ORCZE GNIAZDO 25-26 maja Szczyrk
Re: ORCZE GNIAZDO 25-26 maja Szczyrk
Ok? Wróble (papugi?) jako fenixy są ok?
Come on..
Widać tam oczywiście jakąś pracę malarską, ale prox to prox. Na masterze coś takiego nie powinno być dopuszczane.
A że inni wystawiają większe/brzydsze proxy, to nie jest żaden argument. Proxy i śmiecie się powinno wytępić, wystarczy na kilku masterach z rzędu nie przymykać na to oka i to powinno szybko rozwiązać sprawę.
Come on..
Widać tam oczywiście jakąś pracę malarską, ale prox to prox. Na masterze coś takiego nie powinno być dopuszczane.
A że inni wystawiają większe/brzydsze proxy, to nie jest żaden argument. Proxy i śmiecie się powinno wytępić, wystarczy na kilku masterach z rzędu nie przymykać na to oka i to powinno szybko rozwiązać sprawę.
+1.Kołata pisze:Ok? Wróble (papugi?) jako fenixy są ok?
Come on..
Tylko organizatorzy się na to nie zdecydują w obawie o frekwencje czy dobre relacje z częścią środowiska, która by była pokrzywdzona taką decyzją.
Też się zgadzam z Kołatą. IMO na masterach powinno być tak, że gracze którzy mają zamiar wystawić figurki, które nie są odpowiednikiem tego czym być powinny zgłaszają to do organizatora i wysyłają mu zdjęcia. Jeżeli organizator to zaakceptuje to ok, jeżeli nie to gracz wie na czym stoi. Jeżeli ktoś nie skonsultuje tego z organizatorem i przyjeżdża z wątpliwymi figurkami to out ze stołu z tym.
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
Kołata nie są oki... ale zobacz sędzia malarski widział nie zdjoł ze stołu , przeciwnicy też chyba nie zgłaszali problemu, inni uczestnicy turnieju też zapewne widzieli armię Furiona bo chyba nie trzymał jej pod jakimś ciemnym kloszem nie też nikt nie miał problemu a teraz po turnieju robi się flame...Ok? Wróble (papugi?) jako fenixy są ok?
Come on..
Tu problem jest szerszy po prostu orgowie nie są konsekwentni w ocenie malarskiej i zdejmowaniu ze stołu proxów, śmieci... nie raz na mastrze widziałem Jurki pochlapane farbą bez jeźdźców ale nie miejmy pretensji do graczy a do orgów, że dopuszczają...
Może LL powoła jakiś komitet na kształt PKS'u do zrobienia jednoznacznej i obowiązaującej na każdym masterze oceny malowania , oceny co jest proxem a co nie a co śmiecio armią i powinne być zdjęte ze stołu...
@Kołata do tego co napisałeś poniżej tej patologi nie wyplenisz bo orgowie jak widzisz dopuszczają byle co, żeby tylko była większa frekwencja.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2013, o 11:23 przez Przemcio, łącznie zmieniany 1 raz.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
słowo "konwersja" nabiera widzę nowego znaczenia - jak dla mnie ten Fenix to jest jawne granie w gumy a nie WFB.... niektórzy siedzą po nocach i malują - podstawki robią a jak nie mają kasy to faktycznie robią konwersje a niektórzy idą na plac i kupują ptaszka za 3 zł i ciapną go niebieską farbka - i to ma być akceptowalne?
Ja za moją armie otrzymałem ocenę 8
Furion dostał 7
Ja za moją armie otrzymałem ocenę 8
Furion dostał 7
Jak widać część przedmówców nie ma z tym problemuKołata pisze:Królik,
Jaka część środowiska jest za tym, żeby jej armie zostały rozjechane przez wróble?
Im szybciej się tą patologię wypleni, tym lepiej.
Na Bazylu Kaleson i RIPley starali się pilnować tej kwestii, ale może warto być jeszcze bardziej radykalnym?
Jak najbardziej za jestem tylko wierzysz w to, że nagle wszyscy orgowie zrobią się radykalni... bo ja nie...Jak widać część przedmówców nie ma z tym problemu
Na Bazylu Kaleson i RIPley starali się pilnować tej kwestii, ale może warto być jeszcze bardziej radykalnym?
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Dobra, już nie płaczcie. Na następnym majster będę miał odpowiednie modele, co by chociaż jeden powód do marudzenia odpadł
pozdrawiam
Furion
pozdrawiam
Furion
Jeśli master wam się podobał nie psujcie go tutaj jałową kłótnią.
W sprawie Golony nie wyobrażam sobie, żeby gracz został ukarany za pomyłkę jesli przeciwnik nie wnosi pretensji, a jedyną naprawdę zbulwersowaną osobą jest sędzia, który wykazał się brakiem znajomości zasad dosyć rzadko występujacej jednostki.
