Chaos szeroki Qc'a

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Re: Danki Qca

Post autor: KrzysiekW »

OK, thx, nie wiedziałem. :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

KrzysiekW pisze:...
Pamietaj ze jestem PG ^^ a kb to zaden boost ale od 14+ modeli armia robi sie mega syta

za dziao nie ma wtej cenie sensownych alternatyw ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Kolejna bitwa z Solem, tym razem macierzystymi SK - odbilo sie pare błędów i nowy draft na SK ktory je smutnie krzywdzi moim zdaniem. 15 w przód

Kminie rozpiske na Poznan po tym jak wsadzili obwiazkowe BnG monobog nurgle'a ktory przyszedl mi do glowy stal sie jeszcze smutniejszy ; /

Wiec tu mam obowiazkowe minimum 6 punktów bez ktorego zal podchodzic do bng
1 Daemon Prince of Nurgle @ 505.0 Pts
Nurgle Prince; General; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour;
Daemonic Flight
Greater Gift [50.0]

1 Epidemius, Tallyman of Nurgle @ 200.0 Pts
Lesser Locus of Virulence
1 Palanquin of Nurgle @ [0.0] Pts

1 Herald of Nurgle @ 235.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Death; Battle Standard; Lesser Locus of Virulence
Razor Standard [45.0]

12 Daemonettes of Slaanesh @ 183.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Alluress @ [10.0] Pts

28 Plaguebearers of Nurgle @ 422.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Plagueridden @ [10.0] Pts

5 Chaos Furies of Nurgle @ 70.0 Pts

6 Beasts of Nurgle @ 360.0 Pts
1 Beasts of Nurgle @ 60.0 Pts

1 Skull Cannon of Khorne @ 135.0 Pts
Bloodletter crew

5 Seekers of Slaanesh @ 155.0 Pts
Standard
Lichebone Pennant [15.0]
1 Heartseeker @ [10.0] Pts

Models in Army: 68
Total Army Cost: 2395.0
jeszcze mr1 na seekerkach moge zmienic na dodatkowa. oddzial ma tylko i wylacznie trzymac banner i czasem jakis challandze wyciagnac albo statica dorzucic do DPeka
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

za niewiele punktów więcej niż seekerki masz muchy, którym też możesz dać banner pod B&G, a przynajmniej coś zrobią i będzie bardziej mono :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Bombaj pisze:za niewiele punktów więcej niż seekerki masz muchy, którym też możesz dać banner pod B&G, a przynajmniej coś zrobią i będzie bardziej mono :)
Powiedz mi tylko bomber na czym uciac te punkty... mark na furiach chyba zostal do ciecia a on jednak jest must have, core tansze moga byc tylko o 2 punkty... moglbym zrezygnwoac z giftu na dp ale to jednak duzo.

A Epidemnus nie zawsze jest w plgausach wiec bsb musi zostac taki jak jest

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

a nie jest przypadkie tak, że muchy > seekarki + solo bestia?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

predzej chyba wyrzuce furie ; p

chociaz od biedy mozna dac na muchy flaming a demonety na male plagusy dla epidemnusa zamienic ; p

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Unnamed2400 Pts - Daemons of Chaos Army

1 Daemon Prince of Nurgle @ 505.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour; Daemonic Flight
Greater Gift [50.0]

1 Herald of Nurgle @ 190.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Death; Battle Standard; Lesser Locus of Virulence

11 Plaguebearers of Nurgle @ 186.0 Pts
Standard; Musician

28 Plaguebearers of Nurgle @ 422.0 Pts
Standard; Musician

1 Beasts of Nurgle @ 60.0 Pts

6 Beasts of Nurgle @ 360.0 Pts

Daemon of Nurgle

Daemon of Nurgle

1 Skull Cannon of Khorne @ 135.0 Pts

3 Plague Drones of Nurgle @ 200.0 Pts
Standard; Plague Proboscis

Models in Army: 64
Total Army Cost: 2398.0
Wszystkie porady lohosta zastosowane, i jest niemal monobog :D

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Wywal działo bo i tak sie wysadza, walnij muchy do 5 i tyle
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Lol w sumie fakt, ale wysadza sie koło 5 tury na amen, wczesniej strzeli z 3 razy i moze coś ubije.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

mnie ostatnio 5 razy pod rzad wysadzilo sie w peirwszej turze, 4 razy w 3-4. na 10 bitew przezylo tylko z golonka nie zabijajac manglera ; p

Ale zostanie ; )

karta sie odwrocic i bedzie mialo wszystko z max 6 woundami na strzal

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Grałem z DoC 5 razy
2x sie wysadziło 3x zabiłem je najdalej w 3 turze

