BAZYLISZEK 2007 - Czas Apokalipsy
Wiesz, branie takiego bazylka to bylby rydzyk-fizyk. Na jedne armie przydatny (TK,VC), na inne przydatny ale one use only (Lizaki,Dwarfy,imperium,ogry), a na inne zupelnie nie przydatny (cala reszta). A na BK bylby super, ale gdyby gracz wampirow sobie z nim nie umial poradzic (a mozna np poustawiac sie dobrze wilkami, batami, ghoulami, tak aby po jego zionieciu bazyl schodzil, bo w hth to on cienki).
tak ale niezaleznie od umiejetnosci gracza sporo armi mialby z nim klopot moze szachowac drzewce siedzac schowany gdzies za domkiem albo np bretka tez ma z nim nielada posrane zycie. wiec uznalismy ze nie chcemy bazyla ktory sam jeden moze rozwalić znaczną część armi wroga i jest jawnie mocniejszy niz pozostali
Fajny regulamin, szkoda ze nie mam kasy zeby dojechac
.
Nazwy bazyliszków są najlepsze, nawet mam swoją

Nazwy bazyliszków są najlepsze, nawet mam swoją

To jak z tym Bazylem ? Chodzi mi o to, czy wystarczy, że widzi jeden model z oddziału i mogę ziać, czy w takim wypadku tylko ten jeden model oberwie ??
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Scimi, wystarczy ze Bazyl jest widziany przez jeden a ten moze zamienic w kamien cały regiment (o ile obejmie go wzornikiem) - nie chce rozdrabniac sie na poszczególne modele - pozostańmy przy regimentach.
Koszo, bonus z mieczyka za bazyliszka jest.
Koszo, bonus z mieczyka za bazyliszka jest.

Zasady Bazyliszków i Oceny Malowania - rewelacja.
Pytanie odnośnie jednego z Bazyliszków:
Czy Dzik jako Kroxigor ( z niższą o 2 S i bez armour savea - ale jednak) ma zasady Fear, Aquatic i Skirmish Screen?
Czy UUPP ma poisoned attacks - bo rozumiem że za multipla normalny -1 obowiązuje?
pozdrawiam
Czy Dzik jako Kroxigor ( z niższą o 2 S i bez armour savea - ale jednak) ma zasady Fear, Aquatic i Skirmish Screen?
Czy UUPP ma poisoned attacks - bo rozumiem że za multipla normalny -1 obowiązuje?
pozdrawiam
na poczatku dzik mial byc skinkiem..ale za mały sie wydawał..DZIK pisze:Zasady Bazyliszków i Oceny Malowania - rewelacja.
pozdrawiam
Dzik jest tylko Aquatic,
fear'a i screena nie ma.
UUPP nie ma poisona - moze strzelac multiple (-1 obowiazuje).

jakiekolwiek konwersje Bazyliszka sa mile widziane - czym lepszy Bazyliszek tym wiecej punktów za malowanie mozna dostac 
co do Dzika.. to chyba naprawde wyszła nam jakas podróbka wiekszego brata...
zmieniam go by był bardziej skinkowy [nowa wersja w pierwszym poscie] - IMO porównywalny do tego starego..ale bardziej klimatyczny

co do Dzika.. to chyba naprawde wyszła nam jakas podróbka wiekszego brata...
zmieniam go by był bardziej skinkowy [nowa wersja w pierwszym poscie] - IMO porównywalny do tego starego..ale bardziej klimatyczny

Czy PGJ nie ma zadnej broni do walki? tak jak jego odpowiednicy z immpeirum i DE (lance)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
tylko Hand WeaponRobson pisze:Czy PGJ nie ma zadnej broni do walki? tak jak jego odpowiednicy z immpeirum i DE (lance)