 cale i je zagoniłeś za fraje.
6 - Dodatkowo spanikowały harpie odginające kawę. Tutaj zaryzykowałeś i wbiłeś się w moje gory, które dzięki słonku Cię później pokroiły.
7 - z takich pobocznych akcji to tak jak pisałeś mój lord został zabity przez Twojego fasta w combacie (ja szarzowalem na 7) ,a prawie zabiłby maga lorda (potrzebował prawdopodobnie drugiej fazy).
8 - Pumbe zabili łucznicy w combacie, no i
9 - phoenixa przezyl jeszcze jedno słonko tym razem z Inicjatywą 3, więc mógł, ale wszystko się kumuluje.
Gratulacje wygranej.
pozdro
2 - Scroll w pierwszej turze to duży sukces. Moim zdaniem nie było potrzeby, żeby ich wszystkich razem tam trzymać. W środku był 2x mag lord i BSB, to jest ta istotna część.
3 - tak było.
4 - w dalszym ciągu było to Twoje 4 na moje 3, z przerzutem jednej, to nie ściągało feniksa z automatu.
5 - nie miało to znaczenia. Overrun po harpiach na 4 czy 5.
6 - 6 LD, poza tym to też nie miało znaczenia, wbicie się w gory to kulanki. Mogło pójść w dwie strony, poszło w Twoją.
7 - tą szarżę przyjmuję o każdej porze dnia i nocy. Dostajesz w ciągu dwóch tur 9 S3 ASF + 6 od koni. Ranę miałeś już wbitą, więc zostały Ci dwie, masz 2 ataki 3+ 3+ a ja lore of life i z czarów m.in. tafness i ciernie.
8 - jasne, powinni go po prostu zastrzelić wcześniej sumarycznie 30 strzał i 8 ataków z asf
9 - tak było.
Reasumując, 1 to był mój duży błąd którego więcej starał się będę nie popełnić, 7 to był Twój błąd, a reszta podpunktów to kulanki.
Dobrze wiemy, że pitka trafia feniksa sumarycznie na 60%, czyli zabija go na 4+. Życie.
Jeszcze raz dzięki za bitwę.
pozdrawiam
Furion