Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Model to Crypt Horror, a malowało się fajnie. Ja jeszcze laik jestem jeżeli chodzi o aero. Dopiero się uczę.Azgaroth pisze:Jak się malowało aerografem i jaki to model ? Jakimi farbami malowałeś ?:)
Poszedłbym w więcej kolorów ale moje VC były malowane w bardzo podobnych odcieniach.Galharen pisze:moim zdaniem ciągle wyglada jak wip niestety;/ Monotonia kolorów, troche za małe kontrasty, myśle, że cieniowanie jeszcze by tutaj dużo pomogło.
Dzięki wielkie.Galharen pisze:Pozwolisz, że odpowiem tutaj, mianowicie, cienie możesz nalożyć za pomocą washy gotowych lub mocno rozwodnionych farb, nie zalewaj tylko szpar nie wiadomo jaką ilością farby bo zostaną nieestetyczne zacieki, spokojnie możesz to kontrolować pędzlem.
Sprobuj dodać trochę brązu do twojej szarej mieszanki i te potworki od razu inny odcień dostaną.
Spójrz jaki efekt osiągnął ten koleś na swoim blogu:
http://www.vampirecounts.net/Thread-Big ... rmy?page=8
Nie martw się, bo nie jestes w tym odosobniony, mi osobiscie rownież tez dużo łatwiej rozjaśnia się wszystkie elementy, niż potem cieniujeAro pisze:Model poprawiony.
Starałem się opierać na radach Galharena i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Czekam teraz, aż model będzie gotowy do walnięcia fotki.
Nie ukrywam, że dodawanie cieni to mój największy problem
Kompresor to ten Aeolian, co Arbal opisał u siebie na blogu,Azgaroth pisze:Z aero jest tak, że trzeba ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyćJa sam dopiero zaczynam, ale przyznam że przechodzenie barw nie jest takie bardzo trudne, wszystko zależy od koloru i odcieni jakie dobierasz. Jaki masz model aero ?
A propos figurki, wygląda lepiej