BAZYLISZEK 2007 - Czas Apokalipsy

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Wiesz, branie takiego bazylka to bylby rydzyk-fizyk. Na jedne armie przydatny (TK,VC), na inne przydatny ale one use only (Lizaki,Dwarfy,imperium,ogry), a na inne zupelnie nie przydatny (cala reszta). A na BK bylby super, ale gdyby gracz wampirow sobie z nim nie umial poradzic (a mozna np poustawiac sie dobrze wilkami, batami, ghoulami, tak aby po jego zionieciu bazyl schodzil, bo w hth to on cienki).

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

tak ale niezaleznie od umiejetnosci gracza sporo armi mialby z nim klopot moze szachowac drzewce siedzac schowany gdzies za domkiem albo np bretka tez ma z nim nielada posrane zycie. wiec uznalismy ze nie chcemy bazyla ktory sam jeden moze rozwalić znaczną część armi wroga i jest jawnie mocniejszy niz pozostali

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Fajny regulamin, szkoda ze nie mam kasy zeby dojechac ;).
Nazwy bazyliszków są najlepsze, nawet mam swoją :)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

To jak z tym Bazylem ? Chodzi mi o to, czy wystarczy, że widzi jeden model z oddziału i mogę ziać, czy w takim wypadku tylko ten jeden model oberwie ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Fajny regulamin i zasady, ale...
Dopiero teraz zdałem sobie sprawę że nie uwinę się z pomalowaniem 40 pikinierów w miesiąc... :? No i niestety raczej się nie pojawię... No chyba żeby zobaczyć sam turniej :wink:
Bum...!

Koszo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Koszo »

Rozumiem, że skoro Bazyliszek jest herosem to Orczy heros dostaje bonus za Shagga's Screamin Sword.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Scimi, wystarczy ze Bazyl jest widziany przez jeden a ten moze zamienic w kamien cały regiment (o ile obejmie go wzornikiem) - nie chce rozdrabniac sie na poszczególne modele - pozostańmy przy regimentach.

Koszo, bonus z mieczyka za bazyliszka jest.
Obrazek

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Zasady Bazyliszków i Oceny Malowania - rewelacja.
Pytanie odnośnie jednego z Bazyliszków:
Czy Dzik jako Kroxigor ( z niższą o 2 S i bez armour savea - ale jednak) ma zasady Fear, Aquatic i Skirmish Screen?
Czy UUPP ma poisoned attacks - bo rozumiem że za multipla normalny -1 obowiązuje?
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

DZIK pisze:Zasady Bazyliszków i Oceny Malowania - rewelacja.
Pytanie odnośnie jednego z Bazyliszków:
Czy Dzik jako Kroxigor ( z niższą o 2 S i bez armour savea - ale jednak) ma zasady Fear, Aquatic i Skirmish Screen?
Czy UUPP ma poisoned attacks - bo rozumiem że za multipla normalny -1 obowiązuje?
pozdrawiam
na poczatku dzik mial byc skinkiem..ale za mały sie wydawał..
Dzik jest tylko Aquatic,
fear'a i screena nie ma.

UUPP nie ma poisona - moze strzelac multiple (-1 obowiazuje).
Obrazek

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Asassello pisze: UUPP nie ma poisona - moze strzelac multiple (-1 obowiazuje).
Co to znaczy "może strzelać multiple"?
2D6 to juz jest multiple, czy dopiero 2x2D6 (uff...niezła salwa :) )

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

No to mamy do czynienia z jakąś podróbą. Żądamy prawdziwego Dzika a nie jego brata bliźniaka o zaniżonych osiągach :wink:

Awatar użytkownika
theock
Wałkarz

Post autor: theock »

czy przerobiony stary steed of slanesh z dorobionymi skrzydełkami mogłby robić za Bazyla? nie ma przeszkód?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

jakiekolwiek konwersje Bazyliszka sa mile widziane - czym lepszy Bazyliszek tym wiecej punktów za malowanie mozna dostac :)

co do Dzika.. to chyba naprawde wyszła nam jakas podróbka wiekszego brata...
zmieniam go by był bardziej skinkowy [nowa wersja w pierwszym poscie] - IMO porównywalny do tego starego..ale bardziej klimatyczny :)
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Czy PGJ nie ma zadnej broni do walki? tak jak jego odpowiednicy z immpeirum i DE (lance)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Robson pisze:Czy PGJ nie ma zadnej broni do walki? tak jak jego odpowiednicy z immpeirum i DE (lance)
tylko Hand Weapon :)
Obrazek

Awatar użytkownika
theock
Wałkarz

Post autor: theock »

jeszcze jedno co do modeli bazyliszków: czy muszą być one firmy GW czy mozna je zastąpić figsami np. z gamezona, d&d, AoW?

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Zadna figurka nie musi byc GW, ma tylko byc "czytelna", tzn. zeby latwo bylo odroznic, ktora jest czym.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

jak daleko jest z miejsca gdzie odbywa sie turniej na stadion Legii? licząc taksowka/samochodem oraz komunikacja miejską?

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Taksowka z 15 minut. Komunikacja miejska do 30 minut nie liczac czekania na autobus.

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Wydaje mi sie ze te 15 min taksówką/30 minut komunikacją miejską to raczej bardzo optymistyczne założenie.

ODPOWIEDZ