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Kup se lepsze kostki :P Albo rzucaj k6, zamiast arty :)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Durin pisze:Grałem z DoC 5 razy
2x sie wysadziło 3x zabiłem je najdalej w 3 turze
gier z Lidderem nie licz :P bo jeszcze wyjdzie że to działo jest słabe :mrgreen:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

to tylko jedna z nich:D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Jak gralem wczoraj na UB z Shino to mielismy 7 z 9 misfireow - dobrze ze zadnemu z nas nie weszlo zadne slonce bo dopiero by sie dzialo ; )

To czy dzialo cos zabije lub nie to dodatek do samego faktu ze przeciwnik gra liczac sie z tym co mu dzialo zrobic MOZE - a to juz na dzien dobry jest spory boost ; )

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

No przecież wiadomo, że jest dobre i że szachuje;)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

moze muchy zamienie na fiendy ; p

Dzis na turze dostalem baya w peirwszej bo ktos sie spoxnil, a organizatorowi wypada ;)

Pierwsza bitwa i taka mini fanaberia, cos jak antybitwa z Shinuxem
Gram przeciwko dyskowcu na teczowym lorze i standardowym naporze. Pierwsza moja bestie w chimere bez generała z kontro od dwoch rydwanów, ale liczylem na pogon po prawdzie - bardzo mylnie ; p jakies drobne ruchy, magia. wale sobie 8, zabijam sobie dzialo majace dyskowce na strzal, dwie rany na dyskowcu. w CC chiemra sie odwija breakuje sie o 2, nie zdjac 6 z 6 regenek. w next turze dostaje rydwany w bestie, które topią i 3 bestie (9 z 9 regen niezdanych ^^ + break). Ja w swoje 2+2 (ward na 6+), wchodzi gateway wreszcie, diabel przezywa na farcie - dostaje 3 rany (6 hitów s 8, jedna pala dwie 6 na warda). Fart konczy sie chwile poxniej gdy fast z toporkow zabija DP - 4 6 na trafienie 4 6 na przebicie, wiece wardow juz nie zdalem ; ). Bestie spadaja do zera (wczesniej dobijaja na farcie chimere) więć z resztowke zostaje mi tylko przyjac na morde plagusami (po zabiciu drugiej chimery) dwoch kowbojow wochu i rydwan, ktorzy w 2 tury klocek mi skonczyli. swiszczace 20-0 w plecy

Druga bitwa z SK zaczeła sie od pierwszej tury SK gdzie dzialo z misfire strzelilo na 20 cali do dzwonu i zdjelo seera ; ) ze rozpiska byla na furze = bez innych magow z ruiny to zrobilem 20 po dosc zabawnych ale raczej standardowych dwustronnych rzutach (z tym ze slanesz oddal dzialo z bitwy wczesniej i posadzil 5 ran abomie z testu LD)

Generalnie rozpiska mi sie podoba - zamienilem tylko jedne furie na jedna bestie i jeszcze sie nad tym waham prawde mówiąc. zmiana fiendów na muchy wydaje sie musowa - mim oto jeszcze przy nich zostane. Akurat na nie nie mialem prawa narzekac ; p

Musze tez sobie przemyslec gre na naporowych woch ; /

melfist
Wałkarz

Post autor: melfist »

Ja lubie muchy poniewaz: to dosc mobilna jednostka, potrafi swoje wytrzymac w combacie (ale itak zazwyczaj pomaga plagusom lub bestiom od boku) i to jest zawsze takie + 1 do mobilnosci ogolnie...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

na poznan rozkminiam zamienic działo i pojedyncza bestie na muchy z bannerem podbijajc sie do 7 punktow w BnG. wtedy nawet mam mono boga i moge szuka cpunktów na 2x5 bestii ; )

rozkminiam tez zmiane lore na DP na nurgle, i zamiana bsbekowi poziomu na razor banner - jednak -2 do save to czasem za mało

Totalnie szalona kmina:
Unnamed2400 Pts - Daemons of Chaos Army

1 Herald of Nurgle @ 155.0 Pts
Lore of Nurgle; Battle Standard; Lesser Locus of Virulence

1 Herald of Nurgle @ 140.0 Pts
General; Lore of Nurgle
Greater Gift [50.0]

25 Plaguebearers of Nurgle @ 383.0 Pts
Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]

25 Plaguebearers of Nurgle @ 383.0 Pts
Standard; Musician

5 Beasts of Nurgle @ 300.0 Pts

5 Beasts of Nurgle @ 300.0 Pts

Daemon of Nurgle

Daemon of Nurgle

3 Plague Drones of Nurgle @ 200.0 Pts

3 Plague Drones of Nurgle @ 195.0 Pts
Gleaming Pendant [5.0]

Models in Army: 81
Total Army Cost: 2396.0
Na generale fencersy wladowac i jechac do przodu. 7 punktów na BnG jest wiec strata generala i bsb nie konczy mi gry z automatu. Nie ma magii, nie ma dispela, ale jest mononurgieł przez co i wchodzi 10 bestii

dyscypline dam chyba na BSBeka

ODPOWIEDZ