Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: Macias »

ogrmasta pisze:
Macias pisze: Na moje to zianie nie jest magiczne. Baner nie ma ataków. To sztandarowy dostaje możliwość ziania, a nie ma on nigdzie napisane że jego ataki są magiczne.
W wersji angielskie jest napisane inaczej:
"In addition the bearer of the banner can use it to unleash an icy blast."
Czyli sztandarowiec może użyć bannera do uwolnienia lodowatego zionięcia.
Też czytałem wersję angielską. Nie jestem może angielskim językoznawcą, ale jak dla mnie to podmiotem w tym zdaniu jest sztandarowy, więc to on wykonuje czynność.
Zresztą jak używasz tego zionięcia to robisz to podczas ataków o tej samej inicjatywie co inicjatywa sztandarowego czy o tej samej inicjatywie co inicjatywa sztandaru?
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
ogrmasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ogrmasta »

ogrmasta pisze:Też czytałem wersję angielską. Nie jestem może angielskim językoznawcą, ale jak dla mnie to podmiotem w tym zdaniu jest sztandarowy, więc to on wykonuje czynność.
Zresztą jak używasz tego zionięcia to robisz to podczas ataków o tej samej inicjatywie co inicjatywa sztandarowego czy o tej samej inicjatywie co inicjatywa sztandaru?
To sztandarowy używa bannera więc z jego inicjatywą - sam sztandar nie ma inicjatywy.
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.

majk
Mudżahedin

Post autor: majk »

Krótkie pytanie - czy maneaterom mogę dać równocześnie BoOP + GW?

Awatar użytkownika
ogrmasta

majk pisze:Krótkie pytanie - czy maneaterom mogę dać równocześnie BoOP + GW?
Każdy meneater może mieć inne wyposażenie.
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.

majk
Mudżahedin

Post autor: majk »

Doprecyzowanie - czy mogę na 6 maneaterów wziąć - 6x BoOP & 6x GW.

Awatar użytkownika
ogrmasta

Nie. Najlepiej używaj army buildera, ten soft pomoże robić leganle rozpy :)

Awatar użytkownika
Misio

Post autor: Misio »

ogrmasta pisze:Nie. Najlepiej używaj army buildera, ten soft pomoże robić leganle rozpy :)
Army builder pozwala takie rzeczy robić. Więc wydawałoby się, że możesz dać im to i to, ale używasz tylko 1 broni w każdej fazie. Jak z halabardami i tarczami. Albo albo, choć nosi wszystko.
Pewnie też deklarujesz przed swoją inicjatywą, jak u orkasów, co mają cały arsenał.

Może to wersja jakiś uściśleń. W polskim AB każdy model może wybrać 1 broń. Nie wiem jak jest w angielskim.

Awatar użytkownika
ogrmasta

W moim army biulderze nie można dać GW i pistoletów naraz.

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

Nie można dać BoOP i GW jednocześnie, tak jest w ang podręczniku "Any model may be armed with one of the folowing:"
czyli albo,albo
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Czy mogę rzucać snajperkę z Death w herosa w domku?
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

ta
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Morok

Post autor: Morok »

mam obcje wymienić się i dostanę 5 boxów jakich tylko chcę co byście wybrali na początek bez bohaterów?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

2x mourny, 1 blaster i 2 bataliony :D

Morok

chodzi o boxy nie batalion

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

ja bym wziął: ironblaster, 3x mourny i sloughtermaster
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

Mourony 2-3, Ironblaster, Stonehorna ( bo to też jeden box ), jeśli nie będziesz konwertował butchera to model postaci najlepiej.
Dokupisz sobie batalion i z niego zrobisz ogry i ironów i masz komplet do grania. Jedynie co zostaje to ludojady ale nie każdy na nich gra oraz sabretuski.
Obrazek

Morok

Iron Gutsi 24(6 boxow)
Ogre Bulls 18 (3 boxy)
Leadbleacherzy 8 (2boxy)
Iron Blaster (1 box)
Thundertusk (1 box)
Mournfangs 6 (3boxy)

taki jest wybór

i takie pytanko na temat Tych strzelających i kawki u ogrów co o tym powiecie warto to mieć czy raczej nie

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

leadbelchers ssają a mourny rządzą. Chyba każdy się pod tym może podpisać :)

Morok

czyli nie strzelamy niczym oprócz Ironblaster, a czy Scraplauncher to jest dobre ?
thundertusk/stonehorn coś z Tego?

ile ogrów warto mieć a ilu ironguts?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

strzelają tylko sensownie ironblaster i maneaterzy. Niekurzy jeszcze lubią thundertuska. Scrapluncher nie ma sensu.

Zablokowany