Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
W rozpiskach ostatnio cicho, także nie mam się do czego odnieść więc pytam. Wystawiacie w rozpiskach mortary? Ja na nich gram zawsze - 2 i jeśli chodzi o skuteczność to nie jest źle. Bretkę ostatnio zabolał mój strzał. Spadło, ąz 6 koników
Często też nie trafiają lub missfire dlatego zastanawiam się czy nie lepiej zainwestować w coś innego?

Ja nie gram na żadnych weapon teamach osobiście i uważam, że punkty z nich lepiej zainwestować w więcej piechoty - corowej lub specjalnej. A co do mortarów - zawsze można nimi nie trafić lub misfire kulnąć. W drugim przypadku bretki już nie zaboli
Natomiast jak trafi, to rzeczywiście niektóre armie mogą zapamiętać taką zabawkę. Tak samo jak i dużą klopę.

Wszystkie Weapon Team'y są jednostkami High Risk, High Reward. Czyli często się zdarzy tak że się świetnie spłacą. Tak samo często wybuchną Ci w twarz dokładnie wtedy kiedy nie powinny zabierając ze sobą kawałek Twojej armii.
Na turniejach się ich praktycznie nie widuje, na grach dla fun'u jak najbardziej.
PWM są najbardziej wybaczające i kilka armii bardzo się ich obawia. Reszta nawet nie zauważy ...
Na turniejach się ich praktycznie nie widuje, na grach dla fun'u jak najbardziej.
PWM są najbardziej wybaczające i kilka armii bardzo się ich obawia. Reszta nawet nie zauważy ...
Life's a game with save and load features disabled.
Dokładnie jak mówisz FAZIK. Raz się spłacają, a raz nie. Tylko pytanie czy warto wystawiać, ale bez ryzyka nie ma zabawy, a jak trafią to jest zabawa przy farciarskim rzucie, które często mi się zdarzają i są przyczyną narzekań
W ostateczności mogą posłużyć jako ostateczna odginaczka. Zapewne każdy by je miał gdyby miał k3 woundów 

Te poisony to nie warpstone weapons nawet:) Ja mam pytanie odnośnie dzwonka. Jest to "Unique model" więc jak napisano w podstawce wszelkie zasady odnośnie tego jak działa są opisane w army booku. Na turnieju ostatnio spotkałem się z interpretacją, że strzał z cannona trafia serka i dzwonek jednocześnie, bo: cannon jako template weapon działa na multi-part model (co jest interpretacją z rulebooka). Co z randomizacją hitów opisaną w army booku i faktem, że AB > rulebook?
Czy czar Wither z domeny Plague można rzucać kilkakrotnie?
-Przykładowo na tę samą jednostkę co skutkuje obniżeniem T o 2 itd?
-Na inną jednostkę i jej T zostaje obniżony o 1, ale poprzednie rzucenie nie anuluje się? Czyli można wszystkim jednostkom wroga obniżyć T o 1?
To samo jeśli chodzi o czar, który poprawia zatrute ataki? Można rzucać aby poprawić o kolejne 1 itd?
Można rzucać na inną jednostkę, ale poprzednie rzucenie nie anuluje się?
-Przykładowo na tę samą jednostkę co skutkuje obniżeniem T o 2 itd?
-Na inną jednostkę i jej T zostaje obniżony o 1, ale poprzednie rzucenie nie anuluje się? Czyli można wszystkim jednostkom wroga obniżyć T o 1?
To samo jeśli chodzi o czar, który poprawia zatrute ataki? Można rzucać aby poprawić o kolejne 1 itd?
Można rzucać na inną jednostkę, ale poprzednie rzucenie nie anuluje się?
Ostatnio zmieniony 8 cze 2013, o 07:45 przez Gibon, łącznie zmieniany 2 razy.
Bo? Rozwiń.Deus pisze:Zwłaszcza na Elfiki, ale ciężko to zrobić realnie patrząc.
Pewnie dlatego iż podobno Drain Magic działa na Wither? Otóż działa tak samo jak na Regrowth, Curse of the Horned Rat, Comet of Casandora czy inne czary, których efekt utrzymuje się, ale cofnąć się go nie da w przeciwieństwie do czarów na które działa czyli RiP i "until caster next magic phase" itd.
Life's a game with save and load features disabled.