W sprawie Furiona, jak byście się nie oburzali ocena malarska już była i organizator nie powinien pod presją graczy niczego w niej zmieniać, a najwyżej wyciągnać wnioski na przyszłość.
Gracze, armie i granie powinny byc oceniane na masterze, a nie w internecie po nim. Co innego decyzje organizatorów, ale ich ocena nie powinna mieć żadnego wpływu na opublikowane już wyniki turnieju.
Furion wygrał, Golona na pudle, ja widzę jednego i drugiego na Euro.
W sprawie Golony nie wyobrażam sobie, żeby gracz został ukarany za pomyłkę jesli przeciwnik nie wnosi pretensji, a jedyną naprawdę zbulwersowaną osobą jest sędzia, który wykazał się brakiem znajomości zasad dosyć rzadko występujacej jednostki.
W sprawie Furiona, jak byście się nie oburzali ocena malarska już była i organizator nie powinien pod presją graczy niczego w niej zmieniać, a najwyżej wyciągnać wnioski na przyszłość.
Gracze, armie i granie powinny byc oceniane na masterze, a nie w internecie po nim. Co innego decyzje organizatorów, ale ich ocena nie powinna mieć żadnego wpływu na opublikowane już wyniki turnieju.
Furion wygrał, Golona na pudle, ja widzę jednego i drugiego na Euro.
c4h10 pisze:Co więcej "furionowe wróbleki" są takim cudem techniki, podstawka 40x40 nakładana na podstawkę 50x100 więc ten sam model robi za feniksa i orła
Edit:
Jednak nawet -7 dla Jurka nic nie zmieni w klasyfikacji koncowej
Zmienia, jak Golonka z Leohem będzie miał 0-20
A tak na poważnie to, nie wyobrażam sobie, żeby grając na turnieju widząc proxy, konie bez jeźdzców wołać sędziego i kazać przeciwnikowi zdjąć modele (chyba, że będzie nie przyjemny). Nie po to jade na turniej, żeby robić takie rzeczy.
Od tego jest organizator i ufam, że on to zrobi.
Ja bym proponował na przyszłość, takie proksy jak Furiona to -10 pkt z malowania, a nie usuwanie figórek ze stołu. Ze stołu powinny znikać połamane i niekompletne.
dając się "okłamać" nieogranemu graczowi pokazałeś swoje kompetencje do sędziowania turniejów masterowych... a jakbym Ci powiedział że trebusze mają flejmingi a przeciwnik by to potwierdził to też byś na to zlał a później siał flejm na forum? Widocznie nie miałeś wątpliwości że tak jak powiedział rzeczywiście jest skoro nie zareagowałeś od razu, dobry sędzia nie będąc pewnym sprawdził by to w booku na miejscuc4h10 pisze:Czym innym jest wał a czym innym okłamanie sędziego.Dymitr pisze:I jeszcze jedno. Za jakiego idiotę go macie? Który z Was opisuje swoje wały w raportach z bitew?
EDIT: Dla mnie niczym nie rózni się ta sytuacja od np. "pierwszy raz gram ta rozpiską, zawsze mam muzyków"
Ostatnio zmieniony 28 maja 2013, o 12:00 przez Thomas, łącznie zmieniany 1 raz.
Andrzej wrzucil swoja rozpiske na forum gdzie bylo widac brak champa, bez tego "wal" (ktory był błędem identycznym jak ten Golonki) zostalby niewykryty. Więc Golonek po prostu zrobil to samo Ale ja nie potępialem Andrzeja za jego błędy i tak samo nie potępiam Łukasza. Po prostu sie zdarza ; )Dymitr pisze:
I jeszcze jedno. Za jakiego idiotę go macie? Który z Was opisuje swoje wały w raportach z bitew?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Thomas, wiem że Łukasz to Twój kolega z klubu ale trochę obiektywizmu – sędzia nie ma obowiązku znać wszystkich army booków.
Gracz ma obowiązek znać zasady swojej armii.
Łukasz, jak sam pisał przed turniejem, zagrał OG kilkanaście turniejów,ma OG kilka lat - zawsze stosując błędnie tą zasadę.
Gracz ma obowiązek znać zasady swojej armii.
Łukasz, jak sam pisał przed turniejem, zagrał OG kilkanaście turniejów,ma OG kilka lat - zawsze stosując błędnie tą zasadę.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Moze wczesniej nie gral na pajaczkach Dajcie spokoj i nie robcie niepotrzebnie zlej atmosfery w momencie wyboru kadry, bo nikomu nie jest to teraz potrzebne. Przeciwnik nie zglosil pretensji. Moze cala bitwe uznal za przyjemna ?
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".