ORCZE GNIAZDO 25-26 maja Szczyrk
Re: ORCZE GNIAZDO 25-26 maja Szczyrk
Z tego co wiem, to Dymitr pobił sporą grupkę 40kowców. Na tyle dużą, że aż dzwonił po Kumka o pomoc.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
wokalistce zdaje się nic nie przeszkadzało. Nawet to, że nie ma głosu i słuchu :]loko pisze:ja słyszałem piosenki. wokalistce muzyka nie przeszkadzała.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Agreed, Moglem sam zavocalowac deathmetalowym growlem i nie byloby znacznej roznicy od tego. Ona i zespoł mineli sie jakby wyścig Gumballa wyprezedzal malacza na autobahnYudokuno pisze:wokalistce zdaje się nic nie przeszkadzało. Nawet to, że nie ma głosu i słuchu :]loko pisze:ja słyszałem piosenki. wokalistce muzyka nie przeszkadzała.
Ale z was stare pryki. Każdy kiedyś zaczynał, fajnie że mają odwagę pokazać się przed publicznością. Sam kiedyś miałem zespół i byłem w nim wokalistą i tego typu komentarze zawsze mnie irytują. Pryki!
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Golon ja tez vocaluje niech zaczynaja i niech sie ucza czasem to dobre lekcje pokoryGolonka pisze:Ale z was stare pryki. Każdy kiedyś zaczynał, fajnie że mają odwagę pokazać się przed publicznością. Sam kiedyś miałem zespół i byłem w nim wokalistą i tego typu komentarze zawsze mnie irytują. Pryki!
wstydziłbym się, gdybym wiedział dlaczego się to wydarzyło...Laik pisze:Wstydziłbyś się Dymitr, oni już grają w magica - po co im jeszcze większą krzywdę robić...
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
To był mój drugi master ( pierwszy to Silesian) więc oczekiwania były spore.
Miejscówka świetna, duża sala, wielki ekran z informacjami. Pokoje za taką cenę -> świetnie, że o śniadaniu w cenie nie wspomnę. Finansowo master idealny. Brakowało tylko bankomatu jak ktoś nie zadbał o gotówkę w portfelu ( ale to akurat mój problem). Czas na bitwy odpowiedni a i sędziowie dostępni. Powtórzcie to za rok a będę zadowolony.
link do relacji: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1089494
Miejscówka świetna, duża sala, wielki ekran z informacjami. Pokoje za taką cenę -> świetnie, że o śniadaniu w cenie nie wspomnę. Finansowo master idealny. Brakowało tylko bankomatu jak ktoś nie zadbał o gotówkę w portfelu ( ale to akurat mój problem). Czas na bitwy odpowiedni a i sędziowie dostępni. Powtórzcie to za rok a będę zadowolony.
link do relacji: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1089494
"When you're a goblin, you don't have to step forward to be a hero-everyone else just has to step back!" - Biggum Flodrot, goblin veteran
Test wiedzy:
==========================
1b2b3b4b5b6a7a8a9a10a
Mam nadzieję, że test się podobał. Komentarze mile widziane.
odpowiedzi małą czcionką, co by nie spojlerować:1. Aby wywoład test paniki należy:
a) zabid więcej niż 25% modeli w oddziale w jednej fazie
b) zabid 25% lub więcej modeli w oddziale w jednej fazie
2. Prawidłowa kolejnośd to:
a) Deklaracja szarż - Ruch jednostek z Random Movement - Dosunięcie Szarż
b) Deklaracja szarż - Dosunięcie szarż - Ruch jednostek z Random Movement
3. Oddział Skirmish (harcownicy) deklaruje szarżę. W jaki sposób „zwijamy” skirmisherów:
a) Do środka oddziału
b) Do środkowego modelu w pierwszym rzędzie
4. Oddział Łuczników strzela w jednostkę, która jest częściowo zasłonięta przez inną jednostkę. Covery za shooting mierzymy:
a) dla całej jednostki: cały oddział strzela z coverem albo bez.
b) dla każdego modelu osobno: czyli częśd modeli strzela z karą za cover, częśd bez.
5. Czy Wand of Whimsy (tzw. Różdżka) daje przerzuty razem ze Sword of Swift Slaying (ASF) albo czy można zignorowad trafienie za pomocą Charmed Shield w walce wręcz gdy postad walczy bronią dwuręczną?
a) tak
b) nie
6. Do tego, czy jednostka jest steadfast, liczy się:
a) każdy rząd składający się z co najmniej 5 modeli (lub 3 dla Monstrous Inf/cav/wb) z pierwszym włącznie
b) każdy rząd składający się z co najmniej 5 modeli (lub 3 dla Monstrous Inf/cav/wb) za wyjątkiem pierwszego.
7. Kiedy wykonuje się Make Way!
a) w fazie walki, przed rozegraniem tego combatu
b) w fazie ruchu, po dosunięciu szarży
8. Czy jeżeli oddział nieumarłych albo demonów zabijemy „z wyniku combatu” a nie przez zadanie ran - to czy można overrunowad?
a) tak
b) nie
9. Co ma steadfast będąc w lesie:
a) bohaterowie typu infantry (piechota) oraz jednostki skirmish
b) jednostki skirmish
10. Jakie są zasady opuszczania domku:
a) przynajmniej 1 model z tylnego szeregu musi byd w 1” od domku, żaden model nie może byd dalej niż 2xM od domku.
b) wszystkie modele z tylnego szeregu muszą byd w 1” od domku, żaden model nie może byd dalej niż 2xM od domku.
1b2b3b4b5b6a7a8a9a10a
Mam nadzieję, że test się podobał. Komentarze mile widziane.
Podręcznik, opis lasu. Strona coś koło 112.
Furion od mastera w Poznaniu kiedy ktos (ja i Furion wiemy kto ) rozwiazal jego test 20 pytan ze 100% skutecznoscia siedzał w RB i erratach zeby znaleźć jakiego haka na te osobe... i znalazl ten las wiedząc że ta zasada nie miala nigdy swojego zastosowania ever ever! Gratuluje, zlapales mnie!Afro pisze:a można uzasadnienie odpowiedzi do 9? szczerze mówiąc mnie zaskoczyło
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"