ORCZE GNIAZDO 25-26 maja Szczyrk

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Re: ORCZE GNIAZDO 25-26 maja Szczyrk

Post autor: Wojtuś »

Z tego co wiem, to Dymitr pobił sporą grupkę 40kowców. Na tyle dużą, że aż dzwonił po Kumka o pomoc.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

loko pisze:ja słyszałem piosenki. wokalistce muzyka nie przeszkadzała.
wokalistce zdaje się nic nie przeszkadzało. Nawet to, że nie ma głosu i słuchu :]
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Wojewodzki i ta w okularach juz zajeci - zostaly 2 sloty...:-P
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Yudokuno pisze:
loko pisze:ja słyszałem piosenki. wokalistce muzyka nie przeszkadzała.
wokalistce zdaje się nic nie przeszkadzało. Nawet to, że nie ma głosu i słuchu :]
Agreed, Moglem sam zavocalowac deathmetalowym growlem i nie byloby znacznej roznicy od tego. Ona i zespoł mineli sie jakby wyścig Gumballa wyprezedzal malacza na autobahn :D

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Ale z was stare pryki. Każdy kiedyś zaczynał, fajnie że mają odwagę pokazać się przed publicznością. Sam kiedyś miałem zespół i byłem w nim wokalistą i tego typu komentarze zawsze mnie irytują. Pryki! ;)
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Golonka pisze:Ale z was stare pryki. Każdy kiedyś zaczynał, fajnie że mają odwagę pokazać się przed publicznością. Sam kiedyś miałem zespół i byłem w nim wokalistą i tego typu komentarze zawsze mnie irytują. Pryki! ;)
Golon ja tez vocaluje :) niech zaczynaja i niech sie ucza czasem to dobre lekcje pokory :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

wypraszam sobie! to byli podobno magicowcy
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Wstydziłbyś się Dymitr, oni już grają w magica - po co im jeszcze większą krzywdę robić...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Laik pisze:Wstydziłbyś się Dymitr, oni już grają w magica - po co im jeszcze większą krzywdę robić...
wstydziłbym się, gdybym wiedział dlaczego się to wydarzyło...
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

A to nie chodziło o Gorzów?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

co z Gorzowem?

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

W sumie nie wiem. Strzelałem.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Będzie więcej zdjęć? Widziałem ze fotki pstrykały co najmniej 3 osoby (w tym jeden z krasnoludkowych graczy) :D
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Słowian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Słowian »

To był mój drugi master ( pierwszy to Silesian) więc oczekiwania były spore.

Miejscówka świetna, duża sala, wielki ekran z informacjami. Pokoje za taką cenę -> świetnie, że o śniadaniu w cenie nie wspomnę. Finansowo master idealny. Brakowało tylko bankomatu jak ktoś nie zadbał o gotówkę w portfelu ( ale to akurat mój problem). Czas na bitwy odpowiedni a i sędziowie dostępni. Powtórzcie to za rok a będę zadowolony.

link do relacji: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1089494
"When you're a goblin, you don't have to step forward to be a hero-everyone else just has to step back!" - Biggum Flodrot, goblin veteran

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Test wiedzy:
1. Aby wywoład test paniki należy:
a) zabid więcej niż 25% modeli w oddziale w jednej fazie
b) zabid 25% lub więcej modeli w oddziale w jednej fazie

2. Prawidłowa kolejnośd to:
a) Deklaracja szarż - Ruch jednostek z Random Movement - Dosunięcie Szarż
b) Deklaracja szarż - Dosunięcie szarż - Ruch jednostek z Random Movement

3. Oddział Skirmish (harcownicy) deklaruje szarżę. W jaki sposób „zwijamy” skirmisherów:
a) Do środka oddziału
b) Do środkowego modelu w pierwszym rzędzie

4. Oddział Łuczników strzela w jednostkę, która jest częściowo zasłonięta przez inną jednostkę. Covery za shooting mierzymy:
a) dla całej jednostki: cały oddział strzela z coverem albo bez.
b) dla każdego modelu osobno: czyli częśd modeli strzela z karą za cover, częśd bez.

5. Czy Wand of Whimsy (tzw. Różdżka) daje przerzuty razem ze Sword of Swift Slaying (ASF) albo czy można zignorowad trafienie za pomocą Charmed Shield w walce wręcz gdy postad walczy bronią dwuręczną?
a) tak
b) nie

6. Do tego, czy jednostka jest steadfast, liczy się:
a) każdy rząd składający się z co najmniej 5 modeli (lub 3 dla Monstrous Inf/cav/wb) z pierwszym włącznie
b) każdy rząd składający się z co najmniej 5 modeli (lub 3 dla Monstrous Inf/cav/wb) za wyjątkiem pierwszego.

7. Kiedy wykonuje się Make Way!
a) w fazie walki, przed rozegraniem tego combatu
b) w fazie ruchu, po dosunięciu szarży

8. Czy jeżeli oddział nieumarłych albo demonów zabijemy „z wyniku combatu” a nie przez zadanie ran - to czy można overrunowad?
a) tak
b) nie

9. Co ma steadfast będąc w lesie:
a) bohaterowie typu infantry (piechota) oraz jednostki skirmish
b) jednostki skirmish

10. Jakie są zasady opuszczania domku:
a) przynajmniej 1 model z tylnego szeregu musi byd w 1” od domku, żaden model nie może byd dalej niż 2xM od domku.
b) wszystkie modele z tylnego szeregu muszą byd w 1” od domku, żaden model nie może byd dalej niż 2xM od domku.
odpowiedzi małą czcionką, co by nie spojlerować:

==========================
1b2b3b4b5b6a7a8a9a10a
==========================

Mam nadzieję, że test się podobał. Komentarze mile widziane.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

a można uzasadnienie odpowiedzi do 9? szczerze mówiąc mnie zaskoczyło :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Podręcznik, opis lasu. Strona coś koło 112.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

thx
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Afro pisze:a można uzasadnienie odpowiedzi do 9? szczerze mówiąc mnie zaskoczyło :)
Furion od mastera w Poznaniu kiedy ktos (ja i Furion wiemy kto :D) rozwiazal jego test 20 pytan ze 100% skutecznoscia siedzał w RB i erratach zeby znaleźć jakiego haka na te osobe... i znalazl ten las wiedząc że ta zasada nie miala nigdy swojego zastosowania ever ever! Gratuluje, zlapales mnie! :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Qc noobie - zasada ta jest czesto wykorzystywana przez WE - a teraz za kare przepiszesz rulebook 5 razy;-)

ODPOWIEDZ