Rozkminy nowy book (2013)
Moderator: KrzysiekW
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Rozkminy nowy book (2013)
BiTi jako jezdny ma 10WS jako jedyny ma 7A czy 9I, zawsze SV na 5+ na pestki ale lepsze to niż nic, fakt innymi GD możesz mieć 10WS czy inne bonusy do CC z giftów, ale muszą te gifty zamienić na te bronie, a on ma je z bazy i gifty mogą mu dać większe pierdolnięcie albo większą przeżywalność, keeper jest najbliższy jego statystyką ale nie ma latania, za to wrona może mieć pierdolnięcie z nawet większe niż BiTi, ale z giftów zawsze musi to brać standardy nic więcej przez to jest mięciutka na pestki
inne GD mogą mieć po 4lvl maga, co BiTi wyróżnia od reszty ale przez to jest nie co tańszy
inne GD mogą mieć po 4lvl maga, co BiTi wyróżnia od reszty ale przez to jest nie co tańszy
No i ma warda na 3+ od magi
Szkoda ze armora lepszego nie mozna mu dokupic z bazy.
Dziś zagrałem na Demon Prince Nurgla mało zrobił w 1 turze stracił 3lvl czarowania rzucajac słoneczko na ifce
Ogolnie Death magia niezła jest Wrona z Metalem niby fajna ale jak przeciwnik ma mało unitow z armorem to beznadzieja trochę.
Dziś zagrałem na Demon Prince Nurgla mało zrobił w 1 turze stracił 3lvl czarowania rzucajac słoneczko na ifce
Ogolnie Death magia niezła jest Wrona z Metalem niby fajna ale jak przeciwnik ma mało unitow z armorem to beznadzieja trochę.
Daemons, X-Wing & Black Tea
Metal ma świetne buffy do walki wręcz i możesz rzucić sobie scally skina.Remx pisze:No i ma warda na 3+ od magi
BT jest tanszy i to naprawde dojechany GD, 8 sily w szarzy potrafi duzo zmienic, wspierany przez bzykow zmetalem jeszcze lepszy kolega. Wada jest to ze BC do niego to jednak lekko żalowi są ; / a fiendy (ktore teraz biore na cel) slabo z nim beda wspolpracowac przez brak challangeowania
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
monstery VS cannon, zawsze monstery miały pod górkę, to że teraz się nie deklaruje cali wcale nie jest jakimś lepszym rozwiązaniem niż kiedyś, bo jaka się grało z jakimś graczem co grał dłużnej i tak wiedział jak deklarować, różnica multiplikacji nie została wyrównana po między 5ed. a 6ed. gdzie kończyła się era statystyk 10+, i W można było więcej niż teraz
kto pamięta że KB kiedyś zadawał na 6 przy W każdemu 3dW... a teraz ta zdolność została strasznie ukrócona, a connony jak waliły tak walą
kto pamięta że KB kiedyś zadawał na 6 przy W każdemu 3dW... a teraz ta zdolność została strasznie ukrócona, a connony jak waliły tak walą
+1 dla Khumana
Wszystko ma problem z wszech obecnymi działami,tylko że kiedyś było ich znacznie mniej to i Biti miał zastosowanie w wielu sytuacjach.Jak wcześniej wspomniałem jest teraz trochę słabszy,brałbym GD głównie dla możliwości posiadania 4 lvl maga w armii ale co ja się tam znam nie gram demonami.vfn pisze:BT kiedyś poprostu był OP dlatego teraz te sentymenty. Wiele armii miało z nim bardzo pod górkę. Problem GD i innych monsterów jest taki, że strzelanie z dział jest niezbalansowane w tej edycji IMO.
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
-
- Chuck Norris
Jawor jak dasz jeden oddział plagusów to po stracie generała w scenariuszu B&G przegrywasz od razu, przy 2 oddziałach pinków musisz jeszcze coś stracić.
na male tylko pinki
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Mają,jeżeli nie to proszę mnie naprostować bo Chyba wałuje
Ja bym dał Heraldowi Razorka,jeżeli oczywiście nie gram na Magii metalu.A MR(1) na plagusy. Z dwojga jednak wolał bym ten MR(1)
takie pytanko po dzisiejszej kłótni z kimś kto uważał że demony są armią z tabelką która w 80% karze tylko ich samych
w jaki sposób z tabelki Reign of Chaos może wynikać że nie atakowane są wszystkie jednostki wroga
moim zdaniem nawet errata nie jest tu potrzebna
w jaki sposób z tabelki Reign of Chaos może wynikać że nie atakowane są wszystkie jednostki wroga
moim zdaniem nawet errata nie jest tu potrzebna
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
bo dałem to do przeczytania dziewczynie biegłej w mowie wyspiarzy, ale patrze, co tam dajka tłumaczyć, stoi jak byk "roll a D6 from EACH ENEMY UNIT
pamiętam jak tylko wyszedł book była jakaś dyskusja
pamiętam jak tylko wyszedł book była jakaś dyskusja
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33