Dzikki'ego bolesne próby

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Re: Dzikki'ego bolesne próby

Post autor: dzikki »

Trochę obawiam się tego z jasnymi barwami. Obawiam się, że brak mi wyczucia.
Do końskiej skóry za to użyłem miksu violet red vallejo i liche purple z kroplą smoke od vallejo.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

dzikki pisze:Trochę obawiam się tego z jasnymi barwami. Obawiam się, że brak mi wyczucia.
Do końskiej skóry za to użyłem miksu violet red vallejo i liche purple z kroplą smoke od vallejo.
Też tak myślałem z rozjaśnianiem... a teraz coraz więcej odcieni robię :]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

U mnie brak wynika z tego, że jestem przywiązany do malowanie brudnego, ciemnego. Nie jestem przekonany do jasnych barw w świecie WH. Podobają mi się jasne barwy u innych, ale sam jakoś nie mogę się przemóc.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nikt Ci nie każe zmieniać podejścia :wink: . To kwestia jednego - wychodzisz w każdym elemencie od bardzo ciemnych odcieni i powoli rozjaśniasz. Dopiero najwyższe punkty/płaszczyzny/części traktujesz kolorem, jaki ma uchodzić za końcowy. W ten sposób stwarzasz wrażenie, że reszta elementu jest w cieniu . Jak końcowe kolory wyjdą Ci za jasne/ryczące, to zawsze możesz je zgasić jakimś ciemnym washem na przykład. Jednak fakt, że wolisz ciemne barwy nie musi oznaczać, że figs nie będzie kolorowy. Trzeba jednak ostrożnie dobierać odcienie, operować kontrastem i dobrze sobie ułożyć oświetlenie. I przede wszystkim ćwiczyć. Każdy kolejny model będzie lepszy od poprzednika, zobaczysz :wink: .

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Tydzień czasu w domu i na tyle chory, by nie móc malować nic innego niż gobbosy. Tylko taki jeden wylądował między farbami i gromkim głosem kazał, by go wreszcie zacząć robić
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Póki co - jest git. Ciśnij dalej...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Ups muszę zrobić up-to-date galerii ;]
Moi nowi górnicy (brakuje jeszcze jednego, ale robię ich w przerwach od hamków i ostatnio od szkieli)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tutaj hamki rozbite na szeregi
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oraz flajmaszyna na podstawce już
Obrazek
Obrazek

Klocek kraśków na podstawkach.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Stanowisko ogniowie:
Obrazek
Obrazek

I kolejny młociarz leci
Obrazek
Obrazek

42 imperiali wzbogaconych dla towarzystwa o command gr. Uthera i dwóch z Lords of Legends.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

O matko :!: na ilu jest ten tray :shock: :?: :wink:

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Na 100 ;]
Poczekaj jak ogarnę pospolitemu ruszeniu podstawki i włócznikom - tam też siła ich będzie.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Idziesz ostro w hurt - ja raczej w kameralne regimenciki :wink: ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

E tam w hurt. Marzy mi się cała zacna armia.Chwilowo zapewniłem sobie longów, hammerersów obu edycji,podobnie rangerów, gorników, thundów, ironów.Cienko jest z klanowymi, ale się staram. Artylerię też już mam ogarniętą.Zostają kusznicy jeszcze i katapulta.A no i slayerów mam wręcz nadwyżkę.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Gwardia królewska (brakuje z 2 figurek jeszcze, które się robią)
Obrazek

Zaczątek landsknechtów imperialnych
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Idziesz jak burza z malowaniem. Szacun...

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

No ładnie ładnie! Dwa eleganckie i duże klocki, do tego czyżbyś popracował nad zdjęciami bo już są tylko troszkę z pupy a nie całkiem :) Nawet kolory jakieś widać :P

Moje kraśki niestety chwilowo poszły w odstawkę, paciam coś innego bo i aerografem trzeba się pobawić :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Zdjęcia to czysty przypadek ... były robione telefonem.
Teraz czekam na dostawę reszty landsknechtów (hamki zamykam do czasu robienia tronu).

Niedługo zacznę wrzucać klanowych. W miarę robienia oczywiście.

Vraith a co robisz?

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

A żeby nie było to w kuźni praca wre i kolejne krasnoludy - tym razem regiment klanowych - trochę zajmie, bo nowi wstępują co chwila w szeregi a i tarcz brakuje zacnych.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ciśnij dalej, żednych przerw :!: :mrgreen: . Przerwy to tylko JA sobie robię :wink: ...

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

:shock2: Jak ja kocham oldskulowe piękne stare dwarfy i ogólnie archiwalne modele! Jak jeszcze są fajnie pomalowane! Zajebistość ! Czekam na więcej!
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Potrzebując czegoś do potrenowania z białym - Grey Knights' Crusader
Obrazek
Obrazek

No i mamy landsknecht'ów z command. Jest kapitan, sierżant, champ, muzyk i sztandarowy.Teraz pora wyszukać szczególne postacie.
Obrazek
I poszerzanie oferty klanowych - podstawki i tarcze na koniec.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

dzikki pisze:E tam w hurt. Marzy mi się cała zacna armia.Chwilowo zapewniłem sobie longów, hammerersów obu edycji,podobnie rangerów, gorników, thundów, ironów.Cienko jest z klanowymi, ale się staram. Artylerię też już mam ogarniętą.Zostają kusznicy jeszcze i katapulta.A no i slayerów mam wręcz nadwyżkę.
Słyszałem opinie że każdy gracz krasi to jest czlowiek majacy hopla na punkcie modeli i jak trener pokemonó musi miec je wszystkie... gratuluje Ci pasowania do mojego stereotypu bo moim zdaniem to wielcy ludzie są :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ODPOWIEDZ