Moderator: swieta_barbara
Serio? Wydawało mi się, że to mój pierwszy post oceniający prace PKS w tym temacie.Spawn pisze:@Kaleson @Suchy - już wielokrotnie daliście wyraz temu że wam sie PKS nie podoba, tylko Euro, ale dalsze jęczenie tego nie zmieni. Zamiast tego dajcie jakieś konstruktywne wypowiedzi, konkrety. Pamiętajcie że oni jeszcze nie skończyli tego robić, i może sie okazać że jak już wyjdzie PKS i zrobią na niego ludzie jakieś turnieje, to wyjdzie że potrzebne są dodatkowe obostrzenia lub nie. Zanim to będzie kompletnie gotowe to minie jeszcze z rok.
Od początku czuliśmy wsparcie z Twojej strony.Dymitr pisze:@Dębek - Mylisz się. Cały czas twierdziłem, że pomysł sam w sobie jest dobry. Głupotą było przepychanie tego przez LL. Jestem miłośnikiem PKS jako pomysłu!
IMO lepsze niż drugie działo albo hellheart bo to żaden wybór. HH jest fajny ale też dość losowy i nie ma konieczności brania. Ew drugie działo + wykupienie czegoś w stylu ledzi/gigant-Qc- pisze:Co do dziala w ograch - musza byc jakos sensownie zbanowane dwa. Najlepiej imo: drugie dzialo albo korona
orazDymitr pisze:Nie wierzę, że gdyby dobry produkt wyprodukowała samozwańcza grupa PKS, nikt by w to nie grał. Choćby mocą Waszych autorytetów i lobby nakłonilibyście ludzi do testów.
A tak przekazywanie losu DOBREGO POMYSŁU w ręce dupokratycznej LL może oznaczać, że nieodpowiednia osoby się tam dostaną. Warto zaryzykować?
Dymitr pisze:I czy na prawdę potrzebne jest nam usankcjonowanie tego przez Listę? znacie termin oddolna inicjatywa?
Dymitr pisze:Zastanawiam się jednak, dlaczego niektórzy potrzebują poparcia poprzez jakieś głosowanie w inicjatywie, która winna być oddolna. Już jest coś takiego - chłopaki siedzieli i myśleli na formatem LIMITED. Nie potrzebowali osobnego forum, zabawy w ar.com, kadencji i wyborów - po prostu wspólnie coś tam dłubali.
tanie, słabe i zbędne. Jak chcesz, musisz się bardziej postarać. Jak już mówiłem - zbędnie. Ja z niecierpliwością czekam na efekt Waszej pracy. I nawet uważam, że kadencyjność nadana przez LL jest Wam niepotrzebna! Wystarczy, że odpowiadać na feedback tutaj, dzięki czemu nie odrywacie się za często od rzeczywistości.Dymitr pisze:powiem to jeszcze raz: DOKŁADNIE!Kalesoner pisze:A mnie zastanawia co do pomysłu PKS ma mieć LL? Przecież nie zmusi orgów do robienia turniejów na PKS. Żaden z punktów regulaminu ligi nie odnosi sie do takich inicjatyw. W 3 prostych słowach: WTF?
Dlaczego LL ma popierac swoim autorytetem organ, który ma byc oddolna incjatywą, niczym więcej jak balancing pachem 8ed?
Uzaleznianie CSa od "polityki" prowadzi do powstania ARcomów i eurocompów.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Wiem ze to zaden wybor dlatego proponuje bolesniejsza korone ; )mnp21 pisze: IMO lepsze niż drugie działo albo hellheart bo to żaden wybór. HH jest fajny ale też dość losowy i nie ma konieczności brania. Ew drugie działo + wykupienie czegoś w stylu ledzi/gigant![]()
Marys odezwij sie i potwierdź ; pmnp21 pisze: Ciągle nie mogę się nadziwić, że na to działo tak wszyscy... ono nie wpasowuje się IMO w taktykę tej armii, co zresztą Maryś już zauważył
Arena Kraków. Euro KAZDY turniej na jakim bylem a jeszcze dwoch dzial nie zbanowalimnp21 pisze: i nie widziałem nigdy nikogo na unlimited z dwoma działami poza sobą (a wyniki miałem raczej średnie).
Runemaw nie dziala na slonce, jest na nieposiadajacym wyzszego niz 4+ save bsb i kosztuje 60 punktów do tego jest jedyna odpowiedzia na combo DD+helupa. Ograniczanie go to błąd imo.mnp21 pisze: Prędzej spodziewałem się prób ograniczania kloca ironów w stylu "Runemaw Banner works for units up to 500 points only",
Imoto jedyny problem z ta armia. Gralem nia swoich 40-50 bitew jak wyszla, wlasnie na dwoch dzialch, i troche bez dziala. To dzialo nie dosc ze jest mega tanie, ma 6t 5w to jeszcze rerolluje drugi misfire O_omnp21 pisze:Faaajnie, teraz chyba bym nawet nie brał drugiego, jeżeli tylko tu jest problem to ograniczajcie drugie działo ;D.
Rzuc rozpiski ale imo roznice nie musi robic tylko format ale np. skill, los. nie opieralbym swoich opinii na jednej bitwie. Poza tym kwestia ogrania - ja demonami gram regularnie bitwy z TK, HE tylko po to zeby sie ograc na ten paring ktory w teorii mnie wsysa. Pomaga. Wiec na bitwe z open DE tez po prostu sie przygotujemnp21 pisze: Heh a koledzy z klubu rozegrali już pierwszą bitwę na PKS DE vs Demony. Wygrały DE - zmiażdżyły magią, powracają stare dobre DE, które tak mnie zawsze pięknie jechały do zera jeszcze na starych ograch, to jest to, to jest Warhammer, w końcu! Czekam na turnieje!
-Qc- pisze:mnp21 napisał(a):
Ciągle nie mogę się nadziwić, że na to działo tak wszyscy... ono nie wpasowuje się IMO w taktykę tej armii, co zresztą Maryś już zauważył
Marys odezwij sie i potwierdź ; p
, oczywiście mógł zmienić zdanie, to jest wypowiedź po wygranym masterze, zaraz jak wszedł ten kodeks, ale nie przypominam sobie jego rozpiski z dwoma IB. W Młotkowym też sugerował 1 IB.Marys pisze:Wnioski są następujące:
- 1 Ironblaster wystarczy, i tak służył mi do taktycznych strzałów w smoki, działa przeciwnika na flankach itp. Jest miękki (jak na ogry) i łatwo oddaje punkty.
Na Silesianie nigdy nie było ograniczenia do 5 kości na czar i dało się graćPiotrB pisze:... to wiecie co... ja już wole czysty RB+ uściślenia + faqi i ograniczeniem 12 kości na ture i 5 na czar!i heja... czyli krótko mówiąc zasady Silesiana...