Aro "Szczurki/VC" up 29.05.2019 Szkielety

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Aro "Szczurki/VC" up 23.04.2013 Vargheists

Post autor: Fuxiorr »

Mi się podobają =D>
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Całość = klasa =D>

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Teraz najgorszy moment, kiedy sie okazuje ze vargheisty biegaja w skirmishu :D

Genialnie wyszly
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

-Qc- pisze:Teraz najgorszy moment, kiedy sie okazuje ze vargheisty biegaja w skirmishu :D

Genialnie wyszly
Wiem :) i kurde ciągle myślę jak rozwiązać ten problem :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Nieźle, nieźle. Zrób tylko lepsze zdjęcia :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

OK skończeni :D

Kilka małych wyjaśnień:

- śnieg robiłem pierwszy raz w życiu przy pomocy tutka z tej strony: http://fantasygames.com.pl/blog/snowy-b ... tree-bark/
- śniegu dałem tyle, ponieważ taką wizję miałem tych modeli, z drugiej strony moje VC mają bardzo podobne podstawki - dzięki Sławol
- na wkurzałem się strasznie, żeby przykleić te cholerne skrzydełka :D ale dało radę.
- MT jest bez washa i chyba wygląda ok
- teraz muszę jakoś MT pod skirmish załatwić :P
- malowanie gorsze niż moich Skavenów, wynika to z tego, że nigdy nie malowałem dużych modeli oraz ciągle szlifuję skilla, którego na chwilę obecną mam mało, a chciałbym umieć dużo więcej.
- zdjęcia są takie jakie są :P lepszych tą lustrzanką bez statywu nie zrobię.

No to zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Noooo nieźle, nieźle, tylko ten śnieg miejscami mi nie leży na tych modelach :(
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Śnieg na modelach - niekoniecznie, natomiast na podstawkach przydałyby się nieco większe połacie - teraz jest zbyt napstrzone równomiernie tego sniegu. Generalnie fajnie to wszystko wygląda...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Lustro bez statywu, co za amator. Wstyd się przyznać, że Cię znam w ogóle :mrgreen:

Poza tym to wymówka, możesz książki podłożyć albo taboret podstawić :D Zdjęcia nie są takie złe: tło jest czarne, kolory nie są wypalone, gdzieniegdzie tylko ostrość pogubiłeś.

A malowanie to i nawet nieźle wyszło, podstawki też udane :) Mi tam się podoba, no i cieszę się, że malujesz i się rozwijasz!
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Fajny śnieg i super malowanie. Nie podobają mi się pozy tych dwóch stojących na nagrobkach. Ewidentnie wyglądają jakby powinny stać na dwóch nogach, a nie na jednej.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

smiejagreg pisze:Śnieg na modelach - niekoniecznie, natomiast na podstawkach przydałyby się nieco większe połacie - teraz jest zbyt napstrzone równomiernie tego sniegu. Generalnie fajnie to wszystko wygląda...
No właśnie ja z założenia chciałem śnieg na modelach.
Co do ilości na podstawkach, to postaram się jeszcze gdzieniegdzie go dodać :)
Naviedzony pisze:Fajny śnieg i super malowanie. Nie podobają mi się pozy tych dwóch stojących na nagrobkach. Ewidentnie wyglądają jakby powinny stać na dwóch nogach, a nie na jednej.

Problem w tym, że tylko ten rodzaj, poza pasowała do tej podstawki. Pozostali za cholerę nie chcieli się trzymać, nawet na pinach ;/
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

A mi się bardzo podoba =D> =D>
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Jeśli już śnieg na modelach, to powinny być one równomiernie nim oprószone - o ile na podstawkach grube zaspowe ilości śniegu są jak najbardziej uprawdopodobnione, to na figsach już grube placki nie powinny mieć raczej racji bytu. Jeśli już, to równomiernie pokryte śniegiem opadowym figsy... Oczywista - nie dotyczy to maszyn - te traktowane są jak elementy krajobrazu...
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, o 12:52 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:Jeśli już śnieg na modelach, to powinny być one równomiernie nim oprószone - o ile na podstawkach grube zaspowe ilości śniegu są jak najbardziej uprawdopodobnione, to na figsach już grube placki nie powinny mieć raczej racji bytu. Jeśli już, to równomiernie pokryte śniegiem opadowym figsy...
Ale to "fantasy battle" :D

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

smiejagreg pisze:Jeśli już śnieg na modelach, to powinny być one równomiernie nim oprószone - o ile na podstawkach grube zaspowe ilości śniegu są jak najbardziej uprawdopodobnione, to na figsach już grube placki nie powinny mieć raczej racji bytu. Jeśli już, to równomiernie pokryte śniegiem opadowym figsy... Oczywista - nie dotyczy to maszyn - te traktowane są jak elementy krajobrazu...
O tym nie pomyślałem... :evil: nie no już nie będę skrobał śniegu ze skrzydeł :?
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Wrzucam kawałek Horrora :P który/ch będę malował.
Kolorystyka podobna do Vargajstów - aczkolwiek łapka wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciu, no i lepiej niż u Vargajstów :D.
Nie do końca mam pomysł jak pomalować kości - tzn pomalowałem b. bonem ale bardziej chciałbym taką jaśniejszą pomalować. Jakiś pomysł ktoś ma ??
Pazury machnięte na szybko.
Kurde może uda mi się chociaż jednego pomalować przed weselem :P

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Żeby pomalować jasną kość, trzeba użyć jasnej farby. Koniec porady :mrgreen:

A tak serio - Bleached Bone to ja tu nie widzę, tylko coś brudnego. Jeżeli coś nawaliłeś na BB, to teraz popraw jeszcze raz jasną farbą i tyle. Dodaj sobie potem do BB Skull White albo Dheneb Stone. Zostaw tylko ciemniejsze kąciki przy skórze. Już pazury są jaśniejsze przecież :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Sławol pisze:Żeby pomalować jasną kość, trzeba użyć jasnej farby. Koniec porady :mrgreen:

A tak serio - Bleached Bone to ja tu nie widzę, tylko coś brudnego. Jeżeli coś nawaliłeś na BB, to teraz popraw jeszcze raz jasną farbą i tyle. Dodaj sobie potem do BB Skull White albo Dheneb Stone. Zostaw tylko ciemniejsze kąciki przy skórze. Już pazury są jaśniejsze przecież :)
Twoje rady są dla mnie the best :D

Coś tam psikam :P tak na szybko telefonem.

Obrazek

Zastanawiam się tylko, czy malować osobno łapska i później je przykleić ?? Czy może skleić cały model i dopiero malować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Testy z aero rozpoczęte :D
Model to ciągle wczesny WIP

